2011. november 15. kedd, 16:09

 

A nemrég bemutatott új 1-es BMW nyerte el az Auto Bild és a Bild am Sonntag német autós szaklapok által szervezett Arany kormánykerék díjat a kompakt kategóriában. A legkisebb BMW az Euro NCAP törésteszten is kiválóan szerepelt: öt csillagot kapott.

 

BMW-1-Norbert-Reithofer

A 36. alkalommal megrendezett Arany kormánykerék az egyik legfontosabb- és legnagyobb hagyománnyal rendelkező díj Európában. Minden kategóriában az Auto Bild és a Bild am Sonntag olvasói, valamint az autóversenyzőkből, mérnökökből és szerkesztőkből álló 42 fős zsűri szavazatai alapján választják ki a legjobbakat.  

Az új 1-es BMW az erős mezőnyben is kiemelkedett versenytársai közül, hiszen az olvasók és a szakmai grémium szavazatai alapján is az első helyen végzett kategóriájában. Ez már a második Arany kormánykerék díj, amit a BMW elnyer a kompakt modellek között – a BMW 1-es Coupé 2008-ban a „sought-after” kategóriban végzett az élen.

Nemcsak népszerű, de biztonságos is az 1-es: az Euro NCAP értékelése szerint a BMW új kompaktmodellje nemcsak kiváló utasbiztonságról tett tanúbizonyságot, hanem a gyalogosok védelménél is kiemelkedően teljesített. Az autó a frontális és oldalirányú ütközéspróbák során egyaránt mind a vezetőnek, mind az utasoknak, függetlenül azok magasságától, méretétől, valamint ülési pozíciójától, teljes védelmet biztosított.

Törésteszt video



Az Euro NCAP törésteszteken, amely az európai kormányok, autóklubok és a fogyasztóvédelmi egyesületek által elismert értékelés a járművek baleseti biztonságának megítélésére, a 2009-es szigorítás óta a BMW valamennyi vizsgált modellje maximálisan teljesített.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER