2012. augusztus 29. szerda, 14:29

 

Az új BMW 7-es tovább erősíti a luxuskategóriában a leginnovatívabb limuzinként elfoglalt vezető pozícióját. A BMW zászlóshajója egyszerre képviseli a sportos elegancia, a rendkívül kulturált járású motorok és hajtásrendszerek, valamint a luxusszínvonalú kényelem legmagasabb fokát.


A nagyméretű limuzin most jelentős termékfrissítésével hangsúlyozza ki még jobban kiemelkedő kvalitásait. A felsőkategóriás autózás extra élményéről többek között immár új LED-technikájú fényszórók, még igényesebb belső tér még alacsonyabb zajszinttel, jól érzékelhetően magasabb színvonalú lengéskényelem, extrafelszerelések teljes körű kínálata és a legkorszerűbb biztonsági technikák gondoskodnak. Teljes egészében új fejlesztésű vagy átdolgozott hajtásrendszerek – köztük a világ legerősebb soros hathengeres dízelmotorjával és a BMW ActiveHybrid 7 második generációjával – szolgálnak új mércéül, a teljesítmény és a gazdaságosság területén egyaránt.

bmw-7-uj

Karosszéria – Új LED-technikájú fényszórók és diszkrét stílusjegyek
Dinamikus vonalvezetés és tökéletesen kiegyensúlyozott arányok határozzák meg a BMW 7-es Limousine továbbra is kimondottan sportos, ugyanakkor elegáns karakterét. Az új BMW 7-es legfeltűnőbb ismertetőjegye teljes egészében új fejlesztésű, LED-technikájú fényszórója, a márkára jellemző „koronagyűrűkkel” és elegáns fénycsíkkal, amelyek sötétben is semmi mással össze nem téveszthető megjelenést kölcsönöznek a BMW 7-es modellek számára. A korábbi 12 helyett kilenc lamellával kialakított, ugyancsak új „BMW-vesék”, illetve az áttervezett első lökhárító is egyértelműen utal a modellsorozat megújulására. Oldalnézetben a külső visszapillantó tükrök házának alsó részébe integrált irányjelzők jelennek meg új elemként. Az erőteljes vonásokkal megformált fart karcsú krómcsík díszíti, amely egyben a hátsó lökhárítóba épített két keskeny fényvisszaverő felületet is összeköti.

bmw-7-es-sorozat


Utastér – Új bőrkárpitozású ülések, még alacsonyabb zajszint, Rear Seat Entertainment és a műszerfalból kiemelkedő centersugárzóval működő hangrendszer
Harmonikus formavilág, a legigényesebb anyagválasztás, a kézművesség világát idéző kidolgozás és a legmagasabb színvonalú funkcionalitás jellemzi a BMW 7-es Limousine utasterét. A vezető és az első utas teljes egészében új tervezésű, bőrkárpitozású ülésekben foglalhat helyet, amelyek optimális oldaltartás mellett kínálnak a hosszú utazások során is kiemelkedő kényelmet. A hátsó utasok szintén a legmagasabb színvonalú kényelmet élvezhetik, különösen hatékony zajszigetelés mellett. Kívánságra hátul is egyes ülések várják őket, amelyeket sokrétűen egyéni igényeikhez igazíthatnak.

Az extrafelszerelésként kínált Hátsó szórakoztatórendszer (Rear Seat Entertainment) új, 9,2 col képátlójú monitorjával a hosszú túrák során is kellemes időtöltést kínál, míg a különleges hangzásélményről az új Bang & Olufsen High End Surround Sound System gondoskodik. Utóbbi 1.200 watt teljesítményével összesen 16 hangszórót vezérel, köztük a használaton kívül szinte teljesen a műszerfalba süllyedő, működés közben pedig megvilágított centersugárzóval.


Vezetőtér – Szabadon választható műszer-megjelenítés a „Black Panel” technikával és háromdimenziós grafikájú Központi kijelző
Az új BMW 7-es modellekben kínálkozik első ízben lehetőség a kormánykerék mögötti multifunkciós műszeregység a vezető igényei szerinti konfigurálására. A továbbfejlesztett „Black Panel” technika a 10,25 col átlójú kijelző-felületen az adatok megjelenítésének egészen újszerű lehetőségeit kínálja. Az éppen igénybe vett üzemmód függvényében az egyes műszerek színeikben és grafikájukban egyaránt különböző módokon jeleníthetők meg, s állapot- illetve funkciós kijelzőként igény szerint összeállított, testre szabott információállománnyal szolgálnak. A műszerfal közepén elhelyezkedő Központi kijelző (Control Display) úgy megjelenésében, mint technikájában szintén megújult, s immár nagyfelbontású háromdimenziós megjelenítéssel működik.

bmw-7-muszerfal

Futómű és hajtásrendszer – Kulturált járás, fokozott gazdaságosság és még magasabb színvonalú lengéskényelem
A BMW 7-es Limousine 2012-ben teljes egészében új fejlesztésű, illetve jelentősen továbbfejlesztett motorokkal érkezik a piacra, amelyek egyaránt különösen gazdaságos és csekély károsanyag-kibocsátású konstrukciók, s nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz csatlakoznak. Az energiatakarékosság további lehetőségeiről olyan fejlett műszaki megoldások gondoskodnak, mint például az Automatikus Motorleállítás és -indítás (Automatic Start Stop Function) és a Fékenergia-visszanyerés (Brake Energy Regeneration) rendszerei, a bővített „ECO PRO” programmal kiegészített „élménykapcsoló” (Driving Experience Control) és az úgynevezett „vitorlázó” üzemmód.

A 12-hengeres BMW 760i csúcsmodell mellett a BMW 740i új fejlesztésű, a BMW TwinPower Turbo technikájával működő, soros hathengeres erőforrással, míg a BMW 750i a szintén átdolgozott V8-as benzines aggregáttal jelenik meg a kínálatban. A BMW 730d és a BMW 740d hathengeres dízelmotorjait is fokozott teljesítmény és mérsékelt üzemanyag-fogyasztás jellemzi. Premierjét ünnepli az új BMW 750d xDrive, amelynek motorterében az új, ugyancsak a BMW TwinPower Turbo technikáját alkalmazó „M Performance” hathengeres dízelmotor dolgozik. E technika a világ legerősebb ilyen konstrukciójú, összesen három turbót alkalmazó dízel aggregátja. Végül, de nem utolsósorban a BMW ActiveHybrid 7 második generációja is megérkezik, ezúttal a TwinPower Turbo soros hathengeres benzines erőforrás és a 40kW/55LE teljesítményű elektromos motor jóval alacsonyabb károsanyag-kibocsátású kombinációjával.

Futómű-technikája tekintetében számos korszerű megoldás segíti a BMW 7-es Limousine jól érzékelhetően magasabb színvonalú lengéskényelmét. Az átdolgozott gumiágyazásokkal és új lengéscsillapítókkal továbbfejlesztett hangolás, illetve a szintszabályzással kiegészített hátsó légrugózás mellett immár az elektromechanikus szervokormány is az alapkivitel része. A BMW 7-es Limousine rendkívül magas színvonalú utazási kényelmét és biztonságát a továbbfejlesztett szoftverekkel működő, legkorszerűbb elektronikai szabályzórendszerek támogatják, egyben hatékonyan gondoskodnak arról, hogy működésük mind menetdinamikai, mind pedig kényelmi szempontból minden utas számára még élvezetesebbé tegye az autózást.

bmw-7-es-sorozat-uj

BMW ConnectedDrive – Dinamikus kényelem és a legmagasabb színvonalú biztonság intelligens rendszerek hálózata révén
Fejlett vezetői segédrendszerek és mobilitási szolgáltatások egészen egyedülálló kombinációjával igazolja ismét a BMW 7-es innovatív előnyét és kiemelkedő műszaki kvalitásait. A BMW ConnectedDrive portfoliója számos olyan különleges technikával bővül, amelyek továbbra is biztosítják a luxusszegmens vezető pozícióját a BMW nagyméretű limuzinja számára.

A lehető legmagasabb fokú biztonságot szolgálja a prémiumszegmensben egyedülálló, a Dynamic Light Spot funkcióval, valamint személy-felismerő funkcióval működő BMW éjjellátó rendszer (BMW Night Vision + Dynamic Light Spot), akárcsak a vakításmentes távolsági fényszóró asszisztens (High-Beam Assistant), a sávtartást figyelmeztető jelzéssel segítő Driver Assistant Plus, az Araszoló (Stop&Go) funkcióval kiegészített aktív sebességszabályzás (Cruise Control), az automatikus fáradtság-érzékelő Active Protection, valamint az előzési tilalmakat is felismerő Sebességhatár kijelzés (Speed Limit Info). A Központi kijelző (Control Display) számára kidolgozott sokoldalú rendszer a szórakoztató programok kezelését teszi egyszerűbbé, illetve fokozza még tovább az irodai és online-szolgáltatások, valamint a telefon kényelmét. A „Professional” navigációs rendszer képességei is gyarapodtak, s immár új, háromdimenziós térkép-megjelenítéssel, illetve „3D-City” üzemmóddal is szolgál. Innovatív kényelmi funkcióként a csomagtér-fedél érintés nélküli nyitása teszi teljessé a BMW 7-es funkcionális különlegességeinek sorát.

A „BMW Individual” felszereltségi program azon vásárlókat kívánja megszólítani, akik autójukkal szemben az exkluzivitás, a design és a funkcionalitás terén egyaránt a legmagasabb igényeket megfogalmazva, kifejezetten egyéni, testre szabott megoldásokat keresnek. Az extrafelszerelések a fényezések, a könnyűfém keréktárcsák és a belső kialakítás terén rendelkezésre álló széles körű kínálatával az új BMW 7-es minden vásárlója még intenzívebben kifejezésre juttathatja a minőség és a stílus iránti személyes igényességét.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER