2011. január 23. vasárnap, 00:57

Január 22. 8. nap - 6. etap

Az Atlanti-ócean Nyugat-Szahara partjainál
Az Atlanti-ócean Nyugat-Szahara partjainál
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Tehát nem vették sietősre. Nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel - mint tudjuk...

A mai utunk az óceán parthoz közel aknás területek között halad, azaz nem tanácsos elhagyni a betonutat. Az itiner kifejezetten azonnali sörbüntetésre ítéli azt a versenyzőt aki megkérdezné a szervezőségtől vannak-e itt aknák.
Elég „csúnya" partszakaszok következnek, meredek sziklaparthoz csapódnak az óceán hullámai, a nap hétágra süt, otthon esik a hó, nemkicsit - jön az sms.
Közben lekanyarodunk a helyi hajóroncshoz. A parti homokban a mentő elakad - csakhogy meglegyen a tengerparti húzgálós játék, melyet az Iveco végez el.

Mentőt ment az Iveco, Bamako 2011Mentőt ment az Iveco, Bamako 2011

Utunk során biciklis teker előttünk, megállunk. Ez itt szokás. Honnan hova mész, mentek. A srác egy segélyszervezet figyelemfelhívó projectjén dolgozik, azaz leteker Angliából Dél-Afrikába. A biciklin a csomagjai, minimálkoncept, hátul egy kis napelem.

A bicklis, mögötte a Veréb
A bicklis, mögötte a Veréb

Ezek után szlovákiai lerobbant barátaink mellett haladunk el. Vontatás és szereltetés lesz a sorsuk. A termál kutat sajnos időhiány miatt kihagyjuk, azonban utunk nem csak egyszerűen átszeli a Ráktérítőt. A Budapest-Bamako futam jóvoltából táblával jelzett kultikus hely jelzi hol található.

A Ráktéritőt jelző tábla, az alja közepén tessék jól megnézni :)
A Ráktéritőt jelző tábla, az alja közepén tessék jól megnézni :)

A mai szálláshelyünk konkrétan a mauritán határon van, a csapatok már este beállnak a határhoz sorba, a sátorhely az autó mellett van. Miután Mauritániába nem lehet alkoholt bevinni a kevésbé bevállalósak megosztással szabadulnak meg az italkészletüktől, így tárborhelyünket 3 kínálás után már egész viccesnek látjuk. Egy darabig a toalet :) is nyitva tart a helyi vendéglátóipari egységben.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER