Címkék: Volvo

2022. szeptember 21. szerda, 18:07

 

Ha megkérdezzük az utca emberét, mi jut eszébe a Volvóról, a legtöbben azt fogják válaszolni: a biztonság. Valóban ez márkánk alapköve, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy erről vagyunk ismertek.

 A biztonság számunkra jóval több marketing eszköznél vagy teljesítendő előírásnál: vállalatunk alapvető célja, és meghatározó értéke.

Ahogy vezérigazgatónk, Jim Rowan fogalmazott stratégiai beszédében, a vállalat csaknem egy évszázada mutat irányt az autóipari biztonság terén; az általunk felállított új normák és bevezetett új technológiák számtalan életet mentettek meg az évek során.

 November 9-én bemutatkozó akkumulátoros elektromos zászlóshajónk, a Volvo EX90 szabadidőjármű ezt a nagyszerű hagyományt viszi tovább. Az EX90 biztonsági alapfelszereltsége meghaladja minden eddigi Volvo modellét. És ez így is van rendjén, hiszen az innováció hajt minket előre, ez minden fejlődés kulcsa.

Egészen addig kívánunk fejlődni, amíg autóink el nem érik a teljes balesetmentességet, vállalatunk tevékenységei pedig a teljes szénsemlegességet. Mindezt egyetlen cél érdekében: hogy küldetésünkkel összhangban minél több életet óvhassunk meg. Az EX90 bevezetésével vadonatúj korszak kezdődik a Volvo Cars életében, amint rálépünk a biztonság, a minőség és az innováció jövőjébe vezető útra.

Az emberi élmény értelmezése
De mire is számíthatunk majd az új Volvo EX90 fedélzetén? Új modellünk képes megérteni utasait és környezetét, és ezáltal vigyázni Önre, szeretteire és a közlekedés többi résztvevőjére. Ez azonban nem minden. Az idő előrehaladtával egyre okosabb lesz, amint új adatokat gyűjt, és szoftverfrissítéseket tölt le.

Legújabb biztonsági technológiánk fejlesztése során az emberi viselkedés megértéséből indultunk ki, amihez a biztonság terén általunk és mások által végzett, több évtizedes kutatómunka adta az alapokat. Valószínű, hogy élete során minden egyes ember elszenved vagy közvetlen közelről megtapasztal legalább egy autóbalesetet.

Ezt nem kritikának szánjuk. Az idő legnagyobb részében nagyszerű sofőrök vagyunk, figyelmesen vezetünk, és szükség esetén készek vagyunk megfelelő döntést hozni. De mindannyian emberek vagyunk, így nem vonhatjuk ki magunkat az érzelmek hatása alól.

Bárkit, bármikor elérhet a figyelemvesztés, a fáradtság: ezek elkerülhetetlen részei életünknek. És nem hozhatjuk mindig a legjobb formánkat; ezer és egy oka lehet ennek. A fogalomban pedig elég néhány másodperc, és bekövetkezhet az elképzelhetetlen.

Ezért arra törekszünk, hogy ügyfeleinket jobb autóvezetővé tegyük, és csökkentsük a balesetek előfordulásának valószínűségét. A Volvo EX90-est egy láthatatlan biztonsági pajzs veszi körül: legújabb érzékelő technológiánk, amely lehetővé teszi az autó számára, hogy értelmezze vezetője és környezete pillanatnyi állapotát.

Fáradhatatlan szenzorok
Kezdjünk a külvilággal. Nagyteljesítményű központi számítógépünk és szoftvereink olyan élvonalbeli kamerákat, radarokat és LiDAR érzékelőket működtetnek összehangolva, amelyek valós idejű, 360 fokos képet biztosítanak az autó számára környezetéről.

Érzékelőink pedig soha nem fáradnak el, és figyelmük sem lankad. Már akkor reagálnak és beavatkoznak, ha az autóvezető akár csak egy ezredmásodpercet késlekedik. A LiDAR szenzor az autó előtti útszakaszt figyeli, éjjel és nappal, akár autópálya-sebesség mellett is. Több száz méterről észleli az apróbb tárgyakat is, így bőven hagy időt a tájékozódásra, a cselekvésre és az elkerülésre.

Amint autóink a forgalomban közlekedve elkezdenek adatokat gyűjteni, ezekből az információkból mi magunk is tanulunk. A kutatások arra engednek következteti, hogy szoftvereink és érzékelőink akár 20 százalékkal csökkenthetik a halálos vagy súlyos sérüléssel járó balesetek előfordulásának a valószínűségét.

Becsléseink szerint akár 9 százalékkal javíthatjuk az ütközések elkerülésének az esélyét, azaz hosszú távon balesetek millióit előzhetjük meg. Ez a biztonsági fejlődés pedig hatalmas előrelépés volna az egész emberiség számára.

Figyelmes őrző
Az utastérben szintén láthatatlan pajzs óvja Önt és szeretteit. Házon belül kifejlesztett algoritmusainkat alkalmazó, különleges szenzorok és kamerák figyelik a vezető tekintetét. Ennek köszönhetően az EX90 felismeri, ha vezetője fáradt, figyelme elkalandozott, vagy bármely más okból nem tud a közlekedésre koncentrálni – mindezt sokkal pontosabban és hatékonyabban, mint bármely eddigi Volvo gépkocsi.

Szükség esetén figyelmezteti vezetőjét – kezdetben diszkréten, ám ha ez hatástalan, erélyesebb hangnemre vált. Ha pedig bekövetkezik, amire senki nem számít, és a vezető elalszik vagy rosszul lesz a volánnál, az EX90 biztonságosan megáll, és segítséget hív. -mondta el a Volvo Cars.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER