Címkék: Volvo EX90

2023. április 19. szerda, 15:36

 

Az új Volvo EX90 ismét új értelmet ad a prémium autózás élményének: a szabadidőjármű belső terében hetvenkét darab SunLike LED teremt napfényhez közeli világítást.

 


Tervezőink arra törekedtek, hogy éjjel és nappal egyaránt szorosabb kapcsolatot teremtsenek a természeti környezettel. A panoráma napfénytető és a szellős belső tér hangulatát most a Seoul Semiconductor által kifejlesztett és gyártott SunLike LED-ek egészítik ki. Az új, villogásmentes világítás ráadásul sokkal természetesebb színmegjelenítést tesz lehetővé, mint az autóiparban jelenleg általánosan használt LED-ek. A vakításmentes, magas színvisszaadási indexű (CRI) fényben olyannak látjuk a színeket, mint a természetben.

 



„A SunLike LED-ek által kibocsátott fény speciális színképe jóvoltából a Volvo EX90 fedélzetén alkalmazott, progresszív anyagok, illetve belső kialakítás színtorzítások nélkül, a maguk természetességében jelennek meg.” - mondta Dan Fidgett, a szín- és anyagtervező részleg vezetője. „Az utastérben található fa és egyéb természetes díszítőelemek mellett a megfelelő fényviszonyok is hozzátartoznak a skandináv formanyelv eszköztárához.”

A SunLike LED-technológiát ma már széles körben használják lakások, egészségügyi és oktatási intézmények, múzeumok, valamint kertészetek belső tereinek megvilágítására. Az autóiparban ugyanakkor a Volvo Car Group az első olyan gyártó, amely sorozatgyártású típusaiban – a Volvo EX90-ben, valamint a Polestar 3-ban – alkalmazza ezeket a különleges fénykibocsátó diódákat.

A Volvo EX90 belső terének összes, nem dekoratív célú megvilágításáról alapértelmezésben SunLike LED-ek gondoskodnak, a tetőn és a lábtérben elhelyezett fényforrásokból kezdve az ajtózsebeken át a csomagtér-világításig.

„Ügyfeleink közérzete és egészsége mindig is kulcsfontosságú szempont volt a Volvo gépkocsik belső terének kialakítása során. A SunLike LED-ek alkalmazása újabb példa a vállalat azon törekvésére, hogy innovatív technológiák alkalmazásával teremtsünk vadonatúj, prémium utazási élményt ügyfeleink számára.” – mondta Dan Fidgett.

A SunLike LED-ek még hangsúlyosabbá teszik a progresszív belső tér esztétikumát, ráadásul a Volvo EX90 összes utasa számára természetes, komfortos utazóközeget biztosítanak. A kék fénytől, valamint a villogástól mentes megvilágítás kevésbé megterhelő a szemnek, és segít megelőzni a nem megfelelő világítás által kiváltott fejfájás veszélyét.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER