Címkék: tervek | Volvo

2024. március 16. szombat, 17:38

 

A Volvo Cars leegyszerűsíti és normalizálja tisztán elektromos típusainak elnevezését, összhangban azon törekvésünkkel, hogy 2030-ra kizárólag elektromos járműveket forgalmazó autógyártóvá váljunk.

 

 

 A tisztán elektromos XC40 Recharge és C40 Recharge modellek mostantól EX40, illetve EC40 névre hallgatnak, igazodva márkánk többi tisztán elektromos típusához: az EX30 és EX90 szabadidőjárművekhez, valamint az EM90 buszlimuzinhoz. Az XC40 elnevezést megtartjuk a modell belső égésű motorral hajtott változatai számára.

Ez a változtatás összhangban áll azzal az átalakulással, amelynek eredményeként hamarosan kizárólag elektromos járműveket fogunk gyártani és forgalmazni. 2023-ban a világszerte eladott Volvo személygépkocsik 16 százaléka tisztán elektromos volt – ez az arány 70%-kal volt magasabb, mint 2022-ben. Az EX30, EX90 és EM90 modellek mind 2024 folyamán kerülnek forgalomba. Ezzel öt típusra bővül tisztán elektromos modelleink választéka, amelyhez a jövőben számos további újdonság is csatlakozik majd.

 

 

 

A mostani frissítés során plug-in hibrid modelleinknél megszűnik a Recharge elnevezés; ezeket a jövőben kizárólag a teljesítményszintre is utaló T6 vagy T8 utótag jelöl.

Az új, leegyszerűsített modellnév-rendszerben az új Volvo autójuk kiválasztására készülő jelenlegi és leendő ügyfeleink még egyszerűbben áttekinthetik, hogy mely modelleink tisztán elektromos hajtásúak, és melyek hibridek.

„Azáltal, hogy úttörő jelentőségű, első elektromos típusaink elnevezését elektromos járműportfoliónk többi tagjáéhoz igazítjuk, leegyszerűsítjük ügyfeleink dolgát, amint a jövőben egyre több tisztán elektromos modellt vezetünk be, és frissítjük hibridjeink kínálatát.” - mondta Björn Annwall, a Volvo Cars kereskedelmi igazgatója és vezérigazgató-helyettese.

Emellett az EX40 és EC40 Twin Motor kivitelek Performance modellváltozatokban lesznek elérhetőek. A Performance változatok hajtáslánc összteljesítménye 25 kW-tal növekedett. A dinamikusabb gyorsítóképességet eredményező módosításhoz átprogramozott pedálérzékenység társul, ami közvetlenebb gázreakciókat eredményez. A 325 kW-ra növelt maximális rendszerteljesítmény a modellek 'Performance' üzemmódjában áll rendelkezésre.

Emellett hibrid típusainkat is fejlesztjük. Az XC60 és XC90 modellek B5 mild hibrid benzinmotorral szerelt kiviteleiben mostantól még jobb hatásfokú ciklus szerint üzemel a belső égésű motor, ami a várakozások szerint az XC60 esetében mintegy 4, az XC90-nél pedig hozzávetőlegesen 2 százalékkal csökkenti a WLTP ciklus szerinti CO2-kibocsátást és üzemanyag-fogyasztást*.

Végezetül az EX40, EC40 és XC40 modellekből speciális Black Edition különkiadás készül, folytatva a tavaly bemutatott, rendkívül sikeres XC60 Black Edition által megteremtett hagyományt. A Black Edition kivitelek Onyx Black fényezést, fényes fekete emblémákat, fényes fekete színű 20 colos, ötküllős könnyűfém keréktárcsákat kínálnak. A kárpitozás sötétszürke színű, választhatóan Microtech vagy textilanyagból.

Az EC40, EX40 és XC40 modellek egyéb tulajdonságai ugyanolyan vonzók maradnak, mint eddig: az integrált Google szolgáltatások mellett ötletesen kialakított belső tárolási megoldásokat kínálnak. Az elektromos modellek emellett különösen kedvező hatótávolsággal is bírnak: az EC40 akár 583, az EX40 akár 576 kilométert tesz meg egy feltöltéssel**.


 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER