Címkék: Volvo XC60

2021. március 10. szerda, 15:03

 

A Volvo Cars több ponton megújítja ikonikus középkategóriás szabadidőjárművét, az XC60-ast.

 

 

 A modell többek között megkapja a Volvo új Android alapú, integrált Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínáló infotainment rendszerét, és ezzel a Volvo Cars legkeresettebb típusa az eddigieknél is nagyobb tudásra tesz szert.

Az ösztönösen kezelhető, új generációs infotainment rendszer soha nem látott mértékű személyre szabhatóságot és felülmúlhatatlan kapcsolódási lehetőségeket biztosít, amit a vadonatúj Digitális szolgáltatások csomag bevezetése emel még magasabb szintre.

A Digitális szolgáltatások csomag központi eleme a Google alkalmazások és szolgáltatások* elérhetősége, a hangvezérléssel használható Google Asszisztenstől kezdve a kategória legjobb navigációs élményét nyújtó Google Térképen át a Google Play áruházig, amelyen kifejezetten autós használatra fejlesztett alkalmazások széles köréhez biztosít hozzáférést.

A Digitális szolgáltatási csomag megrendelésével az ügyfelek a csomagban foglalt összes szolgáltatáshoz és funkcióhoz hozzáférhetnek. A szolgáltatások igénybe vételéhez szükséges hardver eleve rendelkezésre áll az autóban, a csomag pedig a használathoz elengedhetetlen adatkapcsolatot is tartalmazza.

 



A Volvo Car Group az első olyan vállalat, amely a Google-lel együttműködésben Android alapú, integrált Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínáló infotainment rendszert fejlesztett. Az éveken át tartó, szoros együttműködés eredményeként megvalósított rendszert elsőként a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge modell kapta meg.

A Volvo a jövőben folyamatosan vezeti be modellkínálatában ezt az Android alapú infotainment rendszert; a sort a bevezetése óta töretlenül népszerű XC60, majd az S90 és V90 nyitják meg.

Az XC60 több mint tíz éve képviseli megbízhatóan a Volvo márkát a piac egyik legerősebb, legnépesebb, legfontosabb szegmensében. A típus 2009 óta a Volvo Cars legkeresettebb gyártmánya, amelyből 2020 végéig több mint 1,68 millió*** darabot adtak el világszerte.

A tavalyi év során csaknem 200 ezer XC60 talált gazdára; a modell a Volvo Cars éves összeladásainak közel 29 százalékát tette ki. Ami a piaci részesedést illeti, Európában az XC60 vezette a középkategóriás prémium szabadidőjárművek rangsorát, de a modell globálisan is kategóriája öt legkeresettebb típusa közé tartozik.

A 2018-ban a Világ Év Autójának megválasztott Volvo XC60 az elmúlt tíz év során számtalan díjban és elismerésben részesült szerte a világon, legyen szó formatervezésről vagy a biztonságról.

Az XC60 a Volvo Cars legújabb fejlett vezetőtámogató rendszerét (ADAS) is megkapja. Ez a modern, méretezhető aktív biztonsági rendszer radarok, kamerák és ultrahangos érzékelők egész seregét alkalmazza.

A biztonsági platform a legkülönfélébb aktív biztonsági rendszerek fejlesztését és alkalmazását teszi lehetővé, a közlekedés más résztvevőit észlelő technológiáktól kezdve az autonóm vészfékező és ütközés-elkerülő funkciókig. A rendszer részét képező Pilot Assist funkció pedig az állóra fékezéstől kezdve az autópályán történő haladásig széles sebességtartományban biztosít hatékony, gyengéd vezetőtámogatást.

Az XC60 lemezei alatt véghez vitt módosításokkal párhuzamosan a Volvo tervezői az autó megjelenését is finoman aktualizálták: többek között átrajzolták a hűtőmaszkot és a lökhárítókat, valamint új karosszériaszín és keréktárcsa opciókat vezettek be.

A testre szabhatóság terén még több lehetőséget teremtenek az újonnan bevezetett beltéri anyagok, a fényűző bőrmentes kiviteltől kezdve a City Weave szövetkárpitozásig.

A 2020. modellévi XC60 május végével kerül gyártásba.
iztos persze, hogy minden ügyfél számára a Recharge abroncsok jelentik az optimális megoldást. Az olyan térségekben élő ügyfelek számára, ahol a tél kemény, az utakat pedig gyakran borítja hó vagy jég – vagy azok számára, akik gyakran utaznak ilyen régiókba – változatlanul a hagyományos vagy szöges téli abroncsok jelentik a legbiztonságosabb megoldást. Ezek az abroncsok opcióként továbbra is elérhetők maradnak.


 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER