Címkék: ökoszisztéma | Volvo

2022. január 07. péntek, 20:46

 

A Volvo Cars a Google-lal folytatott együttműködés következő lépéseként arra törekszik, hogy az autóiparban elsőként teljes mértékben integrálja járműveit a Google Home ökoszisztémába, illetve a Google Assistant platformot támogató egyéb készülékekkel.

 Ez az integráció lehetővé teszi majd a Volvo Cars ügyfelei számára, hogy autójukból, szóbeli utasításokkal vezéreljék a Google Assistant platformot támogató háztartási és mobil eszközeiket. A Volvo gépkocsit személyes Google fiókjukkal társítva közvetlenül beszélgethetnek a fedélzeti Google-lal, és a távolból vezérelhetnek egy sor funkciót: például megkérhetik a Google-t, hogy fűtse fel az utasteret, vagy hogy zárja be az ajtókat.

A Google Assistant-integráció jól példázza a Volvo Cars azon törekvését, hogy ügyfelei számára olyan szolgáltatásokat biztosítson, amelyek kényelmessé és gondtalanná teszik az életüket. A rendelkezésre álló funkciók, illetve parancsok sora a jövőben bővülni fog.

 Az integráció jóvoltából az ügyfelek bármikor, a távolból lekérhetnek a járművükre vonatkozó információkat. A jövőben többek között olyan funkciók bevezetését tervezik, mint a töltési folyamat időzítése: ekkor az autó az ügyfelek által megadott időpontban kezdi tölteni az akkumulátort
.
„Az autóiparban elsőként vezettük be a Google technológiáit és szolgáltatásait autóinkban. Most pedig azon dolgozunk, hogy elsőként integráljuk típusainkat a Google Assistant-tal kompatibilis eszközökkel – ez lesz a Google-lal folytatott együttműködésünk természetes folytatása.” – mondta Henrik Green, a Volvo Cars termékekért felelős igazgatója. „Az integráción keresztül nagyságrendekkel kiterjesztett élményt kínálhatunk ügyfeleinknek, akik így könnyen és biztonságosan vezérelhetik autójukat a távolból, otthonról vagy menet közben, méghozzá bármely olyan készülékről, amely támogatja a Google Assistant funkciót.”

A Volvo járművek és a Google Assistant összekapcsolása ezen kívül a Volvo Cars tisztán elektromos hajtásra történő átállását is elősegíti. Ehhez kapcsolódóan a vállalat olyan funkciók bevezetését tervezi, amelyek hozzásegítik az ügyfeleket ahhoz, hogy a lehető legteljesebb mértékben kiaknázzák tisztán elektromos Volvo gépkocsijuk emisszió-csökkentő képességét.

A Volvo Cars a jövőben a lehető legkényelmesebbé, egyben legproduktívabbá kívánja tenni a töltési folyamatot.

A kritikus utasítások (pl. központi zár oldása) kétlépcsős hitelesítési folyamatot igényelnek, így csak az arra jogosult személyek férhetnek hozzá a megfelelő információkhoz, a megfelelő időben.

A funkcionalitást az elkövetkező hónapok során fokozatosan az összes olyan Volvo gépkocsiban aktiválják, amelyet Android operációs rendszerű infotainment rendszerrel szereltek fel. A szolgáltatás igénybe vételéhez a felhasználóknak infotainment rendszerüket össze kell kapcsolniuk Volvo Cars okostelefonos alkalmazásukkal, valamint egy Google Assistant platformot támogató eszközzel. A szolgáltatás olyan területeken lesz elérhető, ahol a Google Assistant funkció rendelkezésre áll.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER