Címkék: Keszthelyi Vivien

2019. június 04. kedd, 15:07

 

A W Series kedd délelőtt jelentette be, hogy hivatalos tesztpilótája, Keszthelyi Vivien a misanói futamon a világ 20 legjobb női versenyzője egyikeként képviselheti Magyarországot.

 

 

 Az ifjú tehetség eddigi kiváló teljesítményének köszönhetően most másodszor kapja meg a lehetőséget a mezőny legfiatalabb tagjaként a bizonyításra, az olaszországi versenypályáról pedig a tavalyi év után ismét szép emlékekkel térhet haza. 

 

 

 A világsajtóban női Forma-1-ként emlegetett sorozat hivatalos tesztpilótájaként a magyar autósport 18 éves reménysége minden teszteseményen és versenyhétvégén részt vett, az eddig elért időeredményeivel pedig már a Zolderben megrendezett második versenyhétvégén kivívta magának az indulás jogát a W Series szakemberei előtt.
A szenzációs hír a harmadik verseny előtt három nappal így egyáltalán nem meglepő, Keszthelyi Viviennek pedig nem lesz ismeretlen a helyszín, hiszen már tavaly az Audi Sport R8 LMS Cup-ban megismerte a misanói versenypályát. Akkor értékes pontokat szerzett a bajnokságban, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül megszerezte a rookie bajnoki címet, amivel minden idők legfiatalabb háromszoros túraautó-bajnoka lett.


A nagyon kevés formaautós tapasztalata ellenére a világ top 20 női pilótája között hétről hétre helytálló Vivien nem meglepő módon örömmel fogadta a hírt, a W Series harmadik fordulója előtt a kemény munka eredményét hangsúlyozta:

„Nagyon megtisztelő, hogy ismét rajthoz állhatok, hiszen a versenyzőtársaim közül én rendelkezem a legkevesebb tapasztalattal a formula kategóriában. Az idei szezonban az F3 Asian Championship Winter Series-ben minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a 7 futamon a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezzem és úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülés a W Series-re. A bajnokság tesztpilótájaként folyamatosan azon dolgoztam, hogy egyre jobb időket fussak az autóval, a kemény munkának pedig ismét meg lett az eredménye."

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER