Címkék: Lexus

2017. május 02. kedd, 15:43

 

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a Lexus új globális csúcsmodelljeként megálmodott LS messze túllép mindazon, amit a világ egy luxusautótól elvárna. A januári detroiti leleplezése óta több dizájn és innovációs díjjal is elismert modell a mai napon tartott exkluzív hazai bemutatóját követően immáron Magyarországon is rendelhető, ami további lendületet adhat az utóbbi években itthon is szárnyaló japán prémium márka értékesítéseinek.

 

A hazánkban elképesztően sikeres, 95%-ban környezetbarát hibrid modelleket értékesítő Lexus, amely az idei év első negyedévében gyakorlatilag több, mint megduplázta magyarországi értékesítéseit az előző év azonos időszakához képest, a márka új globális zászlóshajójának hazai bemutatásával még tovább menetelhet előre a magyarországi prémium piacon.
Az LS első generációjának 1989-es bemutatásával nem csupán egy új autó, de egy új prémium márka, és a prémium kivitelezés olyan szintje is született, amely korábban még a luxusautók szegmenségben is ismeretlen volt. A Toyota prémium márkája, a Lexus az azóta eltelt három évtizedben a forradalmi technológiák, az innováció, a megbízhatóság, kézműves kidolgozás és a környezetbarát luxusmárka szinonimájává vált, amelyhez az elmúlt években a látványos, lenyűgöző és jövőbemutató formavilág társult, amely egyszerre sugároz dinamizmust, és letisztult eleganciát.

Az LS legújabb generációja méltó az előző generációkhoz, és legalább olyan forradalmi hatással lehet a prémium szegmensre, mint annak idején a modell első generációja volt. Az autó formavilágában sikeresen ötvöződnek a nyújtott tengelytávú, négyajtós limuzin jellemzői a mélyen ülő, kupészerű profillal, így az LS az egyaránt növekvő kupé és limuzin szegmens közös határán foglal helyet. Az utastér kialakítása során újszerű megközelítést alkalmaztak, a központi tematika a „progresszív kényelem" volt, amelynek keretében a hagyományos japán esztétikai elveket és kézműves hagyományokat egy fejlett, fényűző és innovatív utastér létrehozására fordították, amelyben olyan különleges elemek találhatók, mint az egyedi ajtópanel-dekorbetét.
Az LS 500h a Lexus új többfázisú hibrid rendszerét alkalmazza, amely vadonatúj teljesítménnyel és vezetési élménnyel ruházza fel a hibrid járművet, kedvezőbb gázreakciót és élvezetesebb, lineáris gyorsítóképességet kínálva, ami különösen álló helyzetből elindulva lenyűgöző. Ugyanakkor a Lexus Hybrid Drive eredendően kedvező üzemanyag-fogyasztása és csekély károsanyag-kibocsátása még tovább javult. A hajtáslánc egy 3,5 literes Dual VVT-i V6 benzinmotorból és két villanymotorból áll. Ezek együttesen 354 LE / 264 kW rendszerteljesítményre képesek. Míg az LS 500 Európa-szerte kizárólag összkerékhajtással lesz elérhető, az LS 500h hibridet hátsó- és összkerékhajtással egyaránt kínálják majd. LS 500 mindemellett a modell történetének leglelkesítőbb vezetési élményét kínálja, amit a Lexus az új F SPORT változat bemutatásával most még magasabb szintre emelt. A benzinmotoros és hibrid hajtású modellváltozatokhoz egyaránt megrendelhető F SPORT kivitel körültekintő futómű-tuningja és egyéb fejlesztései úgy tökéletesítik az autó vezetésének élményét, hogy közben kicsit sem csorbul az LS-től elvárt kifogástalan kényelem.

Mindennek eredményeként az új modell bemutatása hazánkban is újrafogalmazhatja a luxuslimuzinok szegmensét, tovább repítve a japán prémium márka magyarországi értékesítéseit: míg az itthon is megállíthatatlannak tűnő Lexus az elképesztően sikeres NX és RX modellekkel az SUV szegmensben tarol, a vadonatúj IS-sel a sportszedánok, az RC-vel luxuskupék szegmensében okozhat nagy meglepetéseket a versenytársaknak, az LC bemutatásával pedig a luxus szupersportkupé szegmensben állít fel új mércét, az új LS a legfelső kategóriás luxuslimuzinok piacát rajzolhatja újra.
„Az idei év első negyedévében magyarországi értékesítéseit 117,5%-al bővítő, és így a hazai prémium piacon 2,3 százalékpontos növekedéssel 5,2%-os részesedést elérő Lexus számára a legjobbkor érkezik a luxuslimuzinok kategóriájában ismételten új szintet felállító vadonatúj LS, az idei évben ugyanis nem csupán a vadonatúj modellek és forradalmi technológiák tekintetében törünk előre, hanem hálózatfejlesztési szempontból is: az év során meglévő budapesti márkakereskedésünk mellett új, prémium színvonalú márkaképviseletet nyitunk Szeged és Debrecen városában is.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi vezetője.

„A mától már hazánkban is rendelhető, a márkakereskedésekbe várhatóan decemberben érkező LS a legtisztább formában képviseli a Lexus által képviselt márkaértékeket, a legkifinomultabb prémium kidolgozást, a letisztult, elegáns, mégis dinamikus formavilágot és belső kialakítást, valamint az ügyfelek biztonsága, kényelme, és a környezetbarát üzem és a megbízhatóság szolgálatába állított forradalmi technológiákat, innovációkat és műszaki megoldásokat. Éppen ezért a hálózat bővülésével az új LS révén még többen ismerkedhetnek majd meg a világ vezető prémium hibrid gyártójaként ismert Lexus márkával, és válhatnak elégedett, visszatérő ügyfeleinkké.” – teszi hozzá a szakember.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER