Címkék: Toyota | Toyota Kutatóintézet

2016. szeptember 19. hétfő, 19:36

 

A Toyota Kutatóintézet (TRI) megállapodást kötött egy újonnan alapított, nyílt forráskódú robotikai kutató vállalkozással szoftveres platformjaik és fejlesztési szaktudásuk alkalmazásáról. A TRI egymillió dollárral támogatja az OSRF nyílt forráskódú tevékenységét.

 

A világ legnagyobb autógyártójának egyik kiemelt fejlesztő központja, a Toyota Kutatóintézet (TRI) bejelentette, hogy közös programot indít az Open Source Robotics Alapítvánnyal (OSRF) és annak újonnan alapított leányvállalatával, az Open Source Robotics Corporation céggel (OSRC) nyílt forráskódú és jogvédett robotikai és automatikai eszközök fejlesztése érdekében, melyek a Toyota önvezető járművekkel kapcsolatos, gyorsan bővülő kutatásait szolgálják majd. Ez a lépés azt szolgálja, hogy jelentősen kibővítsék a TRI kutatási és tervezési kapacitásait, s mindez hűen tükrözi a Toyota folyamatos evolúcióját, amely túlmutat a hagyományos járműipar korlátain, és amelynek célja, hogy a vállalat egy sokoldalú mobilitási technológiai vállalkozássá váljék. A Toyota Kutatóintézet emellett egymillió dolláros adománnyal támogatja az OSR Alapítványt a nyílt forráskódú robotikai szoftverek fejlesztése és bevezetése érdekében végzett tevékenységében.

"A Toyotánál egyre jobb megoldásokat hozunk létre a helyváltoztatásra, akár egy szobán, akár egy városon vagy egy országon belül kell mozogni." – fogalmaz Gill Pratt, a TRI vezérigazgatója.

"Az Open Source Robotics Corporation csapata páratlan műszaki szaktudást és az ágazatban vezetőnek számító technológiai platformokat hoz nekünk, s ezeket beágyazzuk majd kutatási programjainkba. Emellett a TRI abban is hisz, hogy a ’nyílt forráskód’ mozgalom katalizátorként szolgálhat a robotikai ipar fejlődéséhez, és mi lelkesen segítünk az OSRF-nek e hatás kiaknázásában."

"Ahogyan közeledik a ROS létrejöttének kilencedik évfordulója, rendkívüli elégedettséggel tölt el minket az olyan nyílt forráskódú robotikai eszközök széles körű bevezetése, mint a ROS és a Gazebo" – avat be Brian Gerkey, az OSRF vezérigazgatója. "Különösen izgalmas látni a növekvő üzleti célú alkalmazást az ipari fejlesztők, például a TRI részéről. Nagyon várjuk, hogy továbbfejleszthessük a ROS-t és a Gazebo-t, valamint hogy világszerte megoszthassuk ezeket az eredményeket a nyílt forráskódú robotikai közösséggel."

Az OSRF egy a globális robotikai közösség tagjai által alapított, független non-profit szervezet, melynek célja támogatni a robotikai és oktatási alkalmazást szolgáló, nyílt forráskódú szoftverek fejlesztését, terjesztését és bevezetését. Ez a szervezet felügyeli a Robot Operating System (ROS) – egy robotikai szoftverek írását szolgáló rugalmas rendszer – illetve a Gazebo – egy 3D multi-robot szimulátor – fejlesztését. A két évre szóló megállapodás keretében a TRI sokféle kezdeményezés megvalósítása érdekében hasznosíthatja az OSRC fejlesztőgárdájának szaktudását. Az együttműködés jól példázza a Toyota elkötelezettségét arra, hogy túllépjen a hagyományos vállalati K+F tevékenység korlátain.

A Toyota Kutatóintézet
A Toyota Kutatóintézet egy száz százalékban a Toyota Észak-Amerika tulajdonában álló leányvállalat, melynek vezetője Dr. Gill Pratt. A 2015-ben alapított vállalat célja, hogy erősítse a Toyota kutatási szervezetét, és ennek keretében kezdetben négy témán dolgozik: 1) az autók biztonságának javítása, 2) növelni azon személyek hozzáférését az autókhoz, akik különben nem tudnak vezetni, 3) alkalmazni a Toyota kültéri mobilitási eszközök létrehozását szolgáló szakértelmét a beltéri mobilitási termékek létrehozása érdekében és 4) a mesterséges intelligencia és gépi tanulás technikái révén felgyorsítani a tudományos kutatás folyamatát. A TRI hozzávetőleg 250 dolgozót kíván alkalmazni. Székhelye az USA-ban van, rendelkezik irodákkal a kaliforniai Palo Altoban található Stanford Research Park (TRI-PAL) területén, a massachusettsi Cambridge-ben fekvő Kendall Square-ben (TRI-CAM), és a michigani Ann Arborban, a University of Michigan közelében (TRI-ANN).

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER