Címkék: Volvo EX90

2022. november 10. csütörtök, 08:30

 

Az új Volvo EX90 több egyszerű autónál. A mai napon, Stockholm belvárosában leleplezett jármű nem egyszerűen minden idők legfejlettebb Volvo gépkocsija.

 

 

 Belépő egy olyan, szélesebb körű ökoszisztémába, amelynek szolgáltatásai és funkciói egyszerűbbé és élvezetesebbé varázsolják az Ön és utasai életét, és lehetővé teszik, hogy a legteljesebb mértékben kiaknázzák az elektromos mobilitás összes előnyét.

A Volvo EX90 a Volvo Cars autóvásárlásra és -használatra vonatkozó új szemléletét tükrözi. Új autójához hozzájuthat online vagy hagyományosan, márkakereskedőn keresztül. Ha kívánja, megvásárolhatja, vagy használhatja előfizetési konstrukcióban, de akár lízingelheti is. Ahogy Önnek a legalkalmasabb. (A lehetőségek országonként eltérőek lesznek.)

A Volvo EX90 szolgáltatásainak körét a Volvo Cars okostelefonos alkalmazás segít kiterjeszteni. Ez a mobil platform a tisztán elektromos családi szabadidőjármű által kínált, változatos szolgáltatásokat és funkciókat fogja össze egyetlen ponton.

A nyilvános töltőpont keresésétől a töltés kifizetésén át az intelligens otthoni töltés szabályozásáig, az új vezeték nélküli szoftverfrissítés időzítésétől a központi zár kulcs nélküli oldásáig a Volvo Cars okostelefonos alkalmazás mindenre alkalmas, méghozzá egyszerűbben, mint valaha.

 Az új, tisztán elektromos szabadidőjármű utasai két nagy fényerejű fedélzeti kijelzőn keresztül férhetnek hozzá a gépkocsi összes szolgáltatásához és funkciójához; a képernyők mindig az adott helyzethez optimalizált, egyértelmű tájékoztatást biztosítanak. A felső kategóriás infotainment és online szolgáltatások tökéletes és teljes körű kapcsolatot teremtenek az Ön autója és otthona között. A Volvo EX90 előre telepített Google alkalmazások és szolgáltatások széles körét kínálja, beleértve annak a lehetőségét, hogy Ön a távolból, otthona kényelméből vezérelje az autó számos funkcióját.

„A Volvo EX90 pontosan olyan, amilyennek szerintünk egy nagyméretű, családi szabadidőjárműnek az elektromos mobilitás korában lennie kell.” – mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója.
„A tisztán elektromos, szoftver alapú Volvo EX90 előrevetíti azt az irányt és színvonalat, amelyet
ügyfeleink a jövőben a biztonság, a technológiák, a fenntarthatóság, a formatervezés, illetve
a személyre szabott utasélmény terén elvárhatnak a Volvo típusaitól.”

Minden eddiginél egyszerűbb töltés
A Volvo Cars életében új korszakot nyitó modellként a tisztán elektromos Volvo EX90 tökéletes társ a fenntarthatóbb családi életvitel kialakításában. A különböző intelligens technológiáknak és szolgáltatásoknak köszönhetően ügyfeleink minden eddiginél egyszerűbben tölthetik fel elektromos autójuk akkumulátorát.

A Volvo Cars alkalmazásba integrált nyilvános töltő funkcionalitáson keresztül a világ több százezer nyilvános töltőpontja között válogathatnak, az alkalmazásból fizethetik ki a töltést, és áttekinthetik a töltési folyamat részleteit – mindezt egyetlen, könnyen kezelhető felületről. Az infotainment rendszer központi képernyőjén megjelenített Google Maps szolgáltatásban pedig valós időben tudják ellenőrizni az egyes töltőpontok foglaltságát, illetve rendelkezésre állását.

A Volvo EX90 támogatni fogja a Plug and Charge szolgáltatást. Amint ez a funkció elérhetővé válik, ügyfeleinknek nem lesz más dolga, mint csatlakoztatni autójukat egy kompatibilis nyilvános töltőállomásra. A rendszer automatikusan megkezdi a töltést, és ezzel párhuzamosan a fizetésről is gondoskodik.

A Volvo Cars folyamatosan új gyorstöltő hálózatokkal bővíti online csatlakoztatott nyilvános töltőpontjainak ökoszisztémáját, így az elektromos Volvo gépkocsik felhasználói kényelmesen, kedvező tarifával tölthetik járművüket.

Tiszta energia, akár otthoni felhasználásra is
Szintén a Volvo Cars alkalmazás szolgál annak a háztartási energetikai szabályozó rendszernek a kezelésére, amellyel ügyfeleink egyszerre csökkenthetik családjuk CO2-kibocsátását, költségeit és környezeti lábnyomát.

A jövőben bevezetésre kerülő, kezdetben csak bizonyos piacokon elérhető háztartási energetikai szabályozó rendszer része a kétirányú töltést lehetővé tevő fali töltőbox, valamint egy olyan energiagazdálkodási rendszer, amelynek segítségével ügyfeleink optimalizálhatják háztartásuk energia-fogyasztását. A telepítés a Volvo Cars szakértőinek felügyelete mellett zajlik, így ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy mire autójuk megérkezik, a rendszer készen áll annak fogadására.

A Volvo Cars alkalmazásban hamarosan megjelenő, intelligens töltési funkció jóvoltából Ön mindig olyan időszakban töltheti a Volvo EX90 akkumulátorát, amely fenntarthatósági, illetve gazdasági szempontból a leginkább alkalmas az Ön és családja számára. Képzelje el, ha ezt az energiát később szabadon felhasználhatná – például csúcsidőszakban, amikor az energia ára magasabb, és a hálózati mixben kisebb a fenntartható forrásból származó energia aránya.

Ez az álom hamarosan valóra válik, hiszen a Volvo EX90 az első olyan Volvo modell, amelyet felszereltünk a kétirányú töltés megvalósításához szükséges hardverrel. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az elektromos jármű akkumulátorát energiaforrásként hasznosítsuk – például háztartásunk vagy egyéb elektromos berendezések működtetésére, vagy egy másik elektromos Volvo gépkocsi akkumulátorának a töltésére. Terveink szerint a jövőben bevezetjük a kétirányú töltés szolgáltatást; erre elsőként bizonyos kijelölt piacokon kerülhet sor.

Emellett annak a lehetőségét is aktívan vizsgáljuk, hogy ügyfeleink visszatölthessék az energiát a hálózatba, eladva azt szolgáltatójuknak, így a Volvo-tulajdonosok közössége egyfajta virtuális erőműként szolgálhatna. Ez olyan gazdaságosabb, stabilabb rendszert eredményezne, amely egyrészt csekélyebb szénlábnyommal működne, másrészt bevételi forrást biztosítana a Volvo ügyfelei számára.

 Összetett képességek, a lehető legegyszerűbben
A Volvo EX90 14,5 colos központi képernyőjén keresztül a ma létező egyik legkiválóbb, integrált Google funkciókkal és 5G mobil adatkapcsolattal (ahol elérhető) felvértezett infotainment rendszerhez férhetnek hozzá ügyfeleink. Az olyan régiókban, ahol nem áll rendelkezésre 5G adatkapcsolat, vezető mobil szolgáltatókkal együttműködve biztosítjuk a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást. Az ösztönösen elvégezhető beállításoknak köszönhetően ügyfeleink minden eddiginél egyszerűbben állapíthatják meg tartózkodási helyüket, hallgathatnak zenét vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, telepíthetik kedvenc alkalmazásaikat, és így tovább.

Ezen túlmenően a Volvo EX90 fedélzetén elérhető ügyfélélmény minden elemét úgy terveztük meg, hogy a lehető legteljesebb mértékben leegyszerűsítsük az összetett szolgáltatásokat, így elkerülve a túlzott mértékű információs terhelést. A középkonzolon, illetve a vezető előtt található kijelzőkön személyre szabható, intelligens formában jelennek meg a tudnivalók. A Volvo EX90 emellett a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integrációt is támogatja.

Akár manuális, támogatott vagy (a jövőben elérhetővé váló) önvezető üzemmódban használja járművét, az aktuális üzemmód minden esetben egyértelműen leolvasható és azonosítható. Így Ön minden pillanatban tisztában lehet a pillanatnyi üzemmóddal, ami biztonságos, élvezetes és fókuszált vezetési élményt szavatol.

A Volvo EX90 a márka történetében elsőként kínál Dolby Atmos hangzást. A referencia minőségű Bowers & Wilkins audiorendszer 25 hangszóróján keresztül megvalósuló hangzáskép magával ragadó zenei élményt kínál minden utas számára.

Szintén a Volvo EX90 fedélzetén mutatkozik be az okostelefonos kulcs technológia, amely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink az indítókulcs nélkül, kizárólag okostelefonjuk segítségével nyissák és indítsák be járművüket. Az UWB iparági szabványt követő technológia a legkülönfélébb telefonmárkákkal és készülékekkel kompatibilis, és azt is lehetővé teszi, hogy szükség esetén megoszthassák barátaikkal vagy családtagjaikkal a kulcsot.

Végezetül említést érdemelnek a távvezérlési funkciók, amelyek jóvoltából a felhasználók szabadon mozoghatnak autójuk és otthonuk között. Elég otthonuk kényelméből megkérniük a Google Asszisztenst, hogy zárja be, fűtse fel, vagy klimatizálja a Volvo EX90-est. Ugyanígy az akkumulátor töltöttségi szintjét is lekérdezhetik.

Így teszi tartalmasabbá és egyszerűbbé az életet a Volvo EX90. Gondoskodik Önről és szeretteiről, támogatja a fenntarthatóbb életvitelt, a mindennapokat pedig élvezetesebbé és egyszerűbbé teszi. Így mindannyian a lehető legteljesebb életet élhetjük.

Apróbetűs rész
A közleményben jövőbeli, még meg nem valósult technológiákat és funkciókat ismertetünk, amelyek képességei eltérőek lehetnek. Nem biztos, hogy minden funkció minden piacon elérhető lesz, illetve azok nem minden piacon, és nem minden modell esetében fogják az alapfelszereltség részét képezni.
A nyilvános töltésre vonatkozó ajánlat az USA, Európa és Kína összes jelentős piacán igénybe vehető.
A navigációs szolgáltatás, a Google Asszisztens funkcionalitás, az alkalmazás áruház hozzáférhetősége, az adatforgalom, valamint a Volvo Cars alkalmazáson keresztül igénybe vehető távoli szolgáltatások a digitális szolgáltatásokra vonatkozó előfizetés részeként elérhetők. A szolgáltatások alapértelmezett elérhetőségének időtartama piactól függően változhat.
A Google, az Android, a Google Play, az Android Auto és egyéb védjegyek a Google LLC bejegyzett védjegyei.
Ahhoz, hogy a jármű fedélzeti kijelzőjén használni tudja az Android Auto szolgáltatást, Android 8 vagy újabb operációs rendszerrel felszerelt Android okostelefonra, aktív mobil adat előfizetésre, valamint telepített Android Auto alkalmazásra van szükség.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER