Írta: Administrator   
2013. június 20. csütörtök, 11:32

 

A Ford megkezdte az új Focus Electric gyártását a németországi Saarlouisban. Jövőre érkezik a Ford C-MAX Energi plug-in hibrid és a vadonatúj Mondeo Hybrid.

Az “Egy Ford” globális modellként kifejlesztett Focus Electric 145 lóerős hajtásláncában egy elektromotor és egy lítium-ion akkumulátor van, az autó végsebessége 135 km/óra. A Focus Electric gyártása 2011 decembere óta folyik Észak-Amerikában, és az európai vásárlók ez év júliusától juthatnak az autóhoz.

elektromos-ford-focus

A Focus Electric az első sorozatgyártású elektromos hajtású járműve a Fordnak. Minden Focus Electric modellben beépített, 6,6 kW-os fedélzeti töltőberendezés található, amelyen keresztül – egy 32 amperes áramforrásról – 2-3 óra alatt úgy tölthető fel az akkumulátor, hogy az autó hatótávolsága elérheti a 100 kilométert. A Focus Electric teljes feltöltése 3-4 órát vesz igénybe; ilyenkor a hatótávolság 162 kilométer is lehet, mely függ a járműhasználat módjától és a környezeti tényezőktől.
A Focus Electricben a SmartGauge felhasználói interfész kiszámítja és jelzi a még megtehető távolságot, amely függ a töltöttségi szinttől, a fék- és a gázpedál kezelésétől, valamint az elektromos áramot használó berendezések, pl klímaberendezés, audiorendszer.

A Focus Electric hajtáslánca a regeneratív fékezéssel az egyébként kárba vesző mozgási energia 95 százalékát képes visszanyerni, míg az innovatív Féksegéd technológia egyenletes, fokozatos fékezésre ösztönzi a vezetőt, hogy a lehető legtöbb energia jusson vissza az akkumulátorba.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER