2011. január 16. vasárnap, 01:14

Budapest-Bamako 2011 Rajt
Budapest-Bamako 2011 Rajt

 

Velence. 2010 Január 15. A verseny kategória résztvevői a jelmezekért 2 pontot gyűjthettek be. A leghumorosabb rajt szereplésért járó 300 eurós pénzdíjat a nászutasoknak öltözött csapat nyerte.

 

 

A Külügyminisztérium csütörtök esti figyelmeztetésére reagálva Villám Géza a rajtnál elmondta, hogy biztonsági szempontból "sokkal nagyobb veszélyt jelentene a futam eltörlése hiszen a csapatok 70-80 százaléka önállóan is elindulna Bamako felé, mindenféle központi védelem nélkül".

Rat Polski
Rat Polski

A csapatoknak ma a rally leghosszabb etapját kell teljesíteni. Az 1094 kilométeres szakasz magyarországi részén gondtalanul haladtak át a csapatok. A határig minden egység különösebb nehézségek nélkül eljutott. Szlovéniában viszont már sorra kezdtek el betegeskedni a "könnyedén sebezhető" járművek. A Zastava nem sokkal az olasz határ után állt le. A Trabantnak elment a generátora és a 143-as Rat Polskin is már alkatrészeket kellett cserélni. A legutúlsó hírek szerint a javításokat mindannnyian elvégezték és haladnak a cél felé.

Budapest-Bamako útvonal 1. nap
Budapest-Bamako útvonal 1. nap

A 16-os „makezdtemSanyikám" csapat vette szárnyai alá a betegeskedő Trabit. Önfeláldozásukért holnap reggel a genovai eligazításon átvehetik a Nap Szuperhőse Díjat és az avval együtt járó visszapillantóra akasztható műanyag figurát valamint egy zacskó Superman gumicukrot.

A nyomkövetés weboldala szerint este 8-kor a csapatok jelentős része még 3-5 órányi távolságra van a genovai céltól. Holnap egy három napos szupermaratonnal folytatódik a flúgos futam. Az első nap eredményeit vasárnap értékelik a versenybírók.  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER