Címkék: Genfi Autószalon | Nissan

2015. március 31. kedd, 09:22

 

A Nissan innovációra való folyamatos törekvése és a hagyományos megoldásokon túlmutató elképzelések melletti elköteleződése határozta meg a márkát a 2015-ös Genfi Autószalonon. 

A Nissan 2015-ös kínálata jól hangsúlyozza a márka sokszínűségét és törekvését az autóipar minden területén való megmérettetésre. A Genfi Autószalonon szereplt modellek között megtalálhatóak voltak új, merész tanulmányautók, az elismert elektromosautó-kínálat továbbfejlesztett változatai és a Nissan legújabb versenyautója is, amely kész történelmet írni.

Nissan Sway kisautó tanulmány
Az idei Genfi Autószalonon a Nissan a Sway kisautó tanulmányt állította a középpontba. A Sway ötletének megszületésekor és annak kifejlesztésekor a Nissan tervezői a Qashqai és Juke megalkotásához használt jól bevált folyamatot alkalmazták. A Sway-t azzal a céllal alkották, hogy felrázza a hagyományosan konzervatív kisautók kategóriáját. A Nissan egyedi formanyelvének továbbfejlesztett változatát használó Sway révén betekintést nyerhetünk abba, hogyan festenek majd a Nissan új generációs kompakt modelljei. A megragadó új formákat kifinomult részletekkel ötvöző Sway-ben komoly hangsúlyt fektettek a szerkezetre és a formákra, ezzel kiemelve a funkcionalitás fontosságát és a Nissan intelligens, felhasználóbarát formaterv melletti elkötelezettségét.

nissan-sway

Hétüléses e-NV200 Evalia
A Nissan 2015-ös Genfi Autószalonon való jelenléte a márka elektromos járművek és crossoverek piacán betöltött vezető szerepét hangsúlyozta. A Nissan a LEAF-nek köszönhetően úttörőnek tekinthető a 100%-ban elektromos autók piacán, a népszerű e-NV200 hétüléses változata, az új e-NV200 Evalia világpremierjének köszönhetően pedig tovább bővíti zéró-emissziós kínálatát. A hét utas szállítására is alkalmas e-NV200 Evaliát úgy tervezték és gyártották, hogy kielégítse a nagyobb elektromos járművek iránti növekvő keresletet. Az Evalia fejlett és rugalmasan alakítható üléssorrendszere lehetővé teszi, hogy az autótulajdonosok igényeiknek megfelelően alakítsák a jármű csomagterét. Az új modell CHAdeMO gyorstöltőrendszerrel is felszerelhető, amely a Európa legelterjedtebb, több mint 1500 hozzáférési ponttal rendelkező töltőrendszere.

Az új e-NV200 Evalia mellett a 2014-es évben rekordszámú értékesítést elérő Nissan LEAF limitált szériája is bemutatkozik, mely a modell páratlan piaci teljesítményének állít emléket: a LEAF immáron negyedik éve a legnagyobb példányszámban értékesített 100%-ban elektromos autó Európában és világszerte egyaránt.

Innovatív szellemiség a crossover-kínálatban
A márka töretlen sikerét a crossoverek kategóriájában a piac legteljesebb crossoverkínálatának tagjai, az új Juke, Qashqai és X-Trail jelenléte jelzte a Genfi Autószalonon. Akár a NISMO RS csúcskategóriás változatával szereplő Juke-ot, akár a többszörös díjnyertes Qashqait említjük, a Nissan crossover-kínálata továbbra is az innovatív szellemiséget és az úttörő formatervi megoldásokat képviseli.

A Nissan visszatér az állóképességi versenyek LM P1 osztályába
A Nissan elkötelezettsége az újítások iránt a márka autóversenyzési ambícióiban is megmutatkozik. A Nissan GT-R LM NISMO bemutatásával a Nissan visszatér az állóképességi versenyek LM P1 osztályába. A legfelső kategóriában való versenyzésre tervezett GT-R LM NISMO egy orrmotoros, elsőkerék-hajtású versenyautó, amelynek meghajtásáról 3 literes V6-os ikerturbó benzinmotor és mozgásienergia-visszanyerő rendszer gondoskodik. A lenyűgöző új modell, amely merészen értelmezi a sportág technikai szabályait, a 2015-ös World Endurance Championship teljes szezonján részt vesz majd. A versenysorozatban szerepel az ikonikus 24 órás Le Mans-i futam is, amely júniusban kerül megrendezésre.

nissan-gt-r-lm-nismo

12 hónap alatt 12 új modell
A Nissan 2015-ös Genfi Autószalonon való jelenléte egy különleges, 12 hónapos időszakot zárt a márka történetében. A Nissan az elmúlt 12 hónap során Európában 12 modellt mutatott be és 724 000 járművet értékesített, ezzel megdöntve éves európai eladási csúcsát is. Továbbra is nő a kereslet a Nissan crossover modelljei iránt, az autógyártó pedig elkötelezett a mobilitás jövőjének alakítása mellett: jelentős befektetéseket hajt végre olyan úttörő technológiák terén, amelyeknek köszönhetően 2020-ra megjelenhetnek a piacon a vezető nélküli autók.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER