Címkék: 2017 | Lexus | Lexus LC

2017. május 29. hétfő, 16:36

 

Megkezdődött minden idők legizgalmasabb Lexusa, az LC szupersport kupé európai piacra szánt modelljeinek gyártása. A Lexus Japánban található Motomachi üzemében – ahol korábban az LFA szupersportkocsi is készült – külön gyártósort építettek az új LC összeszerelésére, amelyet úgy terveztek meg, hogy a különleges szakértelemmel bíró Takumi mesterek minden munkafázisban a legmagasabb szinten összpontosíthassanak a világelső precizitásra és minőségre. A Lexus új luxuskupé-zászlóshajója augusztusban jelenik meg az európai márkakereskedésekben, ám a modellre már most várólista van a legtöbb országban.

 

Az 5 literes, V8-as benzines és a 3,5 literes, V6-os benzinmotort elektromos hajtással kombináló full hibrid hajtással is elérhető új Lexus LC luxuskupé első, európai piacra szánt példányai múlt héten gördültek le a gyártósorról, amit kifejezetten e modell összeszerelésére létesítettek a japán prémium gyártó Motomachi üzemében.A Toyota luxus márkája, a világ vezető prémium hibrid gyártójaként ismert Lexus átalakította az üzemet, ahol korábban az LFA szupersportkocsik összeszerelése folyt, és olyan munkakörnyezetet teremtett, amelyben a legmagasabb szakértelmet és tapasztalatot képviselő Takumi mesterek tökéletesen összpontosíthatnak a precizitásra, a minőségre és a kézműves kidolgozásra. A végszereldét teljesen átformálták, és egy minden részletében fehérre festett területet is kialakítottak, hogy a mérnökök a munkájuk során minden zavaró tényezőt kizárhassanak. Az egyes munkafázisok időtartama közel 20 perc, így több idő áll rendelkezésre, hogy a gyártási folyamat minden lépésében garantálható legyen a Lexus kifogástalan minősége. A gyártósor legvégén egy üvegfalú fülke áll, ahol az elkészült autó karosszériájának minden egyes milliméterét LED-világítás alatt vizsgálják át. A kipufogódob vizsgálatára kijelölt területet vastagabb üvegfal határolja, hogy a kipufogóhang legapróbb hibáját is kiszűrhessék. Itt ellenőrzik a funkcionális elemek, például az ajtók hibátlan működését is.
Az LC-t különlegesen képzett, válogatott Takumi mesterek szerelik össze, akik mindannyian sok év tapasztalatot szereztek már a Lexus különböző gyáraiban. Ahogyan már említettük, az LC ugyanabban az üzemben készül, mint az LFA, ám ennél több a hasonlóság, hiszen az új kupé gyártásához több olyan technológiát is alkalmaznak, amit a Lexus eredetileg a gondos kézi munkával összeszerelt szupersportkocsihoz fejlesztett ki. Ilyen például CFRP kompozit anyag gyártásához kidolgozott különleges műgyantaformázási (RTM) eljárás. Az RTM-et a sorozatgyártás igényeihez igazítva a Lexus képes CFRP-elemeket építeni az LC legfontosabb részeibe, jelentős mértékben csökkentve ezzel az autó tömegét.

Az új LC megalkotása forradalmian új fejezetnek számít a Lexus történetében; részint azért, mert a dizájnerek és mérnökök közti, eddig példátlan együttműködéssel valósult meg, részint pedig azért, mert e modell révén a vállalat olyan globális luxusmárkává lépett elő, amely egészen új szintre emelte  presztízsautók gyártási módszereit.

Az LC augusztusban jelenik meg az európai márkakereskedésekben, és a vásárlók kétféle hajtás közül választhatnak. A V8-as benzinmotorral felszerelt LC 500 modell erőforrásához – a világon elsőként egy személyautóban – 10 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik. A full hybrid LC 500h változatot az új Lexus Multi Stage Hybrid Rendszer hajtja: ez az új generációs technológia nemcsak nagyobb teljesítményt kínál, hanem bőségesebb forgatónyomatékával és közvetlenebb, egyenletesebb gyorsításával a vezetési élményt is magasabb szintre emeli.„A hazai márkakereskedésekbe is ez év augusztusában érkező, ám már most várólistás vadonatúj Lexus LC nem csupán a Lexus önmagában is lenyűgöző modellkínálatának legizgalmasabb tagja lesz, de az egész luxus sportkupé szegmenst is újrafogalmazza: a többszörösen díjnyertes LF-LC tanulmányautót szinte minden apró részletében életre keltő modellt Takumi mesterek építik, akiknek több, mint két évtizedes tapasztalata és elmélyült szaktudása garancia arra, hogy a kézműves összeszerelés során a legapróbb tökéletlenséget is észrevegyék.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

„Azzal pedig, hogy a világon egyedülálló módon prémium gyártóként minden egyes modellünkhöz hasonlóan az LC szupersport kupé esetén is kínálunk majd környezetbarát, full hibrid meghajtású változatot, nem csupán precedens teremtünk, de egyben utat is mutatunk versenytársaink számára, ami ezzel egy időben akár társadalomformáló szerepet is betölthet. Elképesztően izgalmas ugyanis, hogy a hibrid változat gyorsulása csupán 0,3 másodperccel (azaz 6%-al) marad el a benzinesétől (5,0 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet a V8-as által produkált 4,7 helyett), addig átlagos fogyasztása és károsanyag kibocsátása 45%-al kevesebb annál (6,4 liter/100 km és 145 gramm/km szemben a V8-as 11,5 liter/100 km és 263 gramm/km-ével). Mindez, különösen annak ismeretében, hogy a full hibrid autók városi használat során akár 70%-ban elektromos üzemben közlekednek, egyértelműen jelzi, hogy a Lexus LC-nek hála többé nem kell kompromisszumot kötnünk, ha egy lenyűgöző sportautót szeretnénk, miközben fontos számumra a környezettudatosság is.” - teszi hozzá a szakember.  
 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER