Címkék: BMW | Genfi Autószalon

2014. február 16. vasárnap, 08:33

 

Több világ- és Európa-premiert felvonultatva, a BMW olyan vonzó, új sorozatgyártású modellek egész sorával érkezik az idei Genfi Nemzetközi Autószalonra, amelyek napjaink vásárlói igényei jegyében születtek és részben új piaci kategóriát is alapítanak.

Genfben tartja világpremierjét a BMW 2-es Active Tourer, amely teljes egészében új fejlesztésű alsó-középkategóriájú modellként a funkcionalitást és a térkínálatot állítja a középpontba.
A BMW 4-es Gran Coupé, a középkategória új négyajtós kupéja, valamint a nagysikerű BMW X3 második generációja.
Első ízben jelenik meg Európában az új BMW 2-es Coupé, illetve az új BMW M3 Limousine és a BMW M4 Coupé.
A BMW Group a jövő hangsúlyos területét és a BMW i modellek sokoldalúságát hangsúlyozva BMW i3 és progresszív BMW i8 sportautóját is bemutatja. A BMW i8 a világ első, sorozatgyártású modellhez rendelhető lézeres fényszórójával érkezik.
A BMW programját a BMW ConnectedDrive új szolgáltatásai teszik teljessé a március eleji Genfi Autószalonon.




BMW 2-es Active Tourer
Genfben ünnepli világpremierjét az új BMW 2-es Active Tourer. Az innovatív újdonság teljesen új piaci kategóriát alapítva a BMW jellemző erényeivel – dinamika, stílus és elegancia a prémium alsó-középkategóriában – ötvözi magas fokú kényelem és funkcionalitás jellemezte, bőséges térkínálatát. A BMW 2-es Active Tourer a BMW 2-es sorozat második tagjához új, három- és négyhengeres turbótöltésű motorok, a BMW EfficientDynamics gazdaságosságnövelő műszaki megoldások egész sora, valamint a BMW ConnectedDrive széles körű szolgáltatásai járulnak hozzá a vezetés sportos menettulajdonságok és gazdaságosság jellemezte élményéhez.
A BMW korszerű elsőkerék-hajtással készítette el a 2-es Active Tourer-t, hogy megfeleljen az alsó-középkategória variálhatóság és funkcionalitás terén támasztott követelményeinek. Mindemellett agilis és dinamikus menettulajdonságokkal ruházta fel, amelyek méltóak egy BMW-emblémát viselő modellhez.



 
BMW 4-es Gran Coupé
A BMW 4-es Gran Coupé szintén a 2014-es Genfi Autószalonon tartja világpremierjét. A BMW 4-es Coupé és Cabrio után a Gran Coupé a BMW 4-es családjának immár harmadik tagja és kiegyensúlyozott arányaival a márka minden korábbi középkategóriájú modelljénél hosszabb, szélesebb és dinamikusabb. A BMW 4-es Gran Coupé a kétajtós kupék stílusos megjelenését a négyajtós modellek funkcionalitásával kombinálja, bőséges teret kínálva nagy szögben nyíló csomagtér-ajtaja mögött. Piaci bevezetésére öt erőteljes és gazdaságos motor sorakozik palettáján, amelyek a 105 kW/143 LE (BMW 418d Gran Coupé) és a 225 kW/306 LE (BMW 435i Gran Coupé) közötti teljesítménytartományt ölelik fel.



 
BMW X3
A BMW az X3 bemutatásával még 2003-ban alapította meg a középkategóriájú Sport Activity Vehicle (SAV) modellek piaci szegmensét. A BMW X3 így immár több mint tíz esztendeje a sportos dinamika, a prémium stílus és a robusztus agilitás megtestesítője, amihez alacsony üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékeket is társít. Folyamatosan bővülő eladásai az évek során az egymilliós határt is átlépték. A nagysikerű BMW X3 második generációja 2010-es bemutatkozása óta szintén rendkívül népszerűvé vált, a legtágasabb utastér- és csomagtartó-méreteket illetve a legmagasabb fokú rugalmasságot és sokoldalúságot kínálva kategóriájában. Az új BMW X3 immár következetesen e piaci szegmensében betöltött vezető szerepre épít. Két nagyobb teljesítményű, ám ismét csak mérsékelt fogyasztású, új generációs dízelmotorja egyszerre fokozza menetdinamikai képességeit, illetve mérsékli károsanyag-kibocsátását. Az új BMW X3 külső és belső formavilága egyaránt számos stílusbeli fejlesztést hordoz, miközben a vásárlók igényeire szabott részletmegoldásokkal növeli tovább praktikumát.


BMW 2-es Coupé
A BMW 2-es Coupé a BMW modellpalettájának teljesen új tagjaként tartja európai bemutatkozását Genfben. A BMW 2-es Coupé elsősorban önálló formavilágában, nagyobb méreteiben, sportos menetteljesítményeire adaptált motorválasztékában és futómű-hangolásában, valamint gazdagabb szériafelszereltségében tér el a BMW 1-es sorozattól. A négyüléses BMW 2-es Coupé kétajtós karosszériája a BMW kupék jellegzetes stíluselemeit hozza el az alsó-középkategóriába. Kifinomult futómű-technika, gyakorlatilag 50:50 arányú tömegeloszlás az első és a hátsó tengely között és hátsókerék-hajtás gondoskodik a BMW modellekre jellemző irányíthatósági tulajdonságokról.


BMW M3 Limousine, BMW M4 Coupé
Az új BMW M3 Limousine és az új BMW M4 Coupé egyaránt a 2014-es Genfi Autószalonon tartja európai premierjét, amelyekkel a BMW M GmbH a nagyteljesítményű sportautók újszerű megfogalmazását tárja elénk. A teljes egészében új fejlesztésű, magas fordulatú, soros hathengeres erőforrás az M TwinPower Turbo technikával 317 kW (431 LE) teljesítményt és 550 newtonméter maximális forgatónyomatékot produkál. Utóbbi érték közel 40 százalékkal haladja meg a korábbi BMW M3 modellét, miközben az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás mintegy 25 százalékkal alakul alacsonyabban. Az új BMW M3 Limousine és az új BMW M4 Coupé az opcionális hétfokozatú M kettős tengelykapcsolós sebességváltóval álló helyzetből egyaránt 4,1 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra.





Elektromos autózás a BMW i3 és a BMW i8 modellekkel
Első tisztán elektromos hajtású, sorozatgyártású modelljének, illetve a világ jelenleg legprogresszívebb sportautójának együttes bemutatásával a BMW i márka jövőbemutató modelljeinek széles palettáját állítja a középpontba. Mindkét autó a vezetés prémium élményének új, intenzíven a hosszú távú fenntarthatóságra összpontosító interpretációját képviseli.




Elektromos motorjuk és lítiumion-akkumulátoruk egyaránt a BMW Group saját fejlesztése, s modell-specifikus kivitelben készült. A másik, kifejezetten a BMW i számára kifejlesztett megoldás a szénszál-erősítésű műanyag (CFK) utascellával kialakított LifeDrive architektúra, amely döntő szerepet játszik az autó tömegének mérséklésében. Világújdonság a sorozatgyártású autók körében az extrafelszerelésként rendelhető lézer-fényszóró, amelynek fényárama háromszorosa, hatótávja pedig kétszerese a hagyományos megoldásokénak, mégpedig rendkívül alacsony energiaigény mellett.


BMW ConnectedDrive
A BMW ConnectedDrive a vetélytársak körében verhetetlen mobilitási szolgáltatások széles palettáját foglalja magában, amelyek immár menet közben is könnyen elérhetők. Az integrált SIM-kártya kínálta „connectivity” segítségével a BMW ConnectedDrive Store online opciók sokaságát kínálja az ügyfelek számára, például a személyre szabott Concierge Service 24-órás segélyszolgálat formájában. A SIM-kártya a ConnectedDrive szolgáltatások opcionális eleme, amely például az intelligens segélyhívás (Intelligent Emergency Call) funkciója mellé is jár. A BMW ConnectedDrive emellett biztonsági és vezetői segédrendszerek széles skáláját is kínálja, köztük a BMW a teljes színspektrumot felvonultató, nagyfelbontású Szélvédő kijelzőjével (BMW Head-Up Display). E prémiumfelszerelés egyedülálló funkcionalitásával a BMW-modellek csaknem minden kategóriájában elérhető.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER