Címkék: Citroen

2019. június 13. csütörtök, 18:32

 

Június 14. és 16. között fennállásának századik évfordulója alkalmából a Citroën ünnepelni hívja az érdeklődőket Párizs 15. kerületébe, ahol 1919-ben a márka története kezdődött.

 

 

 A rue Linois-n, közvetlenül azon a környéken, melynek életét több mint 50 éven át meghatározta a márka Quai de Javel-i gyára, 100 legendás Citroën modell lesz látható.
A látogatóknak igazi időutazásban lehet része: 400 méter hosszan sorakoznak majd azok a modellek, melyek a Type A-tól kezdve az Ami One Concept és a 19_19 Concept névre hallgató legújabb tanulmányautókig egyedi stílusukkal és a kényelem sajátos megközelítésével egytől-egyig beírták magukat az autóipar történetébe.
A mindenki által ingyenesen látogatható különleges kiállításban a fiatalok és az emlékezni vágyó idősebb generációk egyaránt örömüket lelik majd.

A legelső Citroën modell, a Type A bemutatkozására 1919 júniusában került sor Párizsban. Az évforduló megünneplésének színhelyéül a márka azt a 15. kerületet választotta, ahol százéves története elkezdődött. A Szajna-parttól néhány méterre, nem messze onnan, ahol a híres javeli gyár volt, az egyik utca egy éjszaka leforgása alatt teljesen új jelmezt ölt, nem kis meglepetésére a reggel arra járóknak. A rue Linois-n 400 méter hosszan gyönyörködhetünk majd az elmúlt 100 évet jelképező 100 személygépkocsi és furgon látványában.

A magángyűjtőktől és a Conservatoire Citroënből származó legendás modellek egy a mozgás szabadságát és a kalandot hirdető, merész és innovatív márka 100 éves történetét idézik fel. A szabadtéri kiállításon a következők lesznek láthatók:

4   tanulmányautó
74 történelmi modell
14 versenyautó
3  modell a kaland jegyében
5  modell a márka jelenlegi választékából

Az évfordulót a márka minél nagyobb körben szeretné megünnepelni, ezért olyan modelleket választott, melyek nemcsak a márka, de az egész autóipar történetére is hatással voltak, és hűen tükrözik a Citroën lényegét. Egy olyan márkáét, mely a széles körű mobilitás mellett elköteleződve, merész stílusának és példás kényelmének köszönhetően sok évtizede töretlen népszerűségnek örvend. Egy olyan márkáét, mely teljesen egyedi karakterével az egyik legnépszerűbb márka a gyűjtők körében, és sok otthonban is kitüntetett szerepet játszik.

Az ingyenesen és szabadon látogatható kulturális esemény garantált meglepetéssel szolgál minden arra járó számára. A „Born Paris XV” névre hallgató kiállítást, mely lehetőséget ad e különleges örökség megismerésére, illetve újrafelfedezésére, a látogatók három napon át élvezhetik egy olyan városrészben, melynek életében 50 éven át meghatározó szerepet játszottak a Citroën autógyárai.

A szabadtéri kiállítás kihagyhatatlan esemény mindazok számára, akik június 14. és 16. között Párizsban tartózkodnak.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER