Címkék: BMW 8 | Gran Coupe | M8

2018. március 07. szerda, 09:57

 

A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó a valaha képviselt legmagasztosabb stílusban egyesíti a bajor prémiummárka legendás „M” betűjének esszenciáját, amely jóformán annyit tesz, hogy „többet”, többet mindenből. A fantasztikus menetteljesítmény magával ragadó szimbólumaként a BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó a luxusszintű BMW modellek új korszakát vetíti előre – letaglózóan sportos, markánsan életerős és páratlanul karakteres formában.

 

„A BMW rendkívül széles modellpalettáján hamarosan az új BMW 8-as sorozat veszi át az abszolút zászlóshajó szerepét, és mint ilyen, az újdonságot a felülmúlhatatlan sportosság és a fejedelmi elegancia egyedülálló egységével ruházzuk fel. A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó eme új fejezet legegzotikusabb, egyszersmind legvarázslatosabb karosszériaváltozatába enged betekintést” – nyilatkozta Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.A luxus legegyedibb újraértelmezése

A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó sokkalta több, mint egy négyajtós luxus sportautó: a négykerekű luxus egészen új, eddigi legegyedibb újraértelmezése. „A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó arra született, hogy felkavarja a megszokott elképzeléseket, megmaradjon az emlékezetben és új érzelmeket ébresszen. A modellel azon egyéniségeket kívánjuk megszólítani, akik valami forradalmian rendkívülire vágynak és ki akarnak tűnni a tömegből. A BMW M divíziónak köszönhetően a luxus ezúttal jócskán túlmutat az utazás fejedelmi komfortján” - fogalmazott Domagoj Dukec, a BMW M GmbH és a BMW i divízió vezető formatervezője.

Miként a korábban bemutatott BMW Concept 8 Series tanulmányautó, úgy már a BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó is a bajor prémiumgyártó új dizájnnyelvezetében öltött testet, amelyet a szemet gyönyörködtető felületkezelés, a lélegzetelállító vonalvezetés, valamint a formatervben rejlő dinamizmust minden korábbinál intenzívebben kihangsúlyozó ívhajlítás egysége ural. A precízen elrendezett karosszériafelületek elegáns megjelenését diszkrét, mégis határozott karaktervonalak nyomatékosítják.

Tekintet, amely felgyorsítja a szívverést

Alacsony fekvésével és széles kiállásával a BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó extravagáns frontrésze már első ránézésre egy felejthetetlen vezetési élmény ígéretét hordozza. Az erőtől duzzadó felületek és a motorháztető markáns vonásai a karosszéria alatt dolgozó kivételes teljesítményre utalnak, miközben a tanulmányautó kialakításában az új BMW 8-as sorozat tekintete is azonnal fellelhető. A vese alakú hűtőrács-pár szimmetrikus kontúrjai az aszfalt felé egyre szélesednek, még inkább kihangsúlyozva a négyajtós modell alacsony súlypontját. A hűtőrács két felét egyetlen nagyméretű keret fogja össze, amely a korai BMW kupék stílusát idézi. Az első fényszórópár elhelyezése ugyancsak a tanulmányautó szinte aszfaltra ragasztott fekvését nyomatékosítja, hiszen azáltal, hogy a lámpatestek némileg a hűtőrács fölé kerültek, a modell még alacsonyabb benyomást kelt. A hűtőrács-pár nagyméretű, közös keretének aranyszínű fényezése eközben hamisítatlan exkluzivitást kölcsönöz a frontrésznek. Az első fényszórók belsejében a BMW M8 GTE versenyautóban bemutatott, hatszögletű világítástechnika kelti életre a bajor prémiumgyártó legendás ikergyűrű-motívumát, látványos hidat képezve napjaink egyik legfejlettebb motorsport-szereplője és a sorozatgyártásban kínált luxusszintű minőség között. A kivételes teljesítményű hajtáslánc optimális hűtőlevegő-mennyiségéről az első lökhárító erőteljes, szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült légbeömlői gondoskodnak.Az előkelő elegancia és magabiztos kisugárzás

A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó karosszériaarányai még távolról nézve is egy sportosan dinamikus jármű sziluettjét rajzolják ki. A kecsesen ívelt motorháztető elegánsan ereszkedő tetőívbe, majd rövid hátsó túlnyúlásba vált át, amelyeket extrém hosszú tengelytávolság egészít ki. A látványosan ívelt karosszéria két legszélesebb pontja a hátsó kerekek fölött, a tanulmányautó C-oszlopához közeli vállrésznél található, ahol a lágyan érkező tetőívek a műremekké formált légterelő szárnyban egyesülnek. Lentebb az izmosra edzett kerékjárati ívek sejtetik a BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautóba épített kirobbanó teljesítményt és a hátsókerék-meghajtást. A nagyméretű karosszériafelületek közötti hajszálvékony illesztések tökéletes kivitelezésről, a széles nyomtávra formált masszív vállrész pedig atletikus menettulajdonságokról árulkodik. Színtiszta BMW M modellként a BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetőt és aerodinamikailag optimalizált visszapillantó-házakat kapott, így miközben előbbi ránézésre és ténylegesen is csökkenti a modell súlypontját, addig utóbbi a légellenállás mérsékléséhez járul hozzá.

A négykerekű luxus forradalmi újraértelmezése Saléve Vert fantázianevű karosszéria-fényezésbe csomagolva mutatkozik be a nagyközönség előtt, amelynek színe a ráeső fény függvényében zöld és szürkéskék árnyalatok között váltakozik. Amellett, hogy látványosan kiemeli a sportosan elegáns karosszéria vonásait, az exkluzív fényezés az oldalsó ablakkeretek, a BMW M hűtőrács-lamellák, a féknyergek, a könnyűfém keréktárcsák és a BMW M dupla kipufogóvég egységesen aranyozott árnyalatával is kiválóan harmonizál, bebiztosítva a vadonatúj stílus extravagáns kiállását.

Hatásos lezárás a BMW M divízió stílusjegyeivel

A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó hátsó kialakítását a BMW M divízió által fémjelzett sportos kiállás és a vérpezsdítő menetteljesítmény kettőse keltette életre. Hátulnézetből a széles nyomtávhoz igazított kerékjárati ívek utalnak a modell kimagasló erejére, miközben a vízszintesen elnyújtott vonalak a koncepció alacsony fekvését, agilitását és szélességét hangsúlyozzák tovább. A hamisítatlan sportosságról a hátsó kialakítás két szélén elhelyezett, keskenyre formált lámpatestek gondoskodnak, amelyek fekete üvegborítást viselnek. Alattuk a hátsó lökhárító az első elem dinamikus formavilágát idézi. Az abszolút teljesítmény üzenetét a látványos diffúzor és a BMW M sport kipufogórendszer legendás, dupla ikervégződése közvetíti.Érkezik a BMW 8-as Gran Coupé és a BMW M8 Gran Coupé

A BMW Concept M8 Gran Coupé tanulmányautó egzotikus kisugárzása a BMW M divízió stílusjegyeinek eleganciával és luxussal fűszerezett műalkotása, amely vadonatúj, magával ragadó formában hozza el a jelenbe a BMW M modellek izgalmas jövőképét. A koncepció a BMW Group két legnagyobb újdonságának eljövetelét vetíti előre: a BMW 8-as Gran Coupé és a BMW M8 Gran Coupé 2019-ben ünnepli világpremierjét, a bajor prémiumgyártó abszolút zászlóshajóival gazdagítva az új BMW 8-a sorozat portfólióját.
 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER