2012. december 13. csütörtök, 13:36

 

Együttműködési megállapodást kötött a BMW csoport és a Boeing, amelynek értelmében közös kutatásokat végeznek a szénszálas anyagok újrahasznosításával kapcsolatban, valamint megosztják egymással a gyártási és automatizálási tapasztalatokat is.

bmw-logo

Mind a BMW, mind a Boeing úttörő a szénszálas termékek gyártását illetően: a 2013 végén bemutatandó BMW i3 és a nem sokkal később piacra lépő BMW i8 modelljeivel a bajor márka lesz az első, amely karbonszálas karosszériájú személyautót kínál ügyfeleinek. A Boeing által gyártott 787-es Dreamliner repülőgép pedig 50 százalékban szénszálas anyagból készül, így mindkét vállalat számára kiemelten fontos ezen anyagok újrahasznosítása a gyártási folyamat során.

„A Boeing a legmegfelelőbb partner számunkra a szénszálas anyagokkal kapcsolatos együttműködés terén” – mondta Herbert Diess, a BMW csoport igazgatóságának fejlesztésért felelős tagja. „Többéves tapasztalattal rendelkeznek a szénszálas technológia légiközlekedésben való alkalmazásában, míg a BMW csoport jelentős versenyelőnyt szerzett ezen anyagokból készült alkatrészek sorozatgyártásában. Ezzel az együttműködéssel egyesíthetjük tapasztalatainkat a fenntartható termelési megoldások érdekében.”

boeing

A BMW csoport az SGL csoporttal közösen épített, szénszálas műanyag üzeme fontos része a két cég az automatizálást előnyben részesítő termelési stratégiájának. A Washington állambeli gyárban készülnek azok az ultrakönnyű, szénszál erősítésű műanyag elemek, amelyeket a jövőben a BMW i almárka modelljeiben használnak majd fel.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER