Címkék: Genfi Autószalon | Mini

2015. március 09. hétfő, 14:10

 

A 2015-ös Genfi Nemzetközi Autószalonon bemutatkozott új modellek tovább színesítik a MINI által kínált átfogó élményt, amely elsősorban a feltűnően egyedülálló dizájn, a páratlanul agilis vezethetőség és a prémium minőség nyújtotta rendhagyó alapokon nyugszik.

 

Világpremierjét a 85. Genfi Nemzetközi Autószalonon tartotta, a vadonatúj MINI Countryman Park Lane opcionálisan elérhető ALL4 intelligens összkerékhajtási rendszerrel minden eddiginél látványosabb módon reprezentálja az ötüléses, sokoldalú modell erényeit. A különleges kiadás exkluzív dizájnelemei és felszerelései a MINI Countryman változatosságát hangsúlyozzák, egyszersmind a modell kínálta sportos hangulatot, bármilyen terepen járjon is. A MINI modellcsaládjának másik izgalmas nóvuma eközben a vezetési élmény új dimenziójával gazdagítja a városi forgatagot: az új MINI John Cooper Works a teljesítmény iránti színtiszta szenvedélyt szabadítja az útra, nem utolsósorban a márka 55 éves motorsport-tapasztalatának és a motortérbe épített vadonatúj erőforrásnak köszönhetően.A MINI John Cooper Works egyaránt a legfrissebb és leggyorsabb új modell a palettán, amióta a prémium kisautó szegmens megalapítója generációváltáson esett át. Karosszériája a vadonatúj háromajtós MINI műszaki alapjaira építkezik, fokozottan sportos énjével, maximális hatékonyság szerint optimalizált vezetési komfortjával, tágasabb utasterével és innovatív felszereltségi opcióival heves vihart kavarva az úton, bármerre is jár. A 2015. március 5-15. között megrendezett Genfi Nemzetközi Autószalonon az új ötajtós MINI is kigurul a nagyközönség elé, maradéktalanul kielégítve a tágasabb helykínálat és a hátsó üléssora való kényelmes bejutás iránti igényeket.

Sokoldalú, egyedülálló, exkluzív: az új MINI Countryman Park Lane
Azáltal, hogy a MINI a prémium kompakt szegmensbe is bemerészkedett, új fejezetet nyitott a márka sikertörténetében. A MINI Countryman a márkára jellemző stílusjegyeket a tágas és sokoldalú utastér előnyeivel egyesíti. A MINI modellek legendás agilitása és vezetési élménye új szintre lép a megemelt üléspozíció és az opcionálisan elérhető ALL4 intelligens összkerékhajtás nyújtotta lebilincselő menetdinamikai párosának köszönhetően. Az új MINI Countryman Park Lane minden eddiginél vonzóbb és exkluzívabb módon egyesíti eme sokoldalú tehetség kivételes tulajdonságait.

A különleges kiadás kiemelkedő minőségű, egyedi stílusát kifejezetten a modellváltozat számára fejlesztett dizájnelemek és színkombinációk hangsúlyozzák tovább: a MINI tervezői az Earl Grey szürkemetál fényezést a teljesen új, Oak Red mélyvörös árnyalatú tetővel és külső visszapillantó-házakkal kombinálták, amiket opciós extraként ugyanilyen színű sport csíkok egészíthetnek ki. 18 coll méretű, Turbo Fan Dark Grey stílusú, sötétszürke könnyűfém keréktárcsáival, valamint az ezüstszínű lökhárító- és küszöbelemeket tartalmazó MINI ALL4 Exterior külső látványcsomag kiegészítőivel a MINI Countryman Park Lane büszkén domborítja klasszikusan sportos karakterét, miközben az oldalsó szellőzőnyílásokon, az utastér egyes felületein és a küszöbléceken elegáns „Park Lane” feliratú emblémák hirdetik különlegességét. A belső tér szürke, harántcsíkos motívummal ellátott felületei ugyancsak a MINI Countryman Park Lane modell sajátosságai, amelyek az ajtókárpit és a középkonzol karbon fekete betétjeivel sportosan elegáns prémium hangulatot varázsolnak az utastérbe.

Opcionális extraként a MINI Countryman Park Lane mindegyik modellváltozatához elérhető az ALL4 intelligens összkerékhajtás, mi több, a különleges kiadás kiváltképp csúcstechnológiás kiegészítőket tartalmazó csomagokkal is felszerelhető. A MINI Countryman Park Lane Chili esetében a modell privilégiumai közé tartoznak a LED-es ködfényszórók, a szövet/bőr sportülések, az automata klíma, a legsportosabb járműbeállításokat aktiváló Sport gomb, az automata menetfény-vezérléssel társított esőszenzor, a multifunkciós gombokkal szerelt, bőrborítású sportkormány, valamint a tárolás és a világítás csomag is.

Új MINI John Cooper Works
A legerősebb MINI modelleket díszítő John Cooper Works logó ezúttal is az extrém vezetési élmény egyértelmű szimbóluma a nagyvárosi forgalomban. A legújabb MINI John Cooper Works (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 6,7 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 155 gramm / km) a márka versenyzés iránti túlfűtött szenvedélyét és a MINI legújabb modellgenerációjának optimalizált tulajdonságait egyesíti. MINI TwinPower Turbo technológiával szerelt, vadonatúj fejlesztésű 2.0 literes négyhengeres benzinmotorja 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes, amellyel a MINI szériagyártásban valaha kínált legerősebb erőforrásává lépett elő.Az autóversenyzés során megszerzett átfogó műszaki tapasztalat és szaktudás felhasználásával fejlesztett erőforrás a kiugróan nagy menetteljesítmény harmonikus optimalizálása érdekében részletekbe menően összehangolt sport futóművel, karosszéria-felépítéssel és utastér-kialakítással egyesül, lehetővé téve, hogy a márka eddigi legenergikusabb vezetési élménye minden helyzetben tökéletesen kontrollálható legyen. A vérpezsdítő vezetési élményhez mindezeken felül Brembo sport fékrendszerrel szerelt sport futómű, exkluzív John Cooper Works könnyűfém felnik, különösen nagy légbeömlőkkel ellátott John Cooper Works aerodinamikai csomag és típusspecifikus, sportautós utastéri kiegészítők járulnak hozzá.

A vadonatúj MINI John Cooper Works 6,3 másodperc alatt tudja le álló helyzetből a 100 km/órás sprintet, amely a hatsebességes manuális váltó alternatívájaként elérhető hatfokozatú Steptronic automatával 6,1 másodpercre csökken. Sőt, automataváltóval az új MINI John Cooper Works 100 kilométerre vetítve csupán 5,7 literes üzemanyag-fogyasztást produkált az EU-ciklus tesztkörén (kilométerenkénti mindössze 133 grammos károsanyag-kibocsátási érték mellett).

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER