2011. január 19. szerda, 00:59

Atlasz-hegység, Marokkó
Atlasz-hegység, Marokkó
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Helyijárat hátul fapadokon utazó emberek. Gumiszállító kisiparos stb. Fotózásra kedvesen integetnek, pózolnak a helyiek. Az asszonyok viszont morcosan tekintenek a fotós felé.

Úton Marokkóban
Úton Marokkóban

A szamáron oldalt ülnek, ezt a szokásukat a motoron is megkísérlik megtartani :)

Megállunk egy kaktuszsor előtt, hogy mindenki megkóstolhassa a gyümölcsét. Nekiesünk a szüretnek elfelejtve, hogy a növény kaktusz. A bogyó tüskéit napokig vakarhatjuk ki a kezeinkből.

Bamako 2011, kaktuszok az út mentén
Bamako 2011, kaktuszok az út mentén

Végre meglátjuk az Atlasz lábát. Indulunk fölfele. Az út szélén ajándékárusok. Ásványokat, fossziliákat, szőnyegeket, korsókat lehet náluk vásárolni. Az alkudozás kötelező, mint ahogy a kisajándék adás is. Az árat össze is lehet kapcsolni az ajándékkal. Én egy zöld pólót áldozok be.

Ajándékárus, Marokkó
Ajándékárus, Marokkó

A kávézás a helyi vendéglátói egység tetején pazar, napozunk.

Vendéglátóhely az Atlaszban
Vendéglátóhely az Atlaszban

Érdekes munkát figyelünk. A birkát kötözik összefele, valószínű az öszvér fogja tovább szállítani. Na ezek mérgesek a fotóért, pénzért kiabálnak, dehát haladunk..

Este egy régi pazar panzióban szállunk meg és ráadásul finom vacsorát eszünk. Csicseriborsó leves, berber tojásrántotta, birkahús zöldségekkel gazdagon, narancsszeletek. A mezőnnyel holnap fogunk összefutni végre.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER