Írta: Administrator   
2013. szeptember 23. hétfő, 14:26

 

Az új Ford Nugget lakóautó a Transit Custom Kombi alapjaira épül: a jármű 2013 negyedik negyedévétől rendelhető meg, egyelőre kizárólag Németországban. A piacon egyedülálló ‘kétszobás’ belső kialakítást kínáló, új generációs Nugget modell a Ford és a Westfalia közös fejlesztésének eredménye.

A Ford a düsseldorfi Caravan Kiállításon mutatta be a világon első alkalommal az új Ford Nugget lakóautót. A tágas Ford Transit Custom rövid tengelytávú (L1) Kombi változatára épülő multifunkcionális jármű a Ford és a német lakóautó-specialista, a Westfalia közös fejlesztése, az autó 2003 negyedik negyedévétől rendelhető, egyelőre csak Németországban.

ford-lakoauto-belter


Az új Ford Nugget motorházában a Ford népszerű 2,2 literes Duratorq TDCi erőforrása található; a 125 LE/92 kW illetve 155 LE/114 kW motorhoz szériában hatfokozatú váltómű csatlakozik.

Két szoba
Az új Nugget fejlesztése során a Ford és a Westfalia folyamatosan konzultált Németország öt legnagyobb Nugget-márkakereskedésével, hogy az új jármű minden részletében megfeleljen a vásárlók elvárásainak. Elődjéhez hasonlóan ez a Nugget-generáció is különleges, ‘kétszobás’ belső kialakítást kínál, amiben elkülönül a lakórész és a kiszolgáló helyiség. Az utasoldali tolóajtón keresztül könnyen megközelíthető a belső tér.

A lakórészben forgatható kapitányi szék szolgál vezetőülésként és első utasülésként, a háromszemélyes hátsó üléspad pedig könnyedén átalakítható egy tágas ággyá (méret: 1,90 x 1,30 m). A hátsó üléspad szélessége egy lehajtható asztallappal bővíthető. A magasított tetőrészben egy nagyobb (2,10 x 1,41 méteres) ágy is található, s a lakóterületet beépített szekrény és további tárolóhelyek teszik még komfortosabbá. A kiszolgáló helyiségben egy főzőfülke kapott helyet mosogatóval, kétégős gáztűzhellyel, 40 literes hűtőszekrénnyel, valamint egy-egy 42 literes tartállyal a friss víz és az elhasznált víz számára.

Új értékesítési forma: kétszámlás tranzakció

A Ford új, kétszámlás tranzakció keretében kínálja a Nuggetet: a vásárlók közvetlenül egy Ford márkakereskedésben vehetik meg az e célra kialakított Ford Transit Custom alapjárművet, aminek átalakítását a márkakereskedő által ajánlott Westfalia lakóautó-szakműhely végzi el. Így a teljes kiskereskedelmi ár két részre oszlik: az alapjármű és az átépítés árára, s a kész lakóautó teljes vételára egy kombinált számlán szerepel majd.

Az alapjármű specifikációja
A 125 lóerős motorral felszerelt Ford Transit Custom Kombi alapjármű ára (adóval együtt) 35.997,50 euró (a 155 lóerős változat ára Németországban 38.020,50 euró). Az alapfelszereltség része az első elektromos ablakemelő, a fedélzeti számítógép, a bőrborítású kormánykerék, egy audiorendszer, a sebességtartó automatika, a fűtött ablakkal felszerelt csomagtérajtó, a klímaberendezés, a jobb oldali tolóajtó, az Auto-Start-Stop rendszer, a ködfényszórók, a statikus kanyarvilágítás, a fűtött szélvédő, a Ford EasyFuel és a 16 colos acél keréktárcsák.

A Westfalia átépítési csomagjának része a vezető és az első utas forgatható kapitányi széke, a hárompontos biztonsági övekkel felszerelt háromszemélyes (könnyen ággyá alakítható) hátsó üléspad, a két, felül zsanérozott oldalablak a rájuk szerelt szúnyoghálóval, a minden ablakhoz járó függönyök, a prémium laminált anyagból készült bútorelőlapok, a LED belső világítás, az időzítővel kiegészített állóhelyzeti fűtés, a – rozsdamentes acél mosogatóval, kétégős, piezogyújtású gáztűzhellyel, 40 literes hűtőszekrénnyel és a friss víz és az elhasznált víz számára egy-egy 42 literes tartállyal felszerelt – főzőfülke, a konyhai rész hátuljában kialakított, kifordítható zuhanyzó, a tetőmagasításba épített ágy, a lehajtható asztallap, amivel kiszélesíthető a hátsó üléspad, egy 230 voltos konnektor a kemping villamos hálózatához történő csatlakozáshoz, két 220 voltos és négy 12 voltos csatlakozó a belső térben, valamint egy áramtalanító relé az akkumulátorhoz. Az átépítési csomag ára (adóval együtt) 16.184 euró.

Az új Nugget összesített vételára tehát 52.181,50 euró (125 lóerős változat), illetve 54.204,50 euró (155 lóerős változat) Németországban.

ford-nugget-lakoauto

A Németországban először 1986-ban bemutatott Ford Nugget modellből több mit 10.500 darab talált gazdára. A Ford Euroline változat 2001-es megjelenésével a Ford lakóautóinak németországi eladásai napjainkig meghaladták a 15 ezres darabszámot.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER