Címkék: piac | Volvo

2021. január 11. hétfő, 15:47

 

A Volvo Cars minden eddiginél jobb második félévet könyvelhetett el 2020-ban, amint a vállalat elektromos járművei iránti, gyorsan növekvő kereslet felgyorsította a cég talpra állását a COVID-19 világjárvány kedvezőtlen hatásai után.

 

 

 Az év első felében a vállalat gyors és határozott lépéseket tett annak érdekében, hogy minimalizálja a járvány hatásait. Így a gyártóüzemek egy rövid leállást követően gyorsan ismét működésbe léphettek, és az autógyártó megkezdhette a talpra állást, amelyet nagyban segített a hálózatról tölthető Recharge modellek iránti, gyors ütemben erősödő piaci igény.

 A tisztán elektromos vagy plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt Recharge modellek 2019-hez képest tavaly több mint megduplázták részesedésüket a Volvo Cars eladásaiból. Európában a Recharge modellek tették ki az autógyártó eladásainak 29 százalékát, ezzel a Volvo vezető szerepre tett szert a térségben a hálózatról tölthető járművek piacán. A Volvo az Egyesült Államokban is az első számú plug-in hibrid márkának bizonyult.
A márka két legnagyobb nemzeti piacán, Kínában és az USA-ban az egész év tekintetében is növekedést könyvelhetett el a vállalat, amely az év második felében emelkedésbe fordította az első félévben tapasztalt, pandémia okozta visszaesést.

 

 

„Habár nehezen indult az év, a második félév nagyszerűen alakult; az összes fontos értékesítési régióban növelni tudtuk piaci részesedésünket.” – mondta Lex Kerssemakers, a vállalat globális kereskedelmi tevékenységekért felelős vezetője. „Feltett szándékunk, hogy ezt az emelkedést 2021-ben is meglovagoljuk, amint új villamosított Volvo modellekkel bővítjük kínálatunkat, és kiterjesztjük online üzletágunkat.”
Míg az év első felében 21 százalékkal csökkentek a vállalat eladásai, a Volvo Cars 2020 második felére visszakapaszkodott az előző éveket jellemző emelkedési görbére, forgalma júniustól folyamatosan érdemben növekedett. A második félévben 7,4 százalékkal több: 391 751 darab autót adott el a vállalat, mint az előző év azonos időszakában.

2020 egészét tekintve a Volvo Cars világszerte 661 713 autót forgalmazott, 6,2 százalékkal kevesebbet, mint 2019-ben. Noha az egész évre vonatkozó, végleges adatok még megerősítésre várnak, a vállalat az év első hónapjában minden fő piacán jobban teljesített versenytársainál, és növelni tudta piaci részesedését.
Kínában 2019-hez képest 7,5 százalékkal nőttek az eladások, elérve a 166 617 darabot. Az Egyesült Államokban 110 129 autót adott el a Volvo Cars, 1,8 százalékkal többet, mint az előző évben. Mindkét piacon a vállalat díjnyertes szabadidőjármű-kínálatának tagjai iránti, elsöprő kereslet adta a forgalom oroszlánrészét.
Európa több kulcsfontosságú piacán is komoly kereslet mutatkozott a Volvo Cars Recharge modellei iránt. A pandémiához köthető korlátozások miatt összességében rosszul teljesítő piacon ez 15,5 százalékos visszaesést eredményezett az egész évre vetítve.

A járvány a vállalat online értékesítési csatornáinak előtérbe kerülését is felgyorsította: ezt a területet 2021-ben is kiemelt jelentőségűként kezeli a Volvo Cars, amely 2020-ban több mint kétszer annyi előfizetési szerződést értékesített online, mint 2019-ben. Ezen a csatornán keresztül továbbra is jelentős a más márkáktól átcsábított ügyfelek aránya, ami szintén elősegíti a piaci részesedés erősítését.
A Volvo Cars feltett szándéka, hogy prémium elektromosjármű-gyártóvá váljon, és ezzel összhangban az elkövetkező évek során számos tisztán elektromos járművet hoz forgalomba. A vállalat tervei szerint 2025-re globális eladásainak 50 százalékát teszik majd ki a tisztán elektromos járművek, a fennmaradó 50 százalékot pedig hibrid modellek fogják adni. A Volvo Cars jelenleg az egyetlen olyan autógyártó, amely modellkínálatának minden egyes tagjához kínál plug-in hybrid hajtásláncot.


A tavalyi évben az XC60 volt a Volvo Cars legnépszerűbb modellje, összesen 191 696 eladott autóval (2019: 204 965 db), a második az XC40 185 406 autóval (2019: 139 847), a harmadik pedig az XC90 92 458 darabbal (2019: 100 729 eladott autó).

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER