2011. október 13. csütörtök, 14:38

 

Különleges modellek kerültek kalapács alá a müncheni BMW Múzeumban megrendezett „Power by BMW” elnevezésű aukción.

 

 

BMW-Spicup

A BMW Múzeumban, október 1-én rendezett nagyszabású árverést a Bohams aukciós ház, ahol számos a bajor márkához kapcsolódó különlegesség talált új gazdára. Az árverések között ritkaságnak számító „egy márkás” aukción a motorkerékpárok rendkívül széles palettája került kalapács alá, kezdve az 1925-ös R 32-től egészen az 1992-es K1-ig. A járműveken felül árverésre bocsátottak több tucat értékes relikviát is a márka évszázados történetéből, a gyűjtők nagy örömére.

BMW-K1-motor

A motorkerékpárok közül igazi matuzsálemekre is licitálhattak a látogatók, például egy 79 éves, 735 köbcentis, R 16-os, 33 350 euróért talált gazdára, míg egy alig fiatalabb 75 éves, R 17-esért 27 025 eurót fizetett a szerencsés nyertes. Az aukción sok olyan vevő is megjelent, aki épp most kezdi gyűjteni a bajor márka legendás modelljeit.

BMW-R16-motor

bmw-r17-motor

Az egyik legnagyobb figyelmet Georg Auerbacher 1970-es 500 köbcentis oldalkocsis versenymotorja generálta, amit árverésen kívül értékesítettek. Ez a modell komoly szerepet játszott abban, hogy a BMW jelentős dominanciát vívott ki magának az oldalkocsis világbajnokságon 1954 és 1974 között.

bmw-Georg-Auerbacher

Az árverés ideje alatt döntően motorkerékpárok kerültek kalapács alá, de előfordultak autó és egyéb különlegességek is szép számmal. A legnagyobb feltűnést egy egyedülálló ritkaság, a Bertone „Spicup” keltette, ami egy BMW alapokra épült koncepció autó. A Spicup-ért 460 000 eurót, azaz hozzávetőlegesen 134 millió forintot fizetett az Egyesült Államokban élő új tulajdonosa.

Az árverezésre kínált tételek között ott volt még egy a bejárathoz „kikötött” rendkívül ritka Abbate építménnyel készült BMW meghajtású olasz motorcsónak is, ami végül 150 000 eurós áron kelt el. 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER