2011. december 01. csütörtök, 14:45

 

A BMW csoport és a Toyota Motor Corporation (TMC) képviselői bejelentették, hogy középtávú együttműködési megállapodást kötöttek új generációs, környezetbarát technológiák fejlesztésére.


Az együttműködési megállapodás értelmében a két vállalat összehangolja kutatásait az új generációs lítiumion akkumulátor technológiák területén. Megállapodtak továbbá abban is, hogy közösen meghatároznak és egyeztetnek további lehetséges együttműködési projekteket. 

Ezen felül a Toyota Motor Europe (TME), a TMC európai leányvállalata és a BMW csoport szerződést kötött, amelynek keretén belül 2014-től a BMW csoport 1.6 literes és 2,0 literes dízelmotorokat szállít a TME-nek. Az erőforrások bizonyos, európai piacra szánt, Toyota által gyártott járművekbe kerülnek. A megállapodás révén a Toyota európai kínálatát és eladásait üzemanyag-takarékos és alacsony széndioxid kibocsájtású, dízelmotoros modellekkel tervezi növelni.

BMW-Toyota-megallapodas

A bejelentés kapcsán Norbert Reithofer, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke elmondta: „A Toyota a környezetbarát technológiák vezető szállítója a volumenmárkák piacán, a BMW csoport pedig a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb gyártó a prémium járművek szegmensében. Most egyesítjük erőinket, hogy környezetbarát technológiákat fejlesszünk és kiterjesszük innovációs vezető szerepünket szegmenseinkben. A Toyotának szállított üzemanyag-takarékos és dinamikus dízelmotorok újabb fontos lépést jelentenek az erőforrásainkat és hajtáslánc-rendszereinket érintő értékesítési tevékenységeink terén.”

Akio Toyoda, a TMC elnöke elmondta: „Nagy élményt és izgalmat jelent, hogy közép-hosszútávú együttműködést kezdünk a BMW-vel, egy olyan vállalattal, amely önálló kultúrával és az európai autógyártás terén nagy múlttal bír, illetve olyan autókat gyárt, amelyeket élmény vezetni. Az autóipar és az autós társadalom további gyarapításának jegyében mindkét vállalat magával hozza majd széleskörű tudását – kezdve a környezetbarát technológiákkal – és még jobb autókat fog gyártani.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER