Címkék: autók | baleset | Budapest-Bamako | hírek | külföldi indulók | leégett autó | összetört autó | rajt | sérülések | versenyzők

2010. január 10. vasárnap, 16:01

Budapest
2010. január 8.

Egy héttel a Budapest-Bamako rajtja előtt

Budapest-Bamako RallyBudapest-Bamako Rally
Budapest-Bamako Rally

Az idei Budapest-Bamako még el sem rajtolt, de már drámai események sorozata előzi meg a Nagy Afrikai Futamot. Egy felborult autó, egy porig égett terepjáró, egy eltört kar és több súlyos technikai gonddal küzdő csapat szerepel az elmúlt napok rossz hírei közt.

Az egyetlen Indiából érkező csapat az Indian Challenge tagjai nemsokkal azután, hogy az Egyesült Államokból érkező terepjárójukat átvették a rotterdami kikötőben, szenvedtek megalázó kudarcot. Fél órányira a kikötőtől felrobbant a gépjármű motorja, az autó kigyulladt és porig égett. Dhaliwal Grupreet, csapat kapitány kétségbe esett S.O.S jelzést adott a Budapest-Bamako internetes forumán. "Azonnal kell találnunk egy autót vagy egy csapatot, amelyik befogad minket. Egész évben erre készültünk. Ez egy hihetetlen tragédia", mondta Dhaliwal Grupreet. A csapat tagjai jelenleg Hollandiában keresnek csere autót és várják, hogy tovább indulhassanak Budapestre.

A négy autóból álló és az idei Bamakon debütáló lengyel Polish Adventure Team egyik pilótája Lengyelországban, a jeges úton csúszott meg, felborult és törte el a karját. Golly Karol szomorúan jegyezte meg, hogy számára az idei Bamako már Lengyelországban végetért. Helyére jelenleg pilótát keres a lengyel csapat.

A magyar Tubi Team tagjai nem sofőrt, hanem autót keresnek, miután Galambos Lajos kapitány, a csapat terepjáróját a téli útviszonyoknak köszönhetően totálkárosra törte csütörtökön. "Kilenc nappal a rajt előtt összetörni a az autónkat nem a legszerencsésebb dolog, de nem adjuk fel" - mondta Galambos Lajos. Jelenleg ők is új autót keresnek, hogy jövő szombaton rajthoz állhassanak.

A szintént magyar MS Team kocsiját a felkészítés alatt a Mazda szervízben törték össze. A szervíz 72 órás extra műszakot vállalt, hogy Rózsa Ferencék Mazdáját "helyre pofozzák". Az MS Team az idei rally jótékonysági kategórijában indul nagy esélyesként. Száz ezer steril kesztyűt és több millió forintnyi orvosi adományt adtak már le a futam jótékonysági kamionjában.

Az idei Budapest-Bamako Rallyn 220 csapat áll majd rajthoz január 16-án szombaton a Városligeti Műjégpályán. Minden eddignél több külföldi egység indul a futamon. A mezőny 40% külföldről érzkezik. A környező országokon kívűl Libanonból, Katarból, Kanadából és Indiából is érkeznek versenyzők. Az indiai csapat részvétele természetesen attól függ, hogy találnak -e egy olcsó autót a kiégett helyett.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Barabás Péter
0
 
 
Mennyivel szívesebben lennék most ott egy kocsiban mint itthon ebben a havas/latyakos időben. Még akkor is jó lehet ha meg van az esélye hogy terror támadás éri őket. Szerintem aki elszánt végigcsinálja.
Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER