Címkék: kinetikus üléskoncepció | Lexus | Párizsi Autószalon

2016. szeptember 16. péntek, 09:05

 

A 2016-os Párizsi Autószalonon a Lexus újabb világpremiert tart: a Toyota luxusmárkája a világ egyik legjelentősebb autós seregszemléjén olyan forradalmi kinetikus üléskoncepciót leplez le, amely rosthálós konstrukciója révén alapjaiban alkotja újra az autóülés fogalmát.

A Lexus által bemutatott forradalmi ülés esetén az üléspárna és a háttámla elfordulása követi a gerincoszlop mozgását, és fokozza a fej tartásának stabilitását, míg a rugalmas szálakból álló, pókháló mintázatú háló szorosan illeszkedik a test formájához, elosztja a terhelést és hosszú távon is kényelmet és optimális megtámasztást biztosít. A háttámlát alkotó szálak környezetbarát, szintetikus pókselyemből készültek.

lexus-kinetikus-ules-1

Mozgatható ülőlap és háttámla
Az emberi testben a gerinc tartja stabilan a fejet. Lehetővé teszi a medence és a mellkas ellenkező irányú elfordulását, és stabilizálja a fejet sétálás, vagy futás közben.
Ugyanennek a mozgásnak az autóülésen történő megvalósulását szolgálja az az ülőlap és háttámla, amely az utas tömegével, a külső erőhatásokkal együtt mozdul el. Így az autóban ülve annak mozgásától függetlenül az ülés stabilizálja a fej mozgását, és így rögzíti a látómezőt is. Ez csökkenti az utasok fizikai megterhelését, és fokozza a kényelmet.

lexus-kinetikus-ules-2

Pókháló mintázatú ülés
Az ülésváz „kárpitozása” a háttámla közepéből pókhálószerűen kifeszített fonalak kombinációjából áll. Ez a háló kellően rugalmas ahhoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a benne ülő testéhez, csökkentve az egyes testrészek terhelését, és hosszú távon is kényelmes ülést biztosít.
A háttámla középpontja a lapocka magasságában található, ami lehetővé teszi, hogy a mellkas elforduljon az ülés tengelye körül. Ez stabilizálja a fej mozgását, és fokozott megtámasztást biztosít. Az ülés ennek a kialakításnak köszönhetően vékonyabb és könnyebb, ami az autó teljes tömegét is csökkenti.

lexus-kinetikus-ules-3

Fehérje alapú alapanyag
A háttámla pókháló mintázatú konstrukcióját alkotó szálak nem kőolaj alapú anyagból, hanem környezetbarát, szintetikus pókselyemből állnak. A fonál fő alkotóeleme a fehérje, amit ebben az esetben mikrobiális erjesztéssel állítanak elő, utána sodorják, majd kiemelkedő ütéselnyelő tulajdonságokkal rendelkező, ellenálló anyaggá fonják.

lexus-kinetikus-ules-4


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER