Címkék: Mount Everest | Toyota | Toyota Land Cruiser

2016. július 21. csütörtök, 16:13

 

Teljes sikerrel zárult a Toyota EverTest elnevezésű hihetetlen vállalkozás: 2016 áprilisától kezdve három hónapon át merész, elszánt hegymászók és Land Cruiser terepjárók küzdöttek vállt vállnak vetve, hogy meghódítsák a világ legmagasabb hegyét.

 

A Toyota két legendás modellje, amelyek neve egyet jelent a nagybetűs terepjáróval, a Land Cruiser 200 és a Land Cruiser Prado újra bebizonyította rátermettségét és elnyűhetetlenségét: ezek az autók egyetlen meghibásodás nélkül tettek meg 15.250 kilométert a legkeményebb útviszonyok közt és extrém magasságokban, szilárd támogatást nyújtva az expedíció tagjainak, hogy megmászhassák a hegyet, majd pedig hazautazhassanak Moszkvába. A csapat minden tagja feljutott a világ legmagasabb hegye, a Mount Everest csúcsára, ahonnan exkluzív anyagokkal tértek vissza, hogy a lehető legtöbb emberrel oszthassák meg ezt a lélegzetelállító élményt.

toyota-evertest-3

Az Everestet mindenki szeretné látni, de csak keveseknek adatik meg, hogy felmásszanak rá – és még kevesebben képesek meghódítani a csúcsot. Az Everestről számtalan legenda és film született már, ám eddig senki sem készített olyan produkciót, amely a hegy lábától egészen a csúcsig végigköveti a nagy kalandot. Éppen ezért Valdis Pelšs és a dokumentumfilmek készítésére szakosodott RD Studio azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy valós időben, valós szereplőkkel mutassák be a Mount Everest megmászásának élményét. Az EverTest projekt során a csapat minden tagja exkluzív fotó- és videoanyagokat készített, teljes részletességgel dokumentálva a túrát, így most már a legszélesebb közönség számára is elérhetővé vált a hegymászás „streetview” hatású filmje, ami a Yandex Maps internetes portálon tekinthető meg.

toyota-evertest-1

A Moszkvába való visszatérés után a Toyota Land Cruiser 200 és a Land Cruiser Prado teljes körű műszaki ellenőrzésen esett át egy hivatalos Toyota márkaszervizben. Bár a két autó a túrát többnyire magashegyi körülmények között (akár 5.372 méteres magasságban) teljesítette, a terepjárók különféle rendszereinek állapota tökéletesen megfelelt a futásteljesítményük szerinti szabványoknak. Az autók tökéletes kondícióban fejezték be az expedíciót, és csupán néhány kopó/fogyó alkatrészt kellett cserélni bennük.

toyota-evertest-2

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER