Címkék: karaván | Selyemút | Toyota | Toyota Hilux

2016. július 23. szombat, 07:56

 

A thaiföldi Bangkokból, részben a híres Selyemúton mintegy 19250 kilométert megtéve jutott el az olaszországi Velencébe az a 9 vadonatúj Toyota Hiluxból álló karaván, amelynek célja annak bizonyítása volt, hogy nincs olyan akadály, amit a legendás pickup legújabb generációja ne venne sikerrel.

A Toyota 2004-ben az szervezte meg első, az ősi távol-keleti kereskedelmi útvonalakat átszelő pickup karavánútját, a Hilux akkori generációjával. Akkor Thaiföldről Észak-Laosz magas hegyein, meredek szikláin át vezetett az út, mielőtt a kalandorok a kínai Lijiang városánál beléptek volna a jáde-sárkány behavazott hegységébe. A következő évben, 2005-ben a Hilux karaván Lijiangból tovább indult, hogy az ötezer méteres csúcsokon átkelve megérkezzen a tibeti autonóm tartomány fővárosába, Lhászába - becenevén a Világ tetejére. 2007-ben a karaván az emberiség legősibb kereskedelmi útján, a Selyemúton folytatta emlékezetes útját, hogy aztán megérkezzenek Közép-Ázsiába, az üzbegisztáni Taskent városába. Idén ugyanakkor minden eddiginél merészebb, és hosszabb útvonalat választott a japán autógyártó az eddigi legstrapabíróbb, legrobosztusabb, és legjobb terepképességekkel rendelkező, mégis egészen személyautós kényelmet kínáló Hilux képességeinek bizonyítására.

toyota-selyemut-1

A jármű robosztusságát, megbízhatóságát és kimagasló terepképességeit az olykor úttalan utak, míg személyautós kényelmét a mintegy 19250 kilométert az autóban legyűrő utasok tették próbára.

„Ezúttal új fejezetet nyitunk a történelemben, hiszen a thaiföldi gyártású pickupok világszínvonalú teljesítményét és minőségét demonstráljuk az expedíció során. Kilenc darab Hilux Revo pickup indul most útnak Bangkokból, hogy a Selyemúton végig haladva megérkezzenek Olaszországba. A korábbi, ünnepelt Selyemút-expedíció folytatásaként ezúttal több mint 19250 kilométert teszünk meg, két földrészen és tizenhét országon át. Ez az utazás nem csak a Toyota Hilux Revo kiemelkedő rátermettségét bizonyítja majd, de a felfüggesztés kiválóságát is, amint az autó legújabb generációs, kivételesen kifinomult kipörgésgátló rendszere és a robusztus motor együttes erővel bármilyen terepakadályon átsegítik az autókat.” – indította útjára a karavánt Vudhigorn Suriyachantananont, a Toyota Motor Thailand Co., Ltd., elnök-ügyvezetője 2016. június 3-án.

toyota-selyemut-9

A „Hilux Revo karaván expedíció ...Globális próbatétel:  Bangkok – Olaszország” elnevezésű expedíció a Toyota Hilux Revo minőségét és teljesítményét a világ legősibb szárazföldi kereskedelmi útvonalán tette próbára: azon a Selyemúton, amely több mint kétezer éven át kötötte össze a Keletet és a Nyugatot. Az útvonal bővelkedik történetekben, amelyek az emberiségről, a természet szépségéről, vallásokról, emberi hitről, művészetekről, kultúrákról és a legkülönfélébb színes életmódokról szól. Az 19 250 kilométeres utat öt szakaszra osztották, az alábbiak szerint:   

1. szakasz     
Bangkok, Thaiföld - Tunhuang, Kína
Az ASEAN útvonala a civilizáció földjére: a Kínai Népköztársaságba. A karaván a hegyvidéktől a sztyeppékig utazott, és felkereste a Sárga-folyó forrását. A szakasz teljes hossza több, mint 4970 km volt.

2. szakasz     
Tunhuang, Kína- Taskent, Üzbegisztán
A kínai Selyemúton átvezető utazás során, Közép-Ázsia felé tartva az expedíció résztvevői megcsodálták a sivatagban lévő, ősi piacokat. A szakasz teljes hossza több mint 3140 km volt.

3. szakasz     
Taskent, Üzbegisztán – Teherán, Irán    
A Selyemút gyöngyszemeként ismert térség, Közép-Ázsia Európát Afrikával köti össze, az Ezeregyéjszaka földjén át Perzsiáig.     A szakasz teljes hossza több mint 3990 km volt.

4. szakasz
Teherán, Irán – Isztambul, Törökország  
A perzsa úton át a közel-keleti kereskedelmi központból az expedíció átkelt a trójai háború helyszínén, majd megérkezett a két földrészen elterülő városba. A szakasz teljes hossza több mint 3710 km volt.

5. szakasz
Isztambul, Törökország – Velence, Olaszország    
Az ősi kereskedelmi út a két kontinens határán húzódik végig. A Hilux karaván a Duna gyöngyeként ismert Budapest érintésével jutott el Ausztriába, ahol Hannibálhoz hasonlóan átkelt az Alpokon, hogy végül a terveknek megfelelően július 17-én megérkezzen Velencébe, az Adria királynőjeként emlegetett városba. A szakasz teljes hossza több mint 3440 km volt.

toyota-selyemut-10

A Toyota Hilux korábbi generációi meghódították az Északi-sarkot épp úgy, mint az Antarkriszt vagy Izland tűzhányóit, ahogyan sikerrel álltak helyt a legkeményebb sivatagi forróságban is a Dakar versenyek során, most pedig a 19250 kilométeres, gyakran úttalan utakkal szabdalt távolságot legyőzve újabb rekorddal bizonyították, a közel ötven éves, kategóriateremtő legenda tovább él, és a modell legújabb generációja nem csupán megállíthatatlan, de az eddigi legnagyszerűbb Hilux, ami valaha legördült a gyártósorról.

toyota-selyemut-terkep


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER