Címkék: Genfi Autószalon | Toyota | Toyota PROACE VERSO

2016. március 02. szerda, 08:46

 

A Toyota új utazójárműve, a PROACE VERSO a 2016-os Genfi Autószalonon tartja világpremierjét, visszahozva a Toyota modellkínálatába a kisbuszok utolérhetetlen sokoldalúságát és kiemelkedő (akár kilenc fős) utasszállító kapacitását.

A toyota hiace típust 2013-ban leváltó, legelső proace modellel szerzett tapasztalatokra építő új PROACE VERSO modellcsalád számos különböző személyszállító konfigurációt kínál.
A három felszereltségi szinten választható, új PROACE VERSO háromféle karosszériahosszal áll az ügyfelek rendelkezésére. Az egyedülálló Compact modelltől a VIP kivitelig terjedő modellkínálat tagjai akár kilenc utast és csomagjaikat képes a legnagyobb kényelemben szállítani.
A modell ötféle dízel üzemű hajtáslánccal rendelhető, 95-180 LE teljesítménnyel. A kézi, robotizált vagy automata sebességváltókkal felszerelt hajtásláncok kategóriájuk legkiválóbb CO2-kibocsátási értékét ígérik.
A felszereltség igen gazdag, és olyan egyedi, ügyfélbarát megoldásokat tartalmaz, mint a síneken eltolható ülések, a felnyitható hátsó szélvédő, a lábbal működtethető, motorosan mozgatott oldalsó tolóajtók, vagy a panoráma napfénytető.
A modell biztonsági teljesítménye megfelel a Toyota személyautóival szemben támasztott, magas elvárásoknak, a PROACE VERSO a közelmúltban ötcsillagos eredménnyel tejesítette az Euro NCAP töréstesztjét.

proace-verso-06

Formaterv és kialakítás

A lenyűgöző 'Under Priority' orrkialakítás egyértelműen a Toyota modellcsalád legfiatalabb tagjaként azonosítja az új PROACE VERSO modellt, amely háromféle méretben (Compact, Medium és Long) lesz megvásárolható.
A Compact kivitele a maga 4,6 méteres hosszúságával és 2,9 méteres tengelytávjával kiemelkedően jó méret / helykínálat arányt kínál. A modell kilencüléses beltere ellenére mindössze 11,3 méteres körön képes megfordulni, így városban is könnyen manőverezhető, parkolható.
A közepes hosszúságú Medium kivitel 4,9 méteres, tengelytávja 3,2 méter. A legnagyobb Long kiadás tengelytávja szintén 3,2 méter, ám a nagyobb csomagszállító kapacitás érdekében megnövelték a hátsó túlnyúlását, így a jármű teljes hossza eléri az 5,3 métert.
A praktikus módon bal- és jobboldali oldalsó tolóajtókkal, valamint felfelé nyitható hátfallal felszerelt PROACE VERSO mindhárom kivitele 2,2 méter széles, és 1,9 méter magas.
A Family felszereltségi szintű modellek könnyen felismerhetők színre fújt lökhárítóikról, az alsó hűtőmaszk krómkeretéről, ködfényszóróiról, valamint külön felnyitható hátsó szélvédőjéről (alapfelszerelés.) Felszereltségi szinttől függően 16 vagy 17 colos acél keréktárcsa (dísztárcsával), vagy 17 colos könnyűfém keréktárcsa rendelhető.
Az opciós lista teljes körű, a lábbal működtethető, automatikus nyitású oldalsó tolóajtóktól kezdve a Medium és Long kivitelek minden felszereltségi szintjén elérhető panoráma napfénytetőig.
A strapabíró, funkcionális és tágas belső teret úgy alakították ki, hogy a magán- és üzleti felhasználók igényeit egyaránt kielégítse, és alkalmas legyen akár kilenc utas plusz csomagjaik kényelmes szállítására. Az utastérben számtalan tároló megoldással találkozhatunk, a pohártartóktól a tágas ajtózsebekig.
A műszerfalon letisztult rajzolatú analóg műszerek és ergonomikus kezelőszervek segítik a vezető dolgát. A kiváló körkörös kilátást nyújtó PROACE VERSO szabadidőjárművekre emlékeztető üléspozíciót kínál. A sebességváltó rövid úton mozgó karja a lehető legközelebb helyezkedik el a kormánykerékhez, így a vezetőnek minimális időre kell csupán elengednie a kormányt.
A beltér kivitele három szinten rendelhető. Az alapot a PROACE VERSO belépő szintjének padlószőnyege és tartós, szövet üléskárpitja adja, a következő szinteken minőségi díszbetétekkel, fémhatású dekorelemekkel, prémium kárpitokkal, valamint a csúcskivitelű modellnél a középkonzolon elhelyezett, színes érintőképernyős multimédia berendezéssel találkozunk.

proace-verso-02b

Felszereltségi szintek és üléselrendezés

Az új PROACE VERSO háromféle kivitelben: Shuttle, Family és VIP vásárolható meg. A Shuttle és Family kivitelek Compact, Medium és Long karosszériával egyaránt társíthatók, míg a VIP Medium vagy Long verzióban érhető el.
Az egyéni vállalkozókat megcélzó, családi és üzleti célra egyaránt alkalmas, alacsony költséggel üzemeltethető Shuttle kivitel szőnyegezett padlót és minőségi szövet üléskárpitot kínál. Nyolc vagy kilenc üléssel vásárolható meg.
A Family szint a szabadidős felhasználók helykínálatra, variálhatóságra és kényelemre vonatkozó igényeit elégíti ki. A nyolcszemélyes utastérben a két különálló első ülés mögött sínen tologatható, kiszerelhető, 60:40 arányban osztott második és harmadik sorban található ülések, amelyek a buszlimuzinokat idéző rugalmas belső elrendezést és praktikumot tesznek lehetővé. A második üléssoron utazók előtt a repülőgépek fedélzetéről ismerős, kihajtható asztalkák találhatók, mind a hat hátsó ülés Isofix gyermekülés-rögzítő rendszert kínál.
Az üzleti célú utazógépnek szánt VIP kivitel könnyen felismerhető sötétített ablakairól. Itt hiánytalan felszereltség és kiemelkedő komfort várja az utasokat. A sínre rögzített, hosszirányban eltolható vagy kiszerelhető második és harmadik sori ülések mellett rendelhető hat- vagy hétszemélyes kivitelezés is. A két első ülés közötti sínre szerelt, kihajtható asztalka a hátul utazók fokozott kényelmét szolgálja.
A hétszemélyes kivitel az első és a második sorban két-két különálló ülést, valamint 60:40 arányban osztott harmadik üléspadot kínál, míg a hatszemélyes változat mindhárom üléssorán két-két önálló, egyenként állítható ülés gondoskodik az utasok maximális kényelméről. Csak a VIP felszereltségi szinten érhetők el a menetiránynak háttal forgatható, középső sori ülések (azok formátumától függetlenül), ami optimális a kötetlenebb, beszélgetős utazáshoz.

proace-verso-08

Hajtásláncok

Az új PROACE VERSO összesen ötféle hajtáslánccal rendelhető meg: az 1,6 és 2,0 literes dízelmotorok eltérő teljesítményszinteken és különböző sebességváltókkal érhetők el. A Stop & Start rendszerrel felszerelt motorok a szegmens legkiválóbb CO2-kibocsátási értékét ígérik.
Az 1,6 literes motor 70 kW/95 LE teljesítményű változata ötfokozatú kézi vagy hatfokozatú robotizált sebességváltóhoz társítható. Az előbbivel 144-148 g/km a CO2-kibocsátás, míg az utóbbinál Stop & Start funkcióval társítva 135-139* g/km.
Ugyanennek a motornak a nagyobb, 85 kW/115 LE teljesítményű kiadása hatfokozatú kézi sebességváltóhoz csatlakozik. A Stop & Start funkcióval felszerelt motor átlagos CO2-kibocsátása 133-137 g/km.
A 2,0 literes, 110 kW/150 LE teljesítményű turbódízelt hatfokozatú kéziváltóval szállítják. Stop & Start funkcióval együtt az átlagos CO2-kibocsátás 139-143 g/km.
Ugyanez a motor hatfokozatú automata sebességváltóval, 130 kW/180 LE kivitelben a PROACE VERSO modellcsalád legnagyobb teljesítményű tagja. Stop & Start funkcióval a motor CO2-kibocsátása 151-159* g/km.

proace-verso-11

Biztonság

Az új PROACE VERSO az újonnan kifejlesztett ‘Toyota Safety Sense’ rendszerrel is felszerelhető, amely aktív biztonsági technológiákat tömörítve a legkülönfélébb forgalmi helyzetekben képes megelőzni az ütközést, vagy enyhíteni azok következményeit. Ráadásul a modell nemrég ötcsillagos minősítést ért el az Euro NCAP töréstesztjén.
A milliméteres hullámhosszú radart kamera-technológiával kombináló, és ezáltal élvonalbeli észlelési képességekkel bíró rendszer a Toyota új utazógépének fedélzetén olyan biztonsági funkciókat kínál, mint a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, az autonóm vészfékrendszer, a holttér-felügyelet, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az éberség-felügyeleti rendszer, a jelzőtábla-felismerő rendszer, vagy az intelligens sebesség-szabályozás, az adaptív kanyarvilágítás, valamint az automatikus távolsági világítás.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER