2011. január 03. hétfő, 18:17

 

Veszélyben Pityu a törpe részvétele a Budapest-Bamakon
Összetört a hullaszállító, felborultak a repülő disznók és egy Forma 1 legenda a rajtnál

 

pityu torpe bamako

Az alig két hét múlva rajtoló Budapest-Bamako sztár versenyzője, a világ legkisebb embereként és bohócaként is ismert Pityu A Törpe lehet, hogy nem ülhet volánhoz. "Legfrissebb információm szerint Pityu jogosítványát az ünnepek előtt bevonták" - nyilatkozta a futam alapítója, a Villám Gézaként is ismert volt rádiós műsorvezető.
Szemtanúk szerint Pityu jogosítványát egy balesetet követően vonták be. A versenyiroda december közepe óta nem hallott Pityuról. Remélhetőleg a napokban még tisztázódik az esemény, de ha valóban
nincs jogosítványa, akkor maximum navigátorként állhat majd rajthoz a 65 centiméter alacsony késdobáló és jégtánc művész. "A vezetői engedélyen és az érvényes forgalmin kívül sok más követelmény nincs a versenyen" - mondta a Fapados Dakarként is ismert flúgos futamról Villám Géza.

cadillac hullaszallitoSzintén kellemetlenül indul az év a 152-es "Final Journey" csapatnak. A norvég legénység a távot egy 1969-es Cadillac hullaszállítóval tervezte megtenni. Szilveszter éjszakáján egy lengyel parkolóházban egy ittas férfi frontálisan ütközött a békésen parkoló kegyeleti versenyjárművel. "Mindenre fel voltunk készülve, de erre nem. Nem adjuk fel. Még van 10 napunk, hogy Gdanskban találjunk egy Cadillac szervizt" - mondta Per Christopher Undheim a csapat tagja.

A nehézségekből az angol "When Pigs Fly" (Amikor Disznók Repülnek) nevű csapatnak is jutott. A 9000 kilométeres távot disznó állarcban egy 300 fontért (100,000 Forint) vásárolt Opel (Vauxhall) Astra fedélzetén tervezték megtenni. "Semmiképp nem jó jel, hogy a futam el sem kezdődött, de már is új autót kell vásárolnunk. Reménykedtünk, hogy legalább Mauritánig kihúzza a kocsi." - mondta Nigel Broadhurst, a csapat kapitánya. "Szerencsére a disznó állarcainkban és a lelkesedésünkben nem esett kár", tette hozzá a fanyar humorú angol fiatalember.Opel Astra

Az idén 167 autóból 40 csapat indul a verseny kategóriában. Az indulók között lesz egy igazi Forma 1 legenda is. A 39-es rajtszámú "Space Station" csapat pilótája Alistair Caldwell lesz, aki az1969-es évadban a McLaren pilótája volt, majd 1973-tól 1977-ig a McLaren csapat főnökeként Nelson Picquet és Emerson Fittipaldi managere volt. Alistar Caldwell technikai újításai között szerepelt a Forma 1-es autókon található "szoknya".
Alistar Caldwell egy 15 éves Peugeot 205-sel vág neki a távnak. A World Cup Rally sorozatban evvel az autóval nyert 2002-ben és 2005-ben. "Remélem, hogy a Budapest-Bamakon is úgy fognak bámulni az ellenfelek, mint a 2005-ös WCR-en. Minden nap azt hitték a terepjárósok, hogy ma végleg elakadok, de lealáztunk mindenkit."- mondta a 67 éves angol üzletember, aki a maratoni rallyk világában sem ismeretlen. Sikeresen szerepelt a 93-as és 2000-es London Sydney és a 2010-es Peking To Paris versenyeken is.

Peugeot 205A Budapest-Bamako január 15-én indul a Hősök teréről minden eddiginél látványosabb jelmezes rajttal. Közel 9000 kilométer megtétele után január 30-án érkezik a mezőny a Mali köztársaság fővárosába, Bamakóba.
A hatodik évében a futam a világ legnagyobb amatőr rallyja és a legjelentősebb transz-szaharai autóversenye. Az idén több autó indul a Budapest-Bamakon, mint az inspirációt nyújtó Dakar rallyn! 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER