Címkék: Közlekedésbiztonság | Szentjánosbogár Projekt | Toyota

2016. szeptember 09. péntek, 16:51

 

A Toyota immár 48. alkalommal indítja a minden év őszén megrendezett Toyota Közlekedésbiztonsági Kampányt, amely idén egy új figyelemfelkeltő programmal, a Városi Szentjánosbogár Projekttel veszi kezdetét. A program szeptember 6-án kezdődött Aichi tartományban, szeptember 21-től pedig Japán minden Toyota márkakereskedésében megjelenik.

A vállalat végső célkitűzése a halálos, vagy sérüléssel járó közlekedési balesetek számának nullára csökkentése, ezért a vállalat kiemelt prioritásként kezeli az autók és az autózás biztonságát. Idén májusban a Toyota új elemmel bővítette az „AMIRE RÁCSODÁLKOZOL” című vállalati kommunikációs kampányát, amelynek alapötlete a „Nahát! faktor” megteremtése világszerte, kiemelten kezelve a sport, a technológia és immár a közlekedésbiztonság témakörét is. Az elmúlt évek során a Toyota sokféleképpen törekedett az emberek közlekedésbiztonsági oktatására. A vállalat vezetésbiztonsági foglalkozásokat szervezett felnőttek számára, és iskolai közlekedésbiztonsági programokon ismertette meg a gyermekeket és kísérőiket a biztonságos közlekedés alapvető módszereivel.

toyota-logo

Az idei kampány a Városi Szentjánosbogár Projekt nevet kapta, utalva a Toyota azon törekvésére, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden útszakasz legyen megfelelően megvilágítva. A projekt célja, hogy tevékenyen javítsa a gyalogosok biztonságát – különösen sötétedéskor és éjszaka, amikor magasabb a gyalogosgázolások kockázata. Ennek érdekében a vállalat a távolsági fényszóró használatát javasolja², mert így a vezető hosszabb és szélesebb területet képes áttekinteni, mint a tompított fénnyel. Emellett a Toyota arra ösztönzi a gyalogosokat, hogy viseljenek fényvisszaverő ruhadarabokat, ami segít abban, hogy az autósok könnyebben észrevegyék őket. Az illusztráción látható kabalafigura az új honlapon is megjelenik, és rányomtatható reklámanyagokra, fényvisszaverő anyagokra, szórólapokra és egyéb figyelemfelkeltő eszközökre, amelyek beszerezhetők a márkakereskedőknél. Ezek révén hatékonyan, a lehető legszélesebb közönséghez juthat el a vállalat üzenete.

toyota-varosi-szentjanosbogar-1

Japánon belül Aichi tartományban immár tizenharmadik éve a legmagasabb a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma. E statisztika javítása érdekében fogott össze tíz, Nagoyában működő médiavállalat³ azzal a céllal, hogy biztonságosabbá tegyék a tartomány útjait. Augusztus 2-án indított kampányukat (amelynek címe: AICHI: többé már nem a legrosszabb) a Toyota is támogatja, sőt tevékenyen részt is vesz benne. A Városi Szentjánosbogár Projekt figyelemfelhívó anyagainak, szórólapjainak és fényvisszaverő anyagainak terjesztése mellett a Toyota szeptember 7-től rádiós és televíziós reklámkampányt is indított Japánban. A vállalat emellett számos rendezvényt szervez, amelyek résztvevői személyesen is megtapasztalják majd, mennyivel hatékonyabb, ha távolsági fényszóróval közlekednek, illetve ha gyalogosként fényvisszaverő öltözéket viselnek. A helyszínek futballstadionok lesznek, amelyekben a Nagoya Grampus labdarúgó csapat is játszott már olyan rendezvényeken, mint például a Toyota és a Toyota márkakereskedők alkalmazottai számára szervezett All Toyota Friendly Fiesta.

A tíz, Nagoyában működő médiavállalat által szervezett „AICHI: többé már nem a legrosszabb” című projekt célja, hogy Aichi tartomány közlekedésbiztonsága kedvezőbb besorolásba kerüljön Japánban. A projekt lényege felhívni az Aichi tartományban élők figyelmét arra, hogy a régióban a legmagasabb a halálos kimenetelű közlekedési balesetek száma – emellett pedig a közlekedésbiztonsági rendezvények számának növelésével javítani ezen a helyzeten. E rendezvények Aichi tartomány kormányzójának látogatásával kezdődtek augusztus 2-án.

A további PR-aktivitások közt különleges médiaesemények várhatók, valamint Aichi tartomány ismert személyiségeinek üzenetei, vagy éppen helyi vállalatok által támogatott rendezvények.

toyota-varosi-szentjanosbogar-2


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER