Címkék: elektromos | Volvo XC40

2022. március 09. szerda, 06:31

 

A Volvo Cars átdolgozta XC40-es modellcsaládját - a változások sorában a leglátványosabb a tisztán elektromos XC40 Recharge külső megújulása. 

 

 

Emellett a vállalat bemutatja a tisztán elektromos C40 Recharge modell egy villanymotoros változatát.
2017-es bemutatkozásakor a Volvo XC40 friss, kreatív, karakteres újdonságként gazdagította a márka palettáját. Most, öt évvel később a típus a vállalat kínálatának díjnyertes, meghatározó tagja, amely rendre az értékesítési ranglisták élén szerepel.

Hogy a típus előremutató formavilágát és modern karakterét még inkább megerősítse, a Volvo Cars formatervezői átdolgozták az XC40 modellcsaládot. Az új első lökhárító és a keret nélküli hűtőmaszk bevezetésével a tisztán elektromos XC40 Recharge optikailag igazodik a Volvo C40 Recharge megjelenéséhez, így a Volvo Cars elektrifikációs törekvéseit jelképező modellpáros egységesen léphet fel.

 

 

A jellegzetes Thor kalapácsa fényszórókat ultramodern pixel LED világítás-technológia egészíti ki. Ez automatikusan alkalmazkodik a jármű előtti forgalomhoz, és a többi autós elvakítása nélkül biztosít optimális megvilágítást.

Ezen túlmenően a tisztán elektromos XC40 Recharge modellhez opcióként prémium bőrmentes kárpitozás, továbbá új karosszériaszínek és keréktárcsák választhatók, így az ügyfelek még inkább saját ízlésükhöz alakíthatják az autót.

„A Volvo Cars egyre közelebb kerül ahhoz, hogy tisztán elektromos autógyártóvá váljon, és ehhez formanyelvünk is igazodik.” – mondta Robin Page, a Volvo Cars vezető formatervezője. „A tisztán elektromos XC40 megújítása során továbbfejlesztettük a márka összetéveszthetetlen dizájnját, olyan, modernebb kialakítást teremtve, amely kecsesebb orrészt és még erőteljesebben integrált hűtőmaszkot alkalmaz.”

Ezen túlmenően a Volvo Cars bemutatta az eddig két villanymotorral kínált, tisztán elektromos C40 Recharge egy villanymotoros változatát. A vállalat ezzel tovább bővíti tisztán elektromos modelljeinek kínálatát, egyben támogatja azon törekvését, hogy ügyfeleinek minél szélesebb köre számára tegye lehetővé az elektromos mobilitásra történő átállást.

Az új egymotoros, elsőkerék-hajtású C40 megjelenésével négytagúra bővül a vállalat tisztán elektromos modellváltozatainak kínálata. Ezzel a vállalat fontos lépést tesz azon célkitűzésének megvalósítása felé, hogy 2030-tól kizárólag tisztán elektromos autókat forgalmazzon.

Az egy villanymotoros C40 Recharge 69 kWh kapacitású akkumulátor-csomagot kap; várható hatótávolsága elérheti a 434 kilométert (WLTP norma szerint.) Az akkumulátor gyorstöltővel körülbelül 32 perc alatt tölthető 10%-ról 80%-ra.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER