Címkék: Genfi Autószalon | Nissan | Qashqai Premium | X-Trail Premium

2016. február 25. csütörtök, 16:58

 

A hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon a Nissan látványos, különleges változatban mutatja be két legnépszerűbb crossoverét, a Qashqait és az X-Trailt.

A jelenlegi modellekre építve a Nissan azt szerette volna feltérképezni, hogy a dinamikusabb és prémium kialakítással hogyan teheti még vonzóbbá díjnyertes crossovereit.

A bemutatott tanulmányautók neve Qashqai Premium és X-Trail Premium. Bár két különböző autóról van szó, a felhasznált anyagok és színek, illetve a rajtuk megjelenő motívumok egyértelművé teszik a rokonságot. A Qashqai Premium a London szívében működő Nissan Design Europe (NDE) munkája, míg az X-Trail Premium tanulmányautó a Nissan Japánban található Global Design Centre-ben (GDC) született.

A crossoverek a Nissan évek óta tartó európai sikersorozatának fontos részei, és e két prémium tanulmányautó a Nissannak azt a törekvését demonstrálja, hogy az ügyfelek szerteágazó igényeinek felismerése mellett bővítse célpiacát.

Shiro Nakamura, a Nissan Motor Co., Ltd tervezési alelnöke és kreatív igazgatója a következőket mondta: „A két tanulmányautó elkészítése során hagytuk kibontakozni tervezőcsapatainkat. Végül két olyan – egymással kontrasztban álló, mégis közös témákra épülő – változatnál állapodtunk meg, melyek crossovereink új, prémium oldalát csillogtatják meg.” 

A Nissan formanyelvének speciális anyaghasználaton keresztül történő kifejezésével mindkét modell tovább növeli a prémium Nissan crossoverek vonzerejét. A városi élmények koncepciójára építő modellek megvalósítása egyedi, és mindkettő más-más karakterű ügyfelek számára vonzó. A Qashqai a prémium minőséget kereső városlakók autója, akik számára a tökéletes hétvégi kikapcsolódást valamelyik európai kulturális központba, például Genfbe, Párizsba vagy Rómába tett kirándulás képviseli. Az X-Trail ezzel szemben a kalandvágyókat veszi célba, akik úti céljai között inkább az Alpok vagy a Pireneusok szerepelnek.

Mindkét modellben közös az egyszerű, ám élénk színpaletta használata – a fekete és a fehér kontrasztjára építő hatások, amelyet a prémium arany-réz szín fűszerez eleganciával és melegséggel.

A Qashqai Premium tanulmányautó 

A domináns színként a modern mattfeketét viselő Qashqai Premium tanulmányautó okosan ötvözi a formatervet a színekkel és az új anyagokkal. A kivételes minőségű, prémium arany-réz részletek kiemelik a karosszéria különböző pontjait – a kerékíveket, az ablakok körvonalait, a fényszórókat és a tetősíneket – és a fekete alapszínnel erős kontrasztot alkotva hangsúlyozzák az autó dinamikus sziluettjét. A dinamizmus érzetét erősítik az alsó részen használt eredeti szénszálas anyag és a gépi forgácsolású, 20”-os keréktárcsák merész, a technikai megoldásokat előtérbe állító részletei is. A lökhárítók és az oldalsó küszöbök mindezt a sportos teljesítmény és a minőség érzetével koronázzák meg. A továbbfejlesztett V-alakú hűtőrács erős karaktert ad az orr-résznek, és merész formájával kidomborítja az autó prémium jellegét.

qashqai

A Qashqai tanulmányautó utastere a prémium minőség új etalonját állítja fel a kompakt crossoverek szegmensében: az általában csak luxusautókban használt fehér nappabőr kárpitot az ülések ülőfelületének és támlájának középső részén steppelés díszíti. A minőségérzetet az egyedi, egész utastéren végigfutó prémium arany-réz szövött mintás szénszálas betétek és a kormánykerék, valamint a sebességváltó látványos, fekete szaténkróm és fényes fekete felületei is tovább erősítik.

Az X-Trail Premium tanulmányautó 

Rokonával erős kontrasztban állva az X-Trail Premium uralkodó színe a mattfehér. A motorháztető és a tető mélyfekete matt szénszálból készült, amely hamisítatlan prémium hangulattal és robusztus, mégis könnyed imázzsal ruházza fel az autót. A fekete és a fehér hangsúlyos kontrasztja kiemeli a V-alakú hűtőrácstól induló, majd a motorháztetőn és az oldalakon egészen az autó hátuljáig futó vonalat. E kontraszt tükrözi a kalandokra éhes X-Trail strapabíró, minden terepet legyőző természetét is. A prémium arany-réz szín itt a tekintetet magára vonzó és a biztonságérzetet erősítő alvázvédő lemezen, valamint a 20”-os keréktárcsákon tűnik fel. A karosszéria borítóelemei és a sárvédők feletti rész fényes fekete színezést kaptak – a hasonló kaland-crossovereknél kifinomultabb megjelenéssel ruházva fel az X-Trailt.

x-trail

Az utastér kárpitjai prémium bőrből készültek, természetes világosbarna-fekete színösszeállításuk pedig a kalandvágyó vásárlók ízlésvilágát tükrözi. Az üléseken is prémium bőrborítással találkozhatunk: a fejtámlákon és az ülések oldalán világosbarna, „felhőhatású” bőrrel, míg az ülések ülőfelületének és háttámlájának középső része aranygyöngyös szegésű Ultrasuede anyagból készült. A műszerfalon és az ajtókon található fekete szénszálas bevonat és matt krómfekete festés sportos prémium hangulatot kölcsönöz az utastérnek.

A Nissan európai és japán tervezőstúdióinak szoros együttműködése révén a Qashqai Premium és az X-Trail Premium tanulmányautó új és izgalmas testre szabási lehetőségeket nyit meg a crossover kategóriában, amelyek révén az autó az önkifejezés sokkal személyesebb eszközévé válhat. Mindezek eredményeképp pedig mindkét modell vezetői és utasai egyaránt prémium és dinamikus élményben részesülhetnek.

Mamoru Aoki, a Nissan Motor Co., Ltd. tervezési igazgatója a következőt tette hozzá: „A Nissan a crossoverek úttörőjeként továbbra is a határok feszegetésén és az ambiciózus európai ügyfelek szerteágazó igényeit is kielégítő kreatív megoldásokon dolgozik majd.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER