Címkék: Bamako | Budai Zsuzsi | Budapest-Bamako | Gepárd | Polgár András | Polgár Tamás | RTL | sajtótájékoztató | Serdült Orsi | szépségkirálynő | Villám Géza

2009. július 28. kedd, 21:59

Bamako sajtótájékoztató a Budapest-i Hotel Sofitelben
2009. július 28.

 

 

Miss Hungary Touareg Rally Team – Budai Zsuzsi és Serdült Orsi szépségkirálynők csapata a 2010-es Bamakon

2009. július 28. - Budapest. - Budai Zsuzsi, Miss Universe Hungary 2009 és Serdült Orsi, Miss World Hungary 2009 nagyszabású médiaesemény keretein belül hozta ma délelőtt nyilvánosságra, hogy Miss Hungary Touareg Rally Team néven beneveztek a 2010-es Budapest-Bamakora. "Eltökélt szándékunk, hogy keményen helytálljunk és szeretnénk a mezőny első felében végezni. A karitatív szekcióban pedig a dobogó legfelső foka a cél" - nyilatkozta Budai Zsuzsi, akinek alig másfél éve van jogosítványa. "Már megkezdtük a felkészülést, tapasztalt szakemberek segítenek a vezetéstechnikai és navigációs ismeretek elméleti és gyakorlati elsajátításában." - monda Serdült Orsi, navigátor, akinek még nincs jogosítványa.

 

Oldal tetejéreMagyar Honvédség Dream Team Gepárdok csapata

A két 21 éves lány azonnal komoly ellenfelekre is talált az alig fél év múlva rajtoló futam mezőnyében. Szintén a mai tájékoztatón jelentette be Dr. Szekeres Imre Honvédelmi Miniszter, hogy a Magyar Honvédség "Dream Team Gepárdok" nevű csapata szintén rajthoz áll január 16-án. A Palik Racing Team által képzett és az Országos Tereprally Bajnokság futamain kiválóan szereplő Bálint Zoltán, főtörzsőrmester és Honfi Barnabás zászlós az eredeti elképzelések szerint a Dakaron indult volna. "A Budapest-Bamako, akárcsak a Dakar, kemény fizikai és szellemi erőpróba, de az afrikai terepviszonyok sokkal inkább egyeznek azokkal a körülményekkel, ahol magyar fegyveres erők teljesítenek szolgálatot, illetve, amely a Honvéd Dream Team project szempontjából hosszú távon releváns." - nyilatkozta Dr. Szekeres Imre, Honvédelmi Miniszter. A csapat felkészítését a Dakaron kiváló eredményeket elért magyar tereprally bajnok Palik László és csapata végzi. A Honvédelmi Minisztérium és a Palik Racing Team még 2008-ban kötött együttműködést, amely támogatja a honvédségi sofőrök felkészülését a különleges terepviszonyokra.

 

Oldal tetejéreAz RTL Klub a Bamakot választja a Dakar helyett

A kétszáz induló csapat embert és gépet próbáló viadalát a Budapest-Bamako ideje alatt az RTL Klub napi tudósításokban közvetíti. Az RTL Klubon évek óta futó Dakar összefoglalók műsor sávjában a Budapest-Bamako lesz majd látható januárban. "A Budapest-Bamako az emberek szívében már teljesen átvette a Dakar helyét, most jött el az ideje, hogy a képernyőkön is helyet találjunk ennek a nemzetközileg is elismert eseménynek" - mondta Héder Barna, az RTL Klub sport főszerkesztője. A futam népszerűsége évről évre nő, míg a Dakaré jelentősen csökkent. Mint ismeretes a 2010-es Dakarra nem nevezett egyetlen magyar csapat sem. "Terveink szerint, Szujó Zoltán és csapata napi 10-15 percnyi összefoglalót fog készíteni és műholdon átküldeni" - tette hozzá Héder Barna. A futam rajtja még félévnyire van, de a televíziós közvetítés logisztikai előkészületei már megkezdődtek.

 

Oldal tetejérePolgár András futamigazgató a 2010-es futam útvonaláról és a szabályok változásáról

Polgár András futamigazgató a 2010-es futam útvonaláról és a szabályokban történt változásokról is nyilatkozott a ma délelőtti tájékoztatón. "Minden eddiginél kalandosabb és izgalmasabb lesz a 2010-es itiner, a szabályokban pedig a legnagyobb változás, hogy műholdas követőrendszerrel fogjuk tudni minden csapat napi teljesítményét ellenőrizni" - mondta Polgár András.

Az ötödik alkalommal megrendezendő Budapest-Bamako a világ legnagyobb amatőr rallyja és a legnagyobb szaharai motorsport esemény. A 2010. január 16-én rajtoló mezőny 16 nap és 8500 kilométer megtétele után érkezik a Mali Köztársaság fővárosába, Bamakoba. Eddig 24 ország 180 csapata nevezett a megmérettetésre.

 

 BAMAKO 2010 5THRTL KLUBsandlanderA Királynő 2009

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER