2011. június 02. csütörtök, 10:43

 

A taxi-vállalatok szakemberei és a Huss Kiadó „taxi heute“ magazinjának olvasói az „Egyterűek és nagyméretű taxik” kategóriában a Volkswagen Caravelle-nek szavazták a 2011-es „Év Taxija” díját.

 

Volkswagen-Caravelle

A Volkswagen népszerű modellje elsősorban széles körűen variálható ülésrendszerével, illetve korszerű kettős tengelykapcsolós sebességváltójával (DSG) győzte meg tesztelőit. A szakmai zsűri két nap alatt különböző gyártók összesen 23 modelljét vette nagyító alá a hesseni Fuldában. A végső minősítésben nemcsak a menetpróbák tapasztalatai, illetve az adott modellek funkcionalitásának értékelése jelent meg, hanem a szakemberek a márka-imázs és a gazdaságosság szemszögéből is elemezték őket. A Volkswagen Caravelle Taxi végül minden szempont szerint meggyőzőnek bizonyult.

Volkswagen-Caravelle-utaster

A Volkswagen Caravelle Taxi modellekben tengelytávtól függően a hátsó üléssor akár három sorban is elhelyezhető, így az üléselrendezés akár többféle módon is kialakítható. A magas fokú biztonságról többek között az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP), a kanyarodófény és a „Side Assist” sávváltást segítő berendezés gondoskodik. Az utastér várakozási időszakok alatt is kellemes klímájáról az extrafelszerelésként rendelhető. A Volkswagen Haszonjárművek által kifejezetten a taxi-modellek számára gyárilag összeállított különféle felszereltségi csomagokban egyebek mellett a taxióra- és rádióadóvevő-előkészítés, opcióként a belső visszapillantó tükörbe integrált taxióra, taxi-riasztóberendezés, rádióadóvevő-tetőantenna, tető-szabadjelző előkészítés, növelt kapacitású akkumulátor, valamint szériában sebességszabályozó automatika (tempomat) is szerepel. További extraként jól tapadó bordázott alumíniumlemezzel borított, elektromos mozgatású lépcső is rendelhető, amely a tolóajtó nyitására megjelenve biztosít még kényelmesebb beszállást.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER