Címkék: Ford | Ford Vignale | Genfi Autószalon

2016. március 01. kedd, 15:32

 

A Ford bemutatja a továbbfejlesztett és kibővített, magas színvonalú termék- és fogyasztói élményt kínáló Ford Vignale programot: négy új modell és exkluzív szolgáltatások a Genfi Autószalonon

A Ford ma a Genfi Autószalonon bemutatta új Ford Vignale modelljeit és megújult, magas színvonalú termék- és fogyasztói élményt kínáló programját.

A Ford leleplezte az új Ford Edge Vignale és az új Ford S-MAX Vignale modelleket. A vállalat az év későbbi szakaszában hozza nyilvánosságra a Ford Edge Vignale árát. A Ford S-MAX Vignale már megrendelhető.

A kiállításon első ízben látható a Ford Mondeo Vignale ötajtós kivitele (aminek értékesítése 2017-ben kezdődik), és ugyancsak Genfben állt reflektorfénybe a hamarosan érkező Ford Kuga Vignale tanulmányautó-változata is.

A Ford emellett új dizájn-opciókat is bemutat, amelyek már a jövő évtől a vásárlók rendelkezésére állnak, akik így még inkább saját ízlésükhöz formálhatják a Ford Mondeo Vignale és Ford S‑MAX Vignale külső megjelenését.

mondeo-vignale

A kibővített Ford Vignale modellcsalád autói az Európa-szerte megnyitott FordStore márkakereskedésekben rendelhetők meg. A FordStore kereskedések kifejezetten e célra kialakított Vignale Lounge termei személyre szabott vásárlói élményt teremtenek, s e folyamatot Vignale Ügyfélkapcsolati Managerek segítik. Eddig 300 FordStore létesítmény nyílt meg, és vállalat azt tervezi, hogy a jövő év elejére 500 tagúra bővíti a hálózatot.

“Vásárlóink igényes emberek, akik sokat várnak a Fordtól. Olyannyira sokat, hogy bizonyos modelljeink értékesítésében akár a 70 százalékot is eléri a legmagasabb szintű Titanium felszereltség aránya,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford Európa elnök-vezérigazgatója. „A Ford Vignale révén mind a luxus, mind a személyes szolgáltatások tekintetében a Ford legjavát kínálhatjuk vásárlóinknak. Ez az oka annak, hogy a Ford Mondeo Vignale mellett most megjelenik az Edge és az S-MAX, sőt hamarosan a Kuga is.”

A Ford Vignale első márka-nagykövetei is bemutatkoznak; ők a divat, a dizájn és technológia világának sikeres, újító szellemű képviselői, akik az online és a nyomtatott médiában és a digitális videokampányokban képviselik majd a Ford Vignale programot:

  • Joe Casely-Hayford OBE és Charlie Casely-Hayford – apa és fia, a brit Casely-Hayford divatház tulajdonosai és a sztárok divattervezői
  • Kai Petermann – német formatervező, digitális trendformáló, a stilsucht.de blog alapítója

edge-vignale

Látványosan bővül a Ford Vignale modellkínálata
A Genfben kiállított Ford S-MAX Vignale exkluzív gyöngymetál Vignale Milano Grigio, valamint Vignale White Platinum fényezéssel jelenik meg.

A Ford Edge Vignale metálbarna Vignale Ametista Scura színben, illetve Vignale White Platinum fényezéssel látható. Mindegyik autót a Ford Vignale sorozat jellegzetes hatszögletű felső hűtőrácsa díszíti, sötét matt fényezéssel és polírozott alumínium kerettel.

A gondosan kidolgozott külső részletmegoldások látványosan feldobják az autók megjelenését; jó példa erre a Ford Edge Vignale egyedi, krómozott ködfényszóró-kerete, a Ford S-MAX Vignale csomagtérajtaján körbefutó, Vignale-dombormintázatú betét, és persze az összes modell 19 colos, polírozott alumínium keréktárcsái.

Hatásosan hangsúlyozza ki a Ford S-MAX Vignale és a Ford Edge Vignale utasterének prémium karakterét a hatszögletű varrással díszített Windsor bőrkárpitozás, amelynek különleges szmoking-stílusú öltései az üléseken és az ajtók belső felületén is láthatók; a kárpitok Cashmere vagy sötét Ebony színekben rendelhetők. Az Ebony bőrkárpitozás a középső kartámaszra és a tárolódobozra is kiterjed, akárcsak a műszerfalra, amelynek utasoldali részén alumínium hullámvonal fut végig.

A tavaly bemutatott négyajtós és kombi karosszériaváltozatok után Genfben látható először a Ford Mondeo Vignale ötajtós kivitele is. A Ford Mondeo Vignale és a Ford S-MAX Vignale vásárlóinak a márka különleges opciókat kínál, például sötét árnyalatúra fényezett könnyűfém keréktárcsákat és ködfényszóró-kereteket, valamint krómozott elemek nélkül kialakított külső felszereltségi csomagokat, amelyek szintén a Genfi Autószalonon jelennek meg először.

“A Ford Vignale kifinomultságot és prémium sportosságot sugall,” vélekedett Joel Piaskowski, a Ford Európa formatervezési igazgatója. “A Ford Vignale segítségével a vásárlók sokkal egyedibb módon élvezhetik a luxust, és fejezhetik ki egyéniségüket.”

A Ford S-MAX Vignale, a Ford Edge Vignale és a Ford Mondeo Vignale modellekben alapfelszereltségként jelenik meg a SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszer, amely gyorsabban működik, és újratervezett 8 colos érintőképernyője immár a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető.

Az autósoknak elég megnyomniuk egy gombot, majd kimondani, hogy „kellene egy kávé”, „tankolni kellene”, „kellene egy parkolóhely” – és a rendszer máris kávézót, benzinkutat vagy parkolót keres, sőt akár vasúti pályaudvart, repteret és szállodát is. A navigációs eszköz segítségével a rendszer ezután a kiválasztott úti célhoz irányítja a sofőrt.

A kifinomult technológiák sorában megtalálható még a Ford Aktív Zajkioltás* is, ami a kabinban elhelyezett három mikrofonnal méri fel a belső térbe beszűrődő motorzajt, és az autó audiorendszerén keresztül ellentétes frekvenciájú hangokat sugároz, kioltva ezzel a zavaró hanghatásokat az utastérben. Az erős és üzemanyag-takarékos erőforrások kínálatában a Ford 210 lóerős, 2,0 literes biturbó TDCi dízelmotorja is szerepel.

Ford Kuga Vignale tanulmány: a SUV-ok jövője
A Ford Kuga Vignale tanulmányautó bepillantást nyújt abba, milyenek lesznek majd a Ford gazdag felszereltségű SUV-modelljei az európai piacon; a tanulmány alapjául a Ford Kuga közepes méretű SUV szolgált, ami Genfben áll először egy autókiállítás közönsége elé.

kuga-vignale

A Ford Kuga Vignale tanulmány Vignale Palazzo Pearl fényezéssel – egy egyedi, gyöngyház-jellegű festéssel – készült. Az első és hátsó alsó védőelemeket, valamint a ködfényszórók keretét és az ajtóbetéteket patinás, sötét fényezés díszíti, a ködfényszóró-betétek pedig fényes fekete színben csillognak.

Az autó utasterét egyedi bőrkárpitozás borítja; az üléseket, az ajtópaneleket és a műszerfalat szmoking-stílusú öltések díszítik, sőt még a csomagtér padlóját és a csomagtérajtó belső részét is bőrrel kárpitozták.

Az oszlopok belső felülete és a tető borítása szarvasbőr hatású Alcantara anyagból készült; a kesztyűtartó és a kartámasz-konzoldoboz párnázott burkolatot kapott, a középkonzolt pedig prémium hatású Opale sötétszürke, gyöngyház-hatású fényezés fedi.

A 2015-ben eladott 102.000 darab Kuga négyötödét a gazdag Titanium felszereltséggel rendelték meg a vásárlók, ami azt mutatja, hogy nagy az érdeklődés a luxusváltozatok iránt a SUV-szegmensben, ami az iparági adatelemző IHS intézet szerint 2020-ra a teljes járműértékesítés 27 százalékát adja majd, szemben a 2014-es 20 százalékkal.

“Ford Kuga Vignale tanulmányautónk is világosan utal a luxus-SUV modellek egyre erősödő trendjére; az autó prémium dizájnja, anyagválasztása és kézműves kidolgozása a Ford legszebb értékeit képviseli” mondta el Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Nagy lehetőséget látunk abban, hogy kibővítjük a Ford termékkínálatának prémium szegmensét, s hogy ezáltal olyan különleges élményt teremtünk, ami megfelel vásárlóink egyre növekvő elvárásainak.”

Saját Vignale Kollekció
A 2016-os Vignale Kollekció egyesíti a Ford Vignale formatervezőinek dizájn-portfólióját és a Ford Vignale modellek kézműves kidolgozását és prémium anyagait. A Vignale Termekben és a kifejezetten e célra létrehozott online vásárlási felületen megtekinthető és megrendelhető Vignale Kollekcióban olyan különleges tárgyak szerepelnek, mint például a kézzel varrott bőrből készült iPod-tok és irattáska, amelyek dizájnját a különleges Ford Vignale hűtőrács és a kézzel varrott ülések egyedi mintázata ihlette.

A kínálatban emellett egy kiváló minőségű bőrrel borított USB-háttértár is szerepel, valamint egy vintage bőr írómappa exkluzív formatervezésű LAMY Vignale töltőtollal és golyóstollal; egy bőr mappa az utazáshoz szükséges dokumentumoknak; egy pénztárca és egy bőr napszemüveg-tartó. A Vignale Kollekcióban most először jelenik meg a puha bőrborítású jegyzettömb-sorozat is. 

s-max-vignale


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER