Címkék: Daihatsu | Toyota | vállalat

2016. október 06. csütörtök, 10:14

 

A Toyota és 100%-os tulajdonában álló leányvállalata, a Daihatsu új, közös vállalatot hoz létre a fejlődő piacok számára készülő kompakt autók tervezésére és gyártására, azzal a céllal, hogy mindkét vállalat tovább erősítse kompakt autókkal kapcsolatos tevékenységét a fejlődő piacokon, és hozzásegítsék ezeket az országokat a fenntartható növekedési céljaik eléréséhez.

 

Az együttműködős célja a Daihatsu magas minőségű, megfizethető árú autók gyártása terén szerzett tapasztalatira támaszkodva versenyképes kompakt modellek tervezése és bemutatása a fejlődő piacok számára, ahol nagy a növekedési lehetőség, de egyre élesebb a verseny.A Daihatsu felelősségi és hatáskörébe fog tartozni a DNGA-ra – a Daihatsu új generációs, most véglegesítésre kerülő, a fejlődő piacok igényei szerint fejlesztett padlólemeze – épülő autók tervezése, a beszállítók kiválasztása és a gyártás előkészítése. A Toyota ehhez minden elméleti és anyagi támogatást megad. A Toyota és a Daihatsu közösen készíti és megosztja egymással termék és üzleti terveit. A közös vállalat amely felelős lesz a fejlődő piacok kompakt autójának tervezéséért és gyártásának előkészítéséért, a Toyota és a Daihatsu meglevő gyártási kapacitásait használja majd a hatékony működés érdekében. A közös vállalat a Toyota és a Daihatsu egyes részeiből áll, és a próbaüzemét 2017 januárjában kezdi.

A közös – a Toyota és a Daihatsu között egyfajta hidat képező vállalatban – a Daihatsué lesz az irányító szerep. Az új vállalat eltérően fog működni a Toyota 2016 áprilisában bevezetett, a munkafolyamatok megújításáért létrehozott, termékalapú, házon belüli vállatokkal működő rendszerétől.

„A közös vállalat megalapításával a Toyota szeretné megismerni és elsajátítani a Daihatsu versenyképességének az alapjait, és ezek mintájára megváltoztatni a munkafolyamatait.” – fogalmaz az együttműködés által a Toyota számára jelentett előnyeiről a vállalat alelnöke, Shigeki Terashi.

„További előrelépést remélünk a kisautó-gyártási technológiánk számára és a Toyota Csoport vezető erejével nem csak a kis-, hanem a feltörekvő piacok kompakt autói terén is. A Daihatsu számára ez a kezdeményezés fontos lehetőséget jelent a nagymértékű és fenntartható fejlődéshez. Külön-külön ma mindkét vállalat megerősítette azt, hogy továbbra is a Daihatsu irányítja a saját márkája építését.” – teszi hozzá Masanori Mitsui, a Daihatsu elnöke.

A bejelentés szerint a Toyota és a Daihatsu minden erejükkel arra törekednek, hogy a legmesszebbmenőkig kihasználják és megvalósítsák az együttműködésben rejlő lehetőségeket azért, hogy globális mértékben fejleszthessenek egyre jobb autókat.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER