Címkék: elektromos | Volvo XC40

2021. október 08. péntek, 15:58

 

A Volvo Cars a mai napon megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását a vállalat genti (Belgium) üzemében.

 



 A C40 Recharge a Volvo Cars második tisztán elektromos járműve, egyben a legújabb tagja annak a tisztán elektromos típusokból álló modellsorozatnak, amelyet az elkövetkező évek során vezet be a vállalat. A Volvo Cars az autóipari egyik legambiciózusabb villamosítási stratégiájának keretében 2030-tól kizárólag tisztán elektromos járműveket kíván forgalmazni. Ezen túlmenően a vállalat 2040-re klímasemlegessé kíván válni.

A vállalat egyik legnagyobb gyártóüzemeként Gent kulcsszerepet játszik a Volvo Cars teljes körű villamosítást megcélzó törekvéseinek megvalósításában. Ugyanott készül az XC40 Recharge, a vállalat díjnyertes kompakt szabadidőjárművének tisztán elektromos kivitele, a Volvo Cars első tisztán elektromos típusa.

 



A Volvo jelentős mértékben: évi 135 000 autóra növeli a genti üzem elektromosjármű-gyártó kapacitását. A várakozások szerint már 2022-ben a tisztán elektromos modellek teszik majd ki Gent éves gyártókapacitásának több mint a felét.

„A C40 Recharge márkánk jövőjét testesíti meg.” – mondta Javier Varela ipari tevékenységekért és minőségért felelős alelnök. „Gyártási tevékenységeink és a beszállítóinkkal folytatott, szoros együttműködések kulcsfontosságúak ahhoz, hogy valóra válthassuk a villamosításra és a klímasemlegességre vonatkozó, jövőbeli célkitűzéseinket. A genti gyár felkészült a tisztán elektromos jövőre; az üzemnek az elkövetkező évek során fontos szerepet szánunk globális ipari hálózatunkon belül.”

A C40 Recharge a Volvo Cars zéró károsanyag-kibocsátású jövőre vonatkozó törekvéseinek legújabb megtestesülése. A vállalat a következő években számos további elektromos járművet bocsát piacra. A tervek szerint a tisztán elektromos járművek már 2025-re a Volvo Cars globális eladásainak az 50, majd 2030-ra a 100 százalékát teszik majd ki.

A Volvo Cars új értékesítési stratégiájában mérföldkőnek számít, hogy a C40 Recharge bizonyos kiválasztott piacokon a volvocars.com oldalon keresztül, online elérhető. Az ügyfelek otthonukból rendelhetik meg autójukat, vagy a kereskedővel közösen állíthatják össze új autójukat az online felületen.

Az új Volvo C40 Recharge vásárlása során a járműhöz olyan praktikus Volvo Care ajánlatot kínálunk ügyfeleinknek, amely az autóhasználat minden aspektusát lefedi, a karbantartástól kezdve a garancián át az asszisztencia-szolgáltatásokig, a biztosítástól az otthoni töltési megoldásokig (ahol elérhető.)

A C40 Recharge a szabadidőjárművek előnyeit alacsonyabb, kecsesebb formavilággal ötvözi. A C40 Recharge hátsó részének lenyűgöző kialakítása jól harmonizál az alacsonyabban húzódó tetővonallal, míg az új orrkialakítás az elektromos Volvók új formai azonosságát vezeti be, míg a fényszóró ultramodern LED pixeles technológiát alkalmaz.

Az C40 Recharge első terében a Volvo tulajdonosok többsége által oly kedvelt, emelt üléspozíció várja az utasokat; a modell exkluzív színekben és dekorelemekkel kapható. Szintén ez az első olyan Volvo modell, amely teljes mértékben bőrmentesen készült.

Akárcsak az XC40 Recharge, a C40 Recharge is a piacon elérhető egyik legkiválóbb infotainment rendszert kínálja, amelyet a Volvo a Google-lel közösen fejlesztett ki, és amely az Android operációs rendszerre épül. A rendszer beépített Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál, a Google Térképtől kezdve a Google Asszisztensen át a Google Play áruházig.

A C40 Recharge esetében korlátlan adatkapcsolat gondoskodik a felülmúlhatatlan online kapcsolódásról; az autó fedélzeti rendszereinek szoftvere vezeték nélküli kapcsolaton keresztül frissíthető. Ez azt jelenti, hogy miután az autó kigördül a gyár kapuján, folyamatosan egyre jobb, fejlettebb lesz.

A hajtásról két villanymotor – egy elöl, egy pedig hátul – gondoskodik; ezeket egy 78kWh kapacitású akkumulátor-csomag táplálja. Az akkumulátor gyorstöltéssel mintegy 40 perc alatt 10-ről 80%-os szintre tölthető. A modell várható hatótávolsága körülbelül 420 km.


 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER