Írta: Administrator   
2013. június 20. csütörtök, 12:06

 

Az elmúlt közel ötven évben majd 3.000 alkalommal került filmvászonra a legendás autó. Először a Goldfinger című Bond-filmben 1964-ben kapott szerepet, most pedig a Need for Speed videojáték moziváltozatában jelenik majd meg egy egyedi változat.

mustang-film

A Ford Mustangok egyik rajongója közvélemény kutatást készített arról, hány alkalommal szerepelt az autó filmekben, s a felsorolást az interneten is közzétette.
“1966-ban, 14 éves koromban szerettem bele a Mustangba.” - meséli Stefan Thorarensen, az Izlandi Mustang Klub alapítója és vezetője. ”A nagybátyám vásárolt egy pipacsvörös 1965-ös Mustang Fastbacket, ami egyszerűen elvarázsolt.”

ford-mustang-need-for-speed

Jelentősebb filmszerepek

Alig nyolc hónappal azután, hogy az autó 1964-ben bemutatkozott a New York-i Világkiállításon, egy Wimbledon-fehér fényezésű kabrió tűnt fel a “Goldfinger” című Bond-filmben, volánja mögött egy gyönyörű bérgyilkossal. Néhány évvel később már maga Bond is egy Mustanggal száguldott végig Las Vegas utcáin a “Gyémántok az Örökkévalóságnak” című filmben.
1968-ra a Mustang az országutak legendájává vált, Steve McQueen filmjében pedig már autóként is szupersztárrá avanzsált, amikor minden idők legjobb autós üldözésében, a “Bullit” kilenc perces csúcsjelenetében kápráztatta el a nézőket. Negyvennégy évvel később ugyanez a jelenet a tévéképernyőn is megismétlődött az “Alcatraz” című sorozat záró részében. A modell 2000-ben tűnt fel újra a “Tolvajtempó” Eleanor nevű autójaként – ez volt az az ezüst-fekete 1967-es Mustang, amivel Nicolas Cage száguldozott.

need-for-speed

Need for Speed 2014

A Mustang 50. születésnapjára újra visszatér a filmek világába, a DreamWorks Stúdió Need for Speed című filmjében, nelyben egy különleges Mustang lesz a főszereplő, Aaron Paul (“Totál szívás”) autója.
A Ford dizájnerei által átépített, egyedi Mustang agresszív külsejét szélesebb sárvédőkkel, ültetett rugózással és különleges, 22 colos keréktárcsákkal hangsúlyozták ki. A ködlámpák is újak, a légbeömlők körül pedig hi-tech LED-fények világítanak. Egy akcióhős-autóhoz akcióhős-motor is dukál, így a Mustang 900 lóerős, kompresszoros V8-asát a Ford Racing vette kezelésbe. Az autó kék sávozású, ezüstszínű fényezést kapott, ami parázsló fénnyel izzik fel, ha a sötétben egy fénysugár esik rá. A film bemutatója 2014 márciusában várható.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER