2011. május 16. hétfő, 19:23

 

Épp tíz esztendő telt el azóta, hogy először rendezték meg az AIDS-elleni küzdelmet nyíltan felvállaló és világszerte támogató – Világsegítség a HIV-elleni harchoz expedíciót.

volkswagen-amarok-aids

Az idén nevezett csapatok a Földgömbön W-betűt formázó útvonalon haladnak majd. A versenyzők a kanadai Vancouverben rendezett rajt után, Közép-Amerikán keresztül konvojt alkotva érkeznek meg Argentínába. A csapatok az öreg kontinensen folytatják, Dél-Európa után Dél-Afrika a következő célpont, ahonnan a jókora távolságra fekvő Egyiptom következik. Újabb kontinens-váltással Oroszországon és Kínán halad át a mezőny. A végállomást Ausztrália jelenti majd.

Az esemény tízéves jubileumán, a Volkswagen Haszonjármű a „Move the world Tour” versenyre egy műszakilag a várható nehézségre felkészített 5 Volkswagen Amarok gépkocsiból álló flottát bocsátott a HIV-elleni küzdelmét több mint egy évtizede folytató Joachim Franz extrém-sportoló és csapata részére. 
A Volswagen Amarok részvétel egyúttal speciális teszt is a járművek részére, hogy 65 ezer kilométert tesznek meg száz nap alatt, nagy nyomás és olykor a legszélsőségesebb körülmények között bizonyítsa megbízhatóságát és alkalmasságát. Az expedíciós csapat szembesülni fog az extrém helyzetek szinte teljes skálájával – lett légyen az a tűző nap forrósága a Kelet-Afrikai utakon, vagy éppen átkelés a jeges Andokon.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER