Címkék: Citroën C3

2022. április 21. csütörtök, 18:28

 

Az új c-series kollekció számos modell – c3, c3 aircross, c4, ë-c4, c5 aircross és c5 aircross plug-in hybrid – kínálatán átível.

 

 

A kínálat középső szintjét megcélzó, a feel plus és a shine kiviteli szint közé pozícionált széria az utasok kényelme és nyugalma érdekében gazdagabb szériafelszereltséget, valamint egy létező változatból kiindulva különleges színeket kínál. A modellek itthon már rendelhetők, gyártásuk májustól kezdődően indul.
A c-series elnevezés „c” betűje egyszerre utal a citroën névre, valamint a márka egyik alapértékének tekintett kényelemre, a fejlett kapcsolódási technológiákra, a kiegyensúlyozott, nyugodt vezetésre és a karakteres megjelenésre, mely e modellek sajátja.

„a citroën rendszeresen kínál különleges felszerelésekkel és tartozékokkal ellátott, egyedi színvilágú limitált szériákat. A 2020 közepén a c3 aircrosson bevezetett c-series speciális széria kezdettől nagy népszerűségnek örvendett, ezért más modelljeinkre is kiterjesztettük. Kevesebb mint két év leforgása alatt világszinten közel 39 000 példány kelt el a kollekció tagjaiból. Az exkluzív eloxált bronz színcsomag fémjelezte 2022-es új kiadás a 2022-es modellkínálat kulcseleme lesz.”
Pierre monferrini, a citroën modellválasztékáért felelős igazgató
Az új kiadáshoz tervezett eloxált bronz színcsomag sötét bronz elemei eleganciát és dinamizmust kölcsönöznek az érintett modelleknek. A stílusos megjelenést fokozza az első sárvédőkön vagy az első ajtókon elhelyezett dombornyomott felirat, melyen a limitált széria neve olvasható. A felszereltség az adott modelltől és a regionális sajátosságoktól függően szintén bővül.

 



Citroën c3 c-series
A c3 harmadik generációjának 2016-os bevezetése óta a citroën bestsellere világszerte több mint 1 millió ügyfelet hódított meg, és 2021-ben a legfontosabb piacokon (franciaország, spanyolország, olaszország, belgium, portugália, dánia, szlovákia és bulgária) a három legnépszerűbb modell között volt.
A siker titka a kis ötajtós egyedi formatervében keresendő, melyet magas, vízszintes frontrész, megemelt hasmagasság, oldalsó airbump® védőelemek, sárvédőszélesítések és méretes lökhárítók jellemeznek. De legalább ilyen fontos az utasok jó közérzete, melyet a tágas beltér, a kényelmes ülések és a jellegzetes citroën felfüggesztés biztosít. A modell további nagy előnye a rendkívül gazdag személyre szabási kínálat, mely az egyéni kialakítást preferáló ügyfelekre van hatással.
A citroën c3 új c-series változata az európában forgalmazott feel plus verzióra épül. Az eloxált bronz dekorelemek tekintélyt és dinamikus megjelenést kölcsönöznek a városi autónak. A mély bronz árnyalatú színfoltok a tetődekor körül, az oldalsó airbump® elemeken, a ködfényszórók díszítőelemén, a hátsó háromszögablakon és a vezetőoldali visszapillantó tükör tövében elhelyezett új „c-series” domborfeliraton jelennek meg.
A c3 c-series belterében az elegáns új műszerfalbetétet fehér díszöltésekkel és selyemfényű krómkerettel ellátott alba tep bőrhatású bevonat borítja. A sztenderd beltérhangulathoz tartozó mica grey szövetkárpit megmaradt.
Nem számítanak újdonságnak a gyémántcsiszolt 16” matrix könnyűfém keréktárcsák sem. A sötétített üvegű hátsó ablakok, az elektromosan behajló visszapillantó tükrök, az impulzusos első elektromos ablakemelők viszont olyan apró extrák, amelyek megkönnyítik a mindennapi használatot.

Választható opciók: kétszínű tető (hófehér, acélszürke, homok vagy platinaszürke karosszéria fekete tetővel vagy perla nera fekete karosszéria opálfehér tetővel), ülésfűtés, connect nav és active safety brake vészfékező rendszer.
A c3 c-series már bruttó 6.420.000 forint kedvezményes ártól rendelhető.

Citroën c3 aircross c-series
A citroën c3 aircross a b-suv szegmens oszlopos tagja. 2021-ben közel 77 000 példányt helyeztek forgalomba belőle, ami a márka személyautós eladásainak 16%-át tette ki. A modell sokoldalú használatának, bőséges helykínálatának, variálhatóságának és kivételes kényelmének köszönheti a hírnevét. Egyben ez volt a citroën c-series speciális széria bevezető tagja 2020-ban.
Az új c-series változat még karakteresebb megjelenésű, hála az európában forgalmazott új 16” x cross full gyémántvágott könnyűfém keréktárcsáknak.
A c3 aircross határozott orr-része és kalandvágyó természete mellett gazdag személyre szabási kínálatával is hódít az ügyfelek között. A vásárlók 25%-a kétszínű karosszériát, 20%-a pedig valamilyen színcsomagot választ. Magától értetődött tehát, hogy a 2022-es c-series változat új színcsomagot kapjon: az eloxált bronz színfoltok az első lökhárítóbetéteken, a tükörházakon és az első ajtók felső részén elhelyezett új 3d c-series feliraton köszönnek vissza.

A beltérben mica grey beltérhangulat fogad szövetkárpitozású ülésekkel és origami gris delice bőrhatású bevonatú műszerfallal. Az első és hátsó kiegészítő padlószőnyeg immár szériafelszerelés.
A c3 aircross c-series kínálatában a feel plus változat valamennyi opciós felszerelése megtalálható, köztük a modell suv karakterét erősítő lejtmenet-szabályozóval kiegészülő grip control funkció és a további személyre szabási lehetőségeket biztosító kétszínű tető.
A városban és országúton egyaránt otthonosan mozgó, munkába járásra és nyaralásra egyformán alkalmas c3 aircross c series kedvezményes kezdőára bruttó 7.365.000 ft. A speciális széria a feel plus kiviteli szinten kínált valamennyi motorváltozattal elérhető. Európában (finnország, norvégia és svédország kivételével) és japánban ötféle karosszériaárnyalatban rendelhető: platinaszürke, acélszürke, hófehér, khakiszürke és perla nera fekete.

Citroën c4 és ë-c4 c-series
A kimagasló fedélzeti kényelméről híres c4 advanced comfort üléseivel, kivételes helykínálatával és progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztésével a citroën szakértelmét és korszerű szellemiségét testesíti meg. Elektromos változata is méltán népszerű: 2021. október és 2022. február között a c4 megrendeléseinek 35%-át az ë-c4 electric szerezte meg európában.
A c4 c-series változata az eloxált bronz színcsomag mellett új felszereléseket is kínál. A ködfényszórókon és az első küszöbvédőkön megjelenő színfoltok a franciaországban a feel plus felszereltségi szintre épülő c4 c-series és ë-c4 c-series kínálatában is megtalálhatók. A c-series domborfelirat itt is az első sárvédőket díszíti. A modellek ötféle karosszériaárnyalatban rendelhetők: hófehér, acélszürke, platinaszürke, perla nera fekete és izlandi kék.
A c4, illetve az ë-c4 c-series utasterében az urban grey beltérhangulatnak megfelelően halszálkamintás szürke szövetkárpittal és bőr hatású fekete textillel borított elegáns ülések fogadnak. További jellegzetes elemek a smart pad support citroën tablettartó és az elektrokróm belső visszapillantó tükör.
A feel plus kiviteli szinten kínált valamennyi opciós felszerelés, valamint a fényes fekete színcsomag is rendelkezésre áll.
A c4 c-series bruttó 8.875.000 ft kedvezményes ártól, az elektromos változat pedig bruttó 13.095.000 forint kedvezményes ártól rendelhető.

Citroën c5 aircross c-series
A 2022-es új kollekció bevezetésével a c5 aircross suv is áttér az új eloxált bronz színcsomagra. A korábbi eloxált mélyvörös árnyalat helyét az airbump® védőelemeken, az első lökhárító légbeömlőin és a jármű bal első részén elhelyezett c-series domborfeliraton is a bronzszín veszi át.
A c5 aircross c-series változatán a kényelemről a szériában kínált citroën advanced comfort felfüggesztés és a wild black advanced comfort ülések kettőse gondoskodik. Az előbbi páratlan komfortérzetet és igazi repülő szőnyeg hatást biztosít,
A fekete 3d kárpitot a háttámla felső részén bőrhatású szürke szövettel kombináló ülések pedig a nagy sűrűségű belső mag és a vastagabb felületi szivacsréteg mellett különleges és modern designjukkal kényeztetik az utasokat.
Ami a kapcsolódási szolgáltatásokat illeti, a c-series változatban szériafelszerelés az android auto és apple carplay technológiával kompatibilis, 10” hd kijelzőn megjelenített citroën my drive navigációs rendszer és a sürgősségi és assistance segélyhívást magában foglaló my citroën assist.
A középkategóriát megcélzó speciális széria a 225 lóerős, ë-eat8 váltóval kiegészülő plug-in hibrid motor mellett valamennyi benzin- és dízelmotorral (puretech 130 s&s eat8 és bvm6, bluehdi 130 s&s eat8 & bvm6) kompatibilis.
A citroën c5 aircross c-series bruttó 10.840.000 forint kedvezményes ártól rendelhető, a plug-in hibrid változat kedvezményes kezdőára pedig bruttó 15.400.000 ft.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER