Címkék: Genfi Autószalon | Peugeot | Peugeot Traveller i-Lab

2016. február 26. péntek, 20:09

 

Az új PEUGEOT Traveller egyterűvel a márka megerősíti megújulásra törekvését valamennyi szegmensben. Peugeot Traveller i-Lab tanulmányautóval képzeli el a márka a jövő VIP kisbuszát, az üzleti ügyfelek exkluzív mobilitását. A környezettel való folyamatos kapcsolattartás forradalmasítja az autóba épített funkciókat, így mostantól tapintható élménnyé és az üzletemberek zökkenőmentes napirendjének értékes, aktív részévé válik.

Ebben a szegmensben a PEUGEOT a márka limuzinjaiból és szabadidő-autóiból kölcsönzi az új karakterjegyeket.

Az EMP2 padlólemezre épített VIP 3.0 kisbusz ideális egyensúlyt teremt a külső méretek és a tágas belső tér között.

eleje

Az autóban ülők számára az utazás egyszerre jelent inspirációs forrást és a munkavégzéshez ideális környezetet. Az egymással szembe fordított négy ülés egy hatalmas, 32 colos, érintőképernyős táblagép körül helyezkedik el, amely egy elegáns konzolon nyugszik. A beépített informatikai eszközök tárháza igen gazdag, a WiFi hotspottól a Bluetooth®-on át a vezeték nélküli mobiltöltő dokkolóig és a virtuális valóságot megjelenítő headsetig.

A vezető biztos lehet afelől, hogy az ügyfelek maximálisan elégedettek lesznek a PEUGEOT Traveller i-Lab technikai megoldásaival. A biztonságos utazást garantálják a panelekbe épített közlekedésilámpa-leolvasó berendezés és a veszélyre figyelmeztető rendszer.

Az újgenerációs 3D PEUGEOT navigáció valós időben és az aktuális körülmények figyelembevételével tájékoztatja a vezetőt, aki mindenkor a forgalomnak és az utas napirendjének megfelelően választja ki az útvonalat.

A PEUGEOT Traveller i-Labról dióhéjban

A PEUGEOT Traveller i-Lab egy VIP kisbusz tanulmány, amely az utazás alatt történő kapcsolattartásra helyezi a hangsúlyt. Ezért tervezésének alapjául a márka új egyterű modellje, a PEUGEOT Traveller szolgált. A neve is jelzi, hogy belső jellemzői és magas szintű biztonsága kényelmes utazásra invitál.

Külső méretei révén ideális a városi közlekedéshez : 4,96 m hosszú, 1,92 m széles, túlnyúlásait csökkentették. Magassága mindössze 1,90 m, így akadálytalanul behajthatunk vele a teremgarázsokba.

A PEUGEOT Traveller i-Lab egy rendkívül magas mobilitású platform, felhő alapú megoldásokkal, amely az üzleti ügyfélkör igényeit szolgálja ki: automatikus kapcsolódás a WiFi hotspothoz, hozzáférés a felhő szolgáltatásokhoz stb.

Az önműködő oldalsó ajtók egyetlen lábmozdulattal nyithatók és zárhatók.

Az autóban ülők számára az utazás egyszerre jelent inspirációs forrást és a munkavégzéshez ideális környezetet: online szállodai be- és kijelentkezés, fizetés – csak néhány olyan ügyintézési lehetőség, amelyekre az utazás során sort keríthetnek az üzletemberek.

Az utasok a hatalmas, 32 colos érintőképernyős tablet körül elhelyezett különálló ülésekben foglalhatnak helyet; a konzolon elhelyezett központi tablet pozícióját pedig tetszés szerint változtathatják.

Az indukciós alapon működő, vezeték nélküli mobiltöltő dokkokhoz bármilyen « okos » készüléket csatlakoztathatnak.

A nagyméretű, 32 colos táblagép és az « okos » készülékek a Samsunggal közösen kifejlesztett utazási élmény részévé válik.

A kisbuszban utazók akusztikai komfortját és a kitűnő hangzást speciális hangszigetelés és a FOCAL által kifejlesztett audiorendszer szolgálja. Ez utóbbi 17 hangszóróból, három erősítőből és a digitális jelfedolgozásból áll.

oldal

A sofőrök zavartalan és magas szintű munkavégzését a rendelkezésére álló modern eszközök garantálják: csatlakoztatott navigációs rendszer, Visio Park, fáradságfigyelő rendszer, automatikus vészfékezés, a jármű használatának nyomon követésére szolgáló alkalmazás stb.

Transzfer, exkluzív környezetben

A PEUGEOT Traveller i-Lab első pillantásra felfedi VIP kisbusz kilétét, miközben egyértelműen kifejezi, hogy a PEUGEOT személyautók családjába tartozik. A kifejező orr-rész a márka új arculati elemeit viseli magán. A magasan elhelyezett új hűtőrács közepét az oroszlán embléma díszíti.

A jármű formaterve és a Traveller i-Lab elnevezés ugyanazt sugallja: ez a tanulmány utazásra invitál. Külsejét szemlélve a felsőkategóriás kényelemben átszelt hatalmas távolságok képe ötlik fel bennünk. Méretei kompaktak, a jármű 4,96 m hosszú és 1,90 m magas. Vonalvezetése lendületes, a kényelem érzetét sugallja. A letisztult rajzolatú oldalsó részt feszes vonalak tagolják. A homorú ajtók befelé lejtő alsó része a sima vonalú kerékívekben folytatódik, ami még jobban kihangsúlyozza a kerékjáratok erőteljes vonalát.

A folyamatosan úton lévő kisbusznak nem kell tartania a városi közlekedés kötöttségeitől. Ez egyrészt a csökkentett túlnyúlásoknak, másrészt a jármű magasságának köszönhető: simán behajthatunk vele bármelyik fedett parkolóba vagy teremgarázsba.

Az erőteljes orr-rész fokozott dinamizmust áraszt. A motortér hűtéséről több légbeömlő gondoskodik, köztük a robusztus krómléccel szegélyezett, teljesen függőleges hűtőmaszk. A limuzinok ihlették a karosszériával egy síkba beépített Xenon fényszórók vonalvezetését. A bumeráng formájú lámpatestekbe foglalt LED-es fényjelzés az első lökhárító ékessége. A lökhárítótól indulnak a kerékjáratok és az oldalpanelek, amelyek magukban foglalják a 3,28 m-es tengelytávot. Felül a magas ablakvonal kitűnő kilátást biztosít az utazók és a sofőr számra.

A tanulmány a fényesen csillogó Dark Copper árnyalatban készült. A csúsztatható oldalajtók mögül a külső méretek tükrében meglepően tágas belső utastér tárul fel.

hat

A márka személyautóitól kölcsönzött stílusvonásokkal felruházott PEUGEOT Traveller i-Lab egy innovatív tanulmány az üzleti ügyfélkörnek szánt kisbuszok szegmensében. Lendületet sugárzó megjelenésével tökéletesen alkalmazkodik a városi környezethez. Csúsztatható oldalajtói tágas utasteret rejtenek.

Keith Ryder, a PEUGEOT Traveller i-Lab formatervezési vezetője

Tágas utastér, 3.0 kiadásban

A PEUGEOT Traveller i-Lab egy rendkívül magas mobilitású utazó platform, felhő alapú megoldásokkal, amely az üzleti ügyfélkör igényeit szolgálja ki: automatikus kapcsolódás a WiFi hotspothoz, hozzáférés a felhő szolgáltatáskhoz stb. A PEUGEOT a Samsunggal együttműködve kínálja az utazás alatti online kapcsolattartást, maximálisan megfelelve az üzleti ügyfelek kívánalmainak. A VIP 3.0 busz kapcsolattartási funkciói gyökeresen megváltoztatják az utasok mindennapjait. Eddig a feszített napirendben élő üzletemberek számára az utazás improduktív időt jelentett, mostantól azonban ugyanaz az utazás inspirációk forrása, élményt és értékes időt jelent a zökkenőmentes napirend lebonyolításában.

Ez az élmény már az elektromos oldalsó csúszóajtók kinyitásának pillanatában megkezdődik. Hozzá sem kell érnünk az ajtókhoz, elég, ha odatesszük a lábunkat a karosszéria aljában elhelyezett érzékelő elé. Az utastérbe beszállva az utasok « okos » készülékei automatikusan csatlakoznak az autó saját WiFi hotspotjához. Ezzel egyidőben a kisbusz különböző informatikai felszerelései automatikusan frissülnek, a beállított funkcióknak megfelelően.

A segélyhívó rendszerek terén előfutár szerepet játszó PEUGEOT új kapcsolattartási funkciókat fejleszt ki, amelyek megkönnyítik az utazást. Az első lépés a gazdagabb lehetőségeket kínáló jövő felé az online navigáció, amely a PEUGEOT Traveller bevezetése pillanatától szerepel a kínálatban.

Brigitte Courtehoux, igazgatónő, Járművek és csatlakoztatott eszközök

muszerfal

A csatlakoztatott PEUGEOT navigációs rendszer automatikusan megjeleníti a naptárba bejegyzett következő címet. Ha a célállomás például a szálloda, ahol az ügyfél szobát foglalt, a nagyméretű, 32 colos érintőképernyő táblagép csatlakozik a hotel informatikai rendszerére, és az utas a Samsung Gear VR eszköz segítségével virtuális sétát tehet a lefoglalt szobában. A producer például egy potenciális forgatási helyszínnel ismerkedhet meg az utazás során, ugyanolyan behatóan. A formatervező pedig fejlesztés alatt álló termékeket tekinthet meg a készüléken.

Bármi legyen is a foglalkozása, az utas mindenképpen időt nyer : okostelefonja konzollá változva zökkenőmentessé teszi a mindennapokat. Az ügyfél a szállodai ki- és bejelentkezést a transzferbuszból tudja intézni ; az « okos » készülékére letöltheti a szoba elektronikus kulcsát, így a hotelbe megérkezve nem szükséges a recepcióhoz fáradnia. Távozáskor a számla kiállítása automatikusan történik, ahogy a vendég is az okostelefonján keresztül, online fizet.

A PEUGEOT Traveller i-Lab az idegennyelvi kérdéseket is áthidalja. Amikor az ügyfél külföldön járva megváltoztatja a napirendjét, nem kell megértetnie magát a sofőrrel : a rendszer a módosítást közvetlenül továbbítja a sofőr ütemtervébe.

A különleges « ökoszisztéma » központi felülete az érintőképernyős tablet, amely a hagyomány illetve a modern kor szellemiségének jelképeként a részben nyers fából, részben műgyantából készült tartóíven helyezkedik el. Csúsztatható és dönthető, ezért számos pozícióba állítva dolgozhatnak vele az utasok: működhet egyéni tabletként, vagy több felhasználó esetén akár négy képernyős osztott táblagépként is.

Az okostelefonokat a két indukciós alapon működő, vezeték nélküli csatlakozó segítségével tölthetik fel az utasok.

A PEUGEOT Traveller i-Lab utasterében a munkavégzéshez ideális hangulat honol. A külvilágtól sötétített ablaküveg választja el, az Alcantara® bőrrel illetve fekete bőrrel bevont különálló ülések, valamint a bőrborítású ajtóbetétek exkluzív környezetet biztosítanak. Halvány fényt árasztanak az elegáns kialakítású tetőkonzol fénydiódái, a légkondicionáló pedig finoman áramoltatja a levegőt.

utaster

A tetőkonzol négy közép- és két magassugárzót is tartalmaz, ezek annak az audiorendszernek a részei, amelyet a FOCAL fejlesztett ki a korábbi tanulmányautókban megkezdett munka folytatásaként. Az audiorendszer az autóban körültekintően elhelyezett 17 FOCAL hangszóróból – mély-, közép- és magashangszórók, valamint mélynyomók – áll. A hangszórókat három FOCAL FD erősítő táplálja, összteljesítményük 1300 Watt. Az audiorendszer elemeit digitális jelprocesszor vezérli, ami biztosítja, hogy a hangzás alkalmazkodik az utastérben elhelyezett tárgyakhoz és az utazók számához. A szegmens legjobbjai közé tartozó akusztikai komfortnak köszönhetően valóban élmény meghallgatni az okostelefonon tárolt lejátszási listákat.

A PEUGEOT Traveller i-Lab csupa könnyedség, lendületesség. A csatlakoztatott eszközök megváltoztatják az utasok mindennapjait. Ez a sokoldalú támogatás nyilvánul meg az érintőképernyős táblagép tartóívében is, amely elősegíti az utasok közötti kapcsolatot.

Alessandro Riga, a PEUGEOT Traveller i-Lab utasterének formatervezője


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER