Címkék: Open Road Project | Toyota | Toyota i-Road

2016. szeptember 16. péntek, 09:45

 

A Toyota 2016. szeptember 17-től 2017. március végéig rendezi meg az Open Road Project második fordulóját – elsősorban Tokióban, méghozzá vállalatok és a nagyközönség bevonásával, hogy teljes egészében feltárja az “i-Road” nevű ultrakompakt elektromos tanulmányautóban rejlő lehetőségeket.

Az Open Road Project keretében egy adott időszakon át általános felhasználók fogják “tesztpilótaként” vezetni az i-Road járműveket, hogy a Toyota felmérhesse mobilitási igényeiket.

toyota-i-road-1

A vállalat azt tervezi, hogy a legkülönfélébb technológiákkal rendelkező partnervállalatokkal közösen az i-Road használatához kapcsolódó szolgáltatásokat alakít ki, majd kiértékeli, hogy ezek milyen szinten elégítették ki a felhasználók valós, mindennapi igényeit. A projekt második fordulójában az i-Road piacképességének felmérésére a Toyota üzleti felhasználók számára is kölcsönadja a járművet. Ezáltal egyszerre tesztelhetők e felhasználók elvárásai, valamint az ultrakompakt elektromos jármű megítélése a piacon – többek közt abból a szempontból, hogy az autómegosztó szolgáltatásokban hogyan és milyen célra használhatók ezek a járművek.

toyota-i-road-2

Emellett – akárcsak az első fordulóban – a tesztidőszakban a Toyota fokozatosan növeli majd a kapcsolódó szolgáltatások számát, például egyre több exkluzív parkolóhelyet épít ki (amelyek közül néhány töltési lehetőséget is nyújt), és igyekszik több új szolgáltatást kialakítani, megvizsgálva azok hasznosságát. A projekt előrehaladtával a vállalat egy kifejezetten erre a célra létrehozott honlapon időről időre publikálja az eredményeket.

A nemrégiben lezárult első fordulóban 96 tesztpilóta szerepelt, akiket mintegy 3600 jelentkező közül választottak ki.

toyota-i-road-3

Összegző értékelésükben ilyen gondolatok szerepeltek: “Az i-Road nagyon kényelmes, mert egészen apró helyeken is lehet vele parkolni,” vagy “Egyre hosszabb utakat vállalok, hiszen az i-Road segítségével bárhová könnyedén eljuthatok.”

A felhasználói tesztek révén a Toyota az szeretné tanulmányozni, mi a legjobb módszer az i-Road előnyeihez kapcsolódó termékek és szolgáltatások fejlesztésére, új, izgalmas lehetőségekkel gazdagítva az emberek mobilitását.

toyota-i-road-4

Az Open Road Project második fordulójának rövid összefoglalása

  Általános fogyasztók Üzleti felhasználók
Próbaidőszak 2016. szeptember 17. – 2017. március 31.
A próba helyszíne Shibuya és Setagaya kerületek Tokió központja
i-Road járműtípus Főleg kétüléses változatok Főleg együléses változatok
Fő célcsoport Kisgyermekes családok Vállalatok, amelyek nem rendelkeznek céges autókkal, de különféle célokra többféle járműre lenne szükségük
Járművek száma Kétüléses: 4 darab Együléses: 5 darab
Kölcsönzési időszak 2 héttől 1 hónapig
Kapcsolódó szolgáltatások 1. Exkluzív parkolóhelyek (némelyik töltési lehetőséggel) ⇒ Keskeny, szabad helyek a belvárosokban, amelyek általában túl kicsik az autók parkolásához. A felhasználóknak nyújtott szolgáltatás lényege, hogy egy erre kifejlesztett okostelefonos alkalmazás segítségével könnyen megtalálhatják és lefoglalhatják ezeket a helyeket. Jelenleg körülbelül 200 ilyen parkolóhely áll rendelkezésre a Shibuya, Setagaya és Minato kerületekben.
2. A kényelmet növelő új szolgáltatások ⇒ Egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett töltőmodul próbája, amely hasznos információkat is nyújt a mindennapi használat során, például elektromos fogyasztásra számolja át a feltöltési időt.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER