2013. március 01. péntek, 18:40

 

Most, hogy már a mozikban is játsszák a kasszasikernek ígérkező filmet, Szalay Balázs és csapata visszakapta a nyáron hazánkban forgatott Die Hard 5-ben szereplő kamionokat. De nem hagyja ám parlagon heverni őket, az alkatrészekből versenykamiont épít az Opel Dakar Team.

„Immár nem titok, csapatunk építette a filmben szereplő orosz tankokat, amelyekben versenyalkatrészeket használtunk, hiszen a járműveknek le kellett ugratniuk egy ötméteres hídról, borulás után tovább kellett menniük, anélkül, hogy közben bent bárki megsérülne. Ezért ugyanolyan bukócsövet tettünk bele, mint a versenykamionba, versenyülést, versenyövet, versenygátlókat, amelyek mindent kibírnak. Ezért gondoltuk, hogy jó kis versenykamiont építhetnénk az alkatrészekből, és hamarosan el is kezdjük a munkát” – mondta Szalay Balázs, aki azt is elárulta, a speciális járművet (amely küllemében természetesen nem hasonlít majd az „orosz tankokra”) a május 17. és 19. között esedékes kapuvári országos bajnoki futamon vetik be, a pilótája pedig Vörös Ferenc lesz.

die-hard-kamion


Vörös korábban autóval versenyzett, kamionban „csak” navigátorként ült (tagja volt az idei Dakaron célba érkező hármasnak), most tehát új kihívás vár rá.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, mert mindig is szerettem volna egy ilyen monstrumot versenykörülmények között kipróbálni. Vezettem már kamiont, de versenykamiont még nem, úgyhogy kíváncsian várom, milyen lesz. Amikor Balázs felkért a feladatra, egy percig sem haboztam” – mosolygott Vörös Ferenc.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER