2013. április 15. hétfő, 11:12

 

Adam Malysz nyerte a Toolimpex Kupát, a Terep-rallye Magyar Bajnokság és a Közép-európai Zóna Trófea idei első futamát. A magyar bajnoki értékelésben a Murczin Zsolt – Bagics Róbert páros volt a leggyorsabb, a motoros-quados mezőnyben pedig Hodola Richárd szerezte meg a győzelmet.

tereprally-nagykallo

A szombati nap végén úgy tűnt, az élen gyakorlatilag eldőlt a verseny, hiszen Fodor Imre 4 perc 34 másodperccel vezetett az Adam Malysz – Rafal Marton páros előtt. A nap első szelektívjén Malysz ugyan hozott csaknem negyven másodpercet magyar márkatársán, de még mindig úgy tűnt, hogy küzdelme reménytelen. Csakhogy a második szelektív végén közbeszólt valami, ami már eddig is nagy rendezőnek bizonyult a hétvége folyamán: a sár. Amelyben az addig kiválóan versenyző Fodorék elakadtak (őket aligha vigasztalja, de több társukkal együtt).

tereprally-toyota

A korábbi síugró legenda Malysz-nak így gyakorlatilag ölébe hullott az első hely, s az utolsó két szelektíven már nem kellett mást tennie, mint épségben célba vinni a Toyotát, ő pedig tökéletesen meg is oldotta a feladatot. A nagykállói verseny tavalyi győztese, Murczin Zsolt Fodorék kiesése után nem csupán az összetett második helyére jött fel, de a magyar bajnoki értékelésben a győzelmet is megszerezte Varga Imre előtt.

Az újonc Fekete Antal a negyedik helyet szerezte meg a Nissannal, mögötte a lengyel Lukasz Komornicki futott be, aki korábban Világkupa-dobogós volt, most azonban többéves kihagyás után első versenye volt a Toolimpex Kupa, s visszafogott kezdés után az utolsó két szelektívre talált vissza régi önmagához.

tereprally-nissan

A T2-es kategóriát a szlovák Ulrich házaspár nyerte a cseh Tomas Horansky és a GT3-as Európa-bajnok lengyel Maciej Stanco előtt. A három T2-es versenygép a hatodik, hetedik, nyolcadik helyeket szerezte meg az összetettben. Fodor Imréék a saras kaland után forfaitolni kényszerültek, s így végül a kilencedik pozícióban értek célba Sólyom Olivérék előtt.

Kaposi Zoltán Nissanját a Bioextra Garzone Racing szerelőinek segítségével sikerült ismét versenyképessé tenni, így vissza tudtak állni a versenybe vasárnapra. Horváth “Gombi” Béla Dodge Dakotáján szombaton komplett motorgenerálon esett át, de az erőfeszítések ellenére a közönségkedvenc zöld versenygép forfaittal tudta csak befejezni a Nagykálló, Biri, Balkány, Szakoly és Kállósemjén térségében zajló Toolimpex Kupát, csakúgy mint Molnár Istvánék, akiknek ismét a kuplungja adta meg magát.

A motoros-quados mezőnyben nagy csatát hozott a zárónap a tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes Hodola Richárd és Horváth “Laller” Lajos között, Hodola végül szűk másfél perces előnnyel győzött. A harmadik helyet Rudolf Sajan szlovák quados szerezte meg Marczinek Zsolt, Sandra Ulrichova és Heiszer Károly előtt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER