2009. május 28. csütörtök, 23:30

Korcsolyában a Vajdahunyad vára ellen, és David Hassolhoff a Széchenyiben

2009. Május 27. Budapest – Európában, a Közel Keleten, Afrikában és a volt szovjet tagállamokban a Budapestről szóló résszel kezdték vetíteni Villám Géza új filmjét. Az idei Budapest-Bamako megpróbáltatásairól szóló kaland dokumentumfilmet 117 ország nézői izgulhatják majd végig. A “Nemek csatája” alcímre keresztelt film egy holland lány csapat, és egy angol fiú duó megpróbáltatásait mutatja be Budapesttől egészen a mali fővárosig.

- A két csapatnak egy külön versenyben kellett részt vennie. Számukra a megpróbáltatások már Budapesten elkezdődtek. - nyilatkozta a film rendezője, Villám Géza. Az első részben a budai Turul madár alatt kell megkeresniük a versenyautóik kulcsát, egy dermesztő januári éjszakán. Majd másnap az Ecserit kellett felkutatniuk, hogy a járműveikhez megfelelő használati utasításuk is legyen. Eljutnak még Mezőkövesdre is, ahol pingáló asszonyok “készítik fel” a rally autókat a világ legnagyobb szaharai autóversenyére. Versenyeznek a Forma 1-es versenypályán a rozoga Suzuki Samurai-okkal, Baywatch életmentőknek képzelik magukat a Széchenyi fürdőben, és középkori angol lovagi ruhában próbálják megrohamozni Vajdahunyad várát a Műjégpálya felől.

'Budapes-Bamako 2009 film'
Budapes-Bamako 2009 film

- A srácok fanyar angol humora és Budapest szépsége garantálja az első rész sikerét - mondta Aszalós Botond a film producere. A magyar turizmust népszerűsítő, de időnként a  Gyalog galoppra, máskor az Amazing Race-re emlékeztető kaland valóság show a 2009-es Budapest-Bamako rally összes drámáját és humoros pillanatát is a nézők elé varázsolja. A film további részei Szlovéniába, Olaszországba, Franciaországba, Spanyolországba, Marokkóba, Mauritániába és Maliba viszik el a nézőket.

A második részben Villám Géza majdnem megtalálja az eltűntnek vélt Szent Grált. A fiúk egy pillanatra feladják a versenyt. A harmadik részben a lányok napokat vesztegelnek a Szaharában és végig élhetik a nézők egy homok vihar és egy terror fenyegetés idegőrlő perceit is.

Összesen 110 óra leforgatott filmből készült az ötször harmincperces sorozat. Öt operatőr, két vágó és közel négy hónapnyi megfeszített munka eredménye az idei film.  - Nem volt egyszerű összehangolni a stábot Afrikában. A légi felvételeket készítő “madár ember”, a stáb német vezető operatőre és az autókba épített kamerák napi anyagait alig tudtuk sokszor összeszedni. A film készítői is ugyanazokkal a kemény kihívásokkal kellett, hogy megbirkózzanak nap, nap után, mint a résztvevők. A német operatőr sokszor csak jóval éjfél után ért be a célba. Reggel pedig azt láttuk, hogy három összetolt kamerás doboz tetején alszik a homokban, mert a sátra egy másik kocsiban volt, amit nem talált meg a sötétben.  – tette hozzá a rendező.

A Travel Channelen a Budapest-Bamako kiemelt produkciónak számít. Ez a film harmadik évadja. "Büszkék vagyunk, hogy egy olyan programnak lehetünk részesei, amely helyek, kultúrák, és szokások felfedezését mutatja be, jótékony és kalandor lelkületű emberek erőfeszítésein és győzelmein keresztül." - mondta Richard Wolfe, a Travel Channel vezérigazgatója.

A sorozat epizódjait szerda esténként 9-kor vetíti a Travel Channel.

forrás: sajtóanyag 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER