Írta: Administrator   
2013. július 12. péntek, 11:35

 

Tizenhét Ford C-MAX Energi plug-in hibrid jármű is részt vesz az elektromos hajtású autók városi használatát vizsgáló, 13,2 millió eurós kutatási projektben, amely modell európai forgalmazása 2014-ben kezdődik majd.

Az autó a Focus Electric modellel alkotja majd a Ford elektromos hajtású autókból álló modellcsaládját, s a kínálatban később az új Mondeo Hybrid is megjelenik. A colognE-mobil tanulmány célja annak vizsgálata, hogyan illeszthetők be az elektromos járművek a városi közlekedés infrastruktúrájába. A projekt tapasztalatai más városokban is segítik majd az elektromos közlekedés meghonosítását.

ford-plug-in-hibrid

A Ford által irányított, az elektromos hajtású autók városi használatát vizsgáló, 13,2 millió eurós kutatási projekt keretében a Ford C-MAX Energi plug-in hibrid jármű is feltűnik az európai utakon. A németországi Köln közlekedési hálózatába integrált, 66 Ford elektromos járműből álló flottában tizenhét C-MAX Energi modell található. Az autók a “colognE-mobil” című kutatási projekt támogatását szolgálják, amely példaként szolgálhat más németországi városok elektromosautó-infrastruktúrájának későbbi kiépítéséhez. A Ford által menedzselt, és részben a német kormány által finanszírozott “colognE-mobil” projekt keretében a nemrégiben bemutatott, zéró károsanyag-kibocsátású Ford Focus Electric modell is megjelent a kísérleti járműflottában.

A Ford 2009-ben indította útjára a projektet, eredetileg három partnerrel és egy kisebb járműhálózattal. A jelenlegi, 2012-től 2015-ig tartó második szakaszban a partnerek száma 11-re nőtt, s az együttműködő intézetek közt közlekedési és energiaszolgáltató vállalatok, kormányzati szervek és kutatóintézetek is megjelentek. A partnerek kibővített listáján megtalálható a  RheinEnergie AG, Köln városa, a Duisburg-Essen Egyetem, a KVB és az RVK tömegközlekedési vállalatok, az Energiebau napenergia-szolgáltató, a Transportation Research & Consulting GmbH, a kölni Taxiruf taxitársaság, a Köln/Bonn Repülőtér, a TÜV Rheinland és a DB Rent GmbH.

A projekt második szakaszának főbb vizsgálati területei:
•    A feltöltő infrastruktúra fejlesztése
•    A megújuló energia, az elektromosautó-megosztás és az e-taxik használata
•    A tömegközlekedési hálózatba történő hatékony integráció
•    A közvélemény és a biztonsági kérdések elemzése

“A colognE-mobil projekt folytatásával vállalatunk kihangsúlyozza erős elkötelezettségét a környezetbarát mobilitás, különösen pedig az elektromos hajtású autók népszerűsítése iránt.” - fogalmaz Bernhard Mattes, a Ford Németország elnöke. “A projekt második fázisában több partnerrel dolgozunk együtt, s így jóval részletesebb képet alkothatunk majd. Ennek segítségével még praktikusabb megoldásokat dolgozhatunk ki az elektromos mobilitás további tökéletesítésére.”

A C-MAX Energi és a Ford Electric az Európában 2014-ben bemutatkozó, elektromos hajtású autókból álló Ford-modellcsalád tagjai; a kínálatban rajtuk kívül a vadonatúj Ford Mondeo Hybrid is megjelenik majd.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER