2011. január 21. péntek, 21:46

Január 20. 6. nap - 4. etap

Marokkói oázis
Marokkói oázis
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!

Indulásunk után nemsokkal kávézni támad kedvünk. WC az egyszemélyes létesítmény mögött, állós vagy lányoknak guggolós. A kilátás a dombon lévő kecske-birkanyájra nyílik. Sietni kell, mert haladósan legelnek, pluszban egy aktatáskás úr gyalogol lefele.

Kávézó az út mentén
Kávézó az út mentén

Marokkói
Marokkói "hegyi" újságíró

A kávé forró és jó, találgatjuk mit cipelhet egy jóvágású birkapásztor aktatáskában. Természetesen nem marad el a beszélgetés, mosolyogva várja. Kiderül egy újságíró, aki egy segélykonvoj vonulását szervezi majd.

Az út kietlenebbé válik, a hegyoldalt tüskés bokrok és kaktuszok borítják. Azonban mégis vannak érdekes látnivalók. A szerpentin egyik útikövén egy helyi férfi egy román műanyagszatyorfélét stoppol.

A Legzirai tengerparti sziklaképződmények és a hajóroncsok a segélyajándékként guruló mentőben utazva sajnos kimarad. Ti ne hagyjátok ki, ha épp arra jártok. Az itiner szerint lélegzetelállító.

Útközben megtudom az osztrák versenyzők történetét, szomorú. Nem tudjuk mi van velük. Az autójuk becsövezett volt. Az autót találta meg a mezőny csak. Az egyik oldali eleje hátrament. Az emberekről nem tudunk semmit. :( (az osztrák csapat azóta előkerült, szerk.)

Marokkó déli tartománya politikailag izgalmas - olvass utána ez autósfórum :) - a kép azonban beszél. A forgalom jellegzetes.

Marokkói zászlók
Marokkói zászlók

Forgalmi pillanatkép Marokkóból
Forgalmi pillanatkép Marokkóból

Szállásunk egy kopár helyen vár minket, párszor eltévesztjük az oda vezető utat, sikátorszerű lakóhelyeken megyünk keresztül. A kősivatagi rész után azonban lélegzetelállító kis oázis fogad minket. Ki-ki kalandhiánya vagy pénztárcája méretei szerint választhat a szoba vagy a sátorhely között.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER